Ton Hoogwater overleden * 5-5-1932 – † 15-09-2015

Vandaag ontving het bestuur het droevige bericht dat Ton Hoogwater na een ziekbed van een half jaar, op 83-jarige leeftijd is overleden. Ton was bijna 70 jaar een geliefd lid van onze club en kwam, zolang zijn gezondheid dit nog toeliet, met veel liefde en plezier kijken bij zijn kleindochters Daphne en Esmee. Op ons veld hangt de zwart-witte Achillesvlag halfstok, als eerbetoon aan Ton. Het bestuur wenst namens de gehele vereniging de familie veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd. [In memoriam toegevoegd]

In Memoriam Ton Hoogwater

Bijna 69 jaar geleden, op 13 november 1946, werd , onder lidnummer 674, als nieuw lid van Achilles Ton Hoogwater ingeschreven. Bijna 69 jaar was hij een trouw, geliefd en altijd positief gestemd lid van onze club. Afgelopen dinsdag overleed hij, 83 jaar oud .

Ton was een charmante man, galant, maar nooit overdreven, een zeer goed danser bovendien. Altijd voorkomend naar de vrouwen van de club, behalve in het veld. Hij was een echte klassieke aanvaller, met een gevreesd schot, maar met zeer weinig consideratie voor foutjes van zijn medespelers.

Na jaren in het eerste heeft hij de lange tocht door de twaalftallen naar beneden gemaakt. Hij heeft tot op behoorlijk hoge leeftijd gespeeld, in zijn immer grijzer wordende shirt.

Ton was jarenlang een deskundig lid van de Technische Commissie. En uit ervaring kan ik melden dat zijn oordeel over spelers daar veel milder was dan in het heetst van de strijd binnen de lijnen. Jaren was hij ook een populair coach van het tweede.

Een goed kaarter was hij ook. Een snelle denker, zowel in bridge als in klaverjas was hij moeilijk te verslaan.

Een groot persoonlijk verlies leden Ton en Hanneke toen in 1984 hun zoon Robin bij een verkeersongeval om het leven kwam. Maar zijn positieve instelling bracht hem steeds weer terug naar de club, waar hij een zeer graag geziene gast was op Achillesfeesten .

Warme herinneringen bewaren wij aan de lange zondagmiddagen waar Ton, samen met Peter van Es, Charles Disma en André Baars, de scepter zwaaide over de clubhuisbar, als het eerste gespeeld had.

Ton was een man die zichtbaar hield van de club en die sfeer kon maken. Begin dit jaar bleek dat hij een ongeneeslijke ziekte onder de leden had. En zo moest ook voor hem de levenskracht zich uiteindelijk gewonnen geven.

Wij wensen Hanneke, zijn kinderen Marco, Raymond en Nicole, zijn kleinkinderen Daphne en Esmee, en ook zijn broer en zus Pim en Els alle sterkte.

Wij gaan hem missen.

 

Rouwkaart van Ton Hoogwater als onderstaand (pdf)

Ton%20Hoogwater%20rouwkaart.jpg

Datum 16-09-2015 16:48