Wedstrijdverslagen: weinig punten in voorjaarsvakantie

De afgelopen twee weken waren er maar weinig wedstrijden, in verband met de voorjaarsvakantie. Terwijl de meeste ploegen daarom genoten van twee vrije weekenden, kwamen namens Achilles toch nog drie ploegen in actie. Vorige week ging de B2 op bezoek bij Olympia, afgelopen weekend speelden Achilles 3 en A1 gewoon een pot. Het lukte Achilles 3 helaas niet nog eens om te stunten tegen nummer 2 KZ en de A1 moest haar meerdere erkennen in play-off kandidaat Fortuna. Lees verder voor het verslag van Achilles 3.

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KZ/Thermo4U 3 - Achilles 3

Thuis werd er nipt gewonnen van KZdoor onze Leeuwen. Een wedstrijd vol beