Wedstrijdverslagen: 4, 5 en A1 op weg naar 'Herbstmeister'-schap

Doordat één van de tegenstanders van ons vlaggenschip zich begin dit seizoen terugtrok, was Achilles 1 dit weekend vrij. Team Twee kwam wel in actie en won, al was het niet gemakkelijk, van VEO. Achilles 3 speelde een prima pot, leek lang op weg naar de winst, maar trok helaas wederom aan het kortste eind. Achilles 4 pakte een belangrijke overwinning en gaat voorlopig alleen aan kop. Op de regenachtige zondag won Achilles 5 van NKV, ook zij gaan (o.b.v. onderling resultaat) voorlopig aan kop. Bij de jeugd een stuk minder wedstrijden dit weekend, dankzij de (halve) herfstcompetities. De A1 versloeg zaterdag TOP/SolarCompleet A2 met ruime cijfers: 26-16. Tot slot ook winst voor de A2, zij wonnen met 18-16 van Tempo. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen.

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 2 - VEO 3

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 2 tegen de enige tegenstander die wij nog niet eerder zijn tegengekomen deze competitie. Veo 3 stond op het programma. Om ZKV (nummer 1) niet uit te laten lopen, waren de twee punten hard nodig, Veo daarentegen ging juist voor de tweede plek. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Er werd de afgelopen week goed en hard getraind, waardoor we klaar waren voor de wedstrijd.

We begonnen goed aan de wedstrijd, we speelden goede aanvallen en creëerden goede kansen. Al snel hadden we een verschil van 3 à 4 doelpunten gemaakt. De hele eerste helft hielden we dit vol, maar we vergaten het verschil groter te maken, waardoor Veo in de wedstrijd bleef. Dit was ook precies wat er gebeurde in de tweede helft. Veo kwam sterk uit de rust en maakte het verschil kleiner. Wij bleven goed mee scoren waardoor we de voorsprong behielden, maar het verschil werd steeds kleiner. De wissels bleken wederom onmisbaar, Jisse, Kjeld, Inge en Jarmo werden ingezet, waardoor er weer energie in het spel kwam. Een aantal strafworpen en time-outs later kwam de wedstrijd echt op de laatste paar minuten aan. Met een voorsprong van één punt en nog 2 minuten te spelen, was het uiteindelijk Ilan die het verlossende doelpunt maakte. De twee belangrijke punten zijn weer binnen, we hebben het onszelf wederom erg lastig gemaakt.

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd alweer op het programma. Een belangrijke wedstrijd tegen ZKV, deze moeten we winnen om de aansluiting te behouden. Dit klinkt als een goede reden om naar Zaandam te komen toch?

Scheidsrechter, wissels en publiek bedankt! Tot volgende week!

Achilles 3 - Albatros 3

Na een week hard trainen in de zaal, was het weer tijd om onze veldschoenen aan te trekken en een wedstrijdje te winnen! Albatros 3 stond op het programma, een van onze directe concurrenten. Als we wisten te winnen konden we gelijk komen en het gat met de rest van de poule minimaal houden. Met dit in ons achterhoofd begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

We begonnen vol energie en kwamen tot goede aanvallen waar mooie doelpunten uit voort kwamen. Het ging gelijk op maar we konden niet echt uitlopen. Steeds als wij wisten te scoren kwam Albatros terug, mede dankzij (in onze ogen) onterechte strafworpen was dit voor hen erg makkelijk.

We gingen de rust in met een punt verschil, 9-8. We wisten dat we nu door moesten pakken en het verschil moesten en konden gaan maken. Onze coach van deze week, Kjeld, sprak ons goede moed in en in de tweede helft deden we er nog een extra schepje bovenop. In de verdediging maakte we het Albatros heel moeilijk en in de aanval bleven we goed doorgaan waardoor we op een gat van 3 kwamen.

Even leek het onze kant op te gaan, maar door goede schoten van Albatros en een strafworp kwamen ze toch weer dichterbij en gingen zij er zelfs overheen. Eindstand 13-15, weer nét verloren. Het lijkt ondertussen een bekend verhaal voor Achilles 3, maar dit betekent niet dat we de moed laten zakken. We kunnen trots zijn op hoe we tot de laatste minuut voor elkaar hebben gevochten en hoe we er als een echt team stonden.

Volgende week de laatste veldwedstrijd van 2019, onze kans om dit veldseizoen goed af te sluiten en dit zullen we ook zeker doen! Vitesse Barendrecht, we’re coming for you.

Twan, Inge, Renske en Sander bedankt voor het invallen/reserve zitten en Kjeld bedankt voor het coachen!

Michelle

Achilles 4 - Fiks 3

Zaterdag 19 oktober, 8:13 uur ‘Matchday!’ prijkt het in de groepsapp van Achilles 4. Tjitse is er vroeg bij vandaag met zijn wekelijkse reminder. Meteen een reply van Marieke ‘Mallotegem’ van Maldegem. Zij mist de wedstrijd om zeehondjes te knuffelen op Terschelling met de rest van de Mallotegem’pjes. Hieperdepiep hoera voor mama van Maldegem, zij werd vrijdag 60 jaar! Gelukkig is daar Laura om haar plek op te vullen en daarbij hebben we een ijzersterke bank met Renske en Tako. Voor het eerst sinds tijden zijn daar de wedstrijdzenuwen; we spelen vandaag een belangrijke pot tegen Fiks. Zij delen onze eerste plaats, die wij maar al te graag in ons eentje willen innemen. De vakken zijn gemaakt, het praatje in de kleedkamer hebben we gehad, de ballen zijn ingeschoten, we missen alleen nog onze scheidsrechter… Gelukkig meldt Alex zich om onze wedstrijd te leiden en kan de wedstrijd beginnen.

Fiks start sterk en komt gauw op een voorsprong. Wij volgen, maar het tweede aanvalsvak heeft moeite met scoren. Lange aanvallen worden gelukkig wel goed afgemaakt en verdedigend houdt Achilles stand. Degelijk spel van beide kanten zorgt dat de stand gelijk oploopt, waar we richting rust op een kleine voorsprong komen. Nu, aanvallen aan de goede kant, waar het publiek zowaar in groten getale aanwezig is. De ijzersterke bank wordt ingezet en met goed resultaat; Laura is meteen trefzeker van 2,5 meter en scoort niet veel later weer om onze voorsprong uit te bouwen naar 4 punten. Met nog ongeveer een kwartier op de klok is het dan zaak de wedstrijd rustig uit te spelen en waar mogelijk de voorsprong nog verder uit te bouwen. Dat laatste lukt helaas niet, maar de winst wordt zeker gepakt! Met 14-10 winst weten we Fiks naar de tweede plaats te spelen en mogen wij onszelf belonen met De Gouden Eikel.

Even Marieke appen dat we gewonnen hebben! Niet nodig, de felicitaties van onze zeehondjesspotter staan al in de groepsapp. Met veel dank aan Nicole die, naast het aanmoedigen van Achilles 2, Mariek op de hoogte hield van onze prestatie. Volgende week spelen we uit tegen Tempo, waar wij de eerste wedstrijd eenvoudig van wisten te winnen. Inmiddels tappen zij uit een ander vaatje, dus volgende week kunnen we aan de bak om te zorgen dat wij de eerste plek behouden.

Laura, Renske en Tako bedankt voor jullie aanwezigheid, inzet en doelpunten! Alex, dank voor het fluiten en natuurlijk het publiek bedankt voor jullie support!

Groetjes,
Audrey

Jeugdverslagen

Achilles A1 - TOP A2
Zaterdag 19 oktober. De dag voelde frisjes aan maar het was droog. Dan was er ook nog blessureleed. Op Romy en Olivia kon geen beroep gedaan worden. Gelukkig kon Marlou meespelen. Nog 2 veldwedstrijden te gaan en dan de zaal in. Wat zou het toch mooi zijn als de A1 ongeslagen blijft tot de winterstop. Vanaf een ander veld kwam een verrassende uitslag. De wedstrijd Die Haghe A1 - KVS A1 gelijk geëindigd. Bij winst van onze A1 zou dat betekenen dat we 4 punten los zouden zijn.

Vlak voor de wedstrijd de Wizard Simon opgezocht. Hij stond als een dirigent voor mij met zijn ogen dicht. Hij brabbelde wat en daar kwam het verlossende woord. “We winnen met 14 punten verschil. “ Deze man kan niet alleen voorspellen maar tovert ook een glimlach op je gezicht. Kijken of hij weer gelijk kreeg.

Daar waar de vorige wedstrijden een matig begin kende, deze keer vol gas uit de startblokken. Maar TOP was duidelijk niet naar Den Haag gekomen om zich volledig af te laten drogen. Al snel stond 2 - 2 op het scorebord. Daarna was het klaar. Er ontstond een voorsprong van 16 - 4 tot aan de rust.12 punten voorsprong dus volgens het orakel nog 2 te gaan!!!

Even hem in de rust nog aangesproken en gevraagd wat het geheim was van zijn voorspellingen. Wederom sloot hij zijn ogen, brabbelde weer wat onhoorbaars en zei:” Tis eigenlijk heel simpel. 1e wedstrijd 5, 2e wedstrijd 2, 3e wedstrijd 15, 4e wedstrijd 15, 5e wedstrijd 6, 6e wedstrijd 10 dus dat maakt dat het deze 7e wedstrijd 12 punten verschil worden. Nu was wiskunde niet mijn sterkste vak dus deze logica ontging mij volledig. Zolang hij maar gelijk kreeg vond ik het best.

Toen gebeurde het meest onverwachte. Binnen 20 seconden een fantastisch 1 2tje tussen Noah en Rick 17 - 4. Daarna, tja wat zal ik zeggen. De spelers helemaal de kluts kwijt. Arjan moest zelfs zijn stoel verlaten om de spelers 1 op 1 te instrueren. Daarna nog een time-out. Het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk toch nog de winst van 26 - 16. Maar niet de voorspelde 14 punten!

Moeten we ons nu zorgen maken. Persoonlijk denk ik niet. Een ander orakel sprak ooit in plat Amsterdams de gevleugelde woorden:”Wie het meeste scoort die wint!” En zo is het natuurlijk ook. We hebben allemaal wel eens een mindere dag. Laat dit hem dan geweest zijn. Voorlopig nog ongeslagen aan kop en dat zegt ook wat.

Waar ik mij wel zorgen over maak zijn de voorspellingen van Simon.

Pappa Ben

Achilles F3 - Die Haghe F2 (Coachverslag!)
Vandaag stond de laatste veldwedstrijd op het programma voor Achilles F3. Die Haghe was onze tegenstander. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, Die Haghe stond namelijk best hoog in onze poule. Maar als we goed ons best doen, dan moet een leeuw altijd winnen van een kanarie. En dit was ook wat we deden, de F3 deed het super goed tegen Die Haghe! Verdedigend zaten we er allemaal goed bij, Die Haghe had bijna geen kansen de eerste tien minuten en als ze een kans hadden, vingen wij de bal af. Met rust stond het dan ook 1-0 voor Achilles. De tip van de trainers was om wat sneller te gooien naar elkaar, dan maak je het jezelf ook gewoon makkelijker! De tweede helft werd het wel wat spannender, Die Haghe kreeg meer kansen en ging ook beter afronden. Helaas verloren we de wedstrijd met 2-5, maar wat hebben we weer super goed gespeeld. Een overwinning of gelijkspel was echt verdiend geweest, maar helaas zat het er niet in. Wel hebben we deze week de strafworpen gewonnen met 4-3. De overwinning komt steeds dichterbij! Maar belangrijk is dat we elke wedstrijd dingen terug zien die we op de trainingen geoefend hebben, zoals uitstappen. Elke week kunnen wij, als trainers, weer genieten van jullie. Maar ook van de ouders, die zo trots zijn als hun kind voor het eerst scoort. Elke week staan er weer enthousiaste en fanatieke ouders langs te lijn, heerlijk om te zien!! Nu even een weekje geen training en daarna gaan we lekker de zaal in. Geniet lekker van jullie weekje rust zonder geschreeuw van de trainers en dan zien we jullie snel weer!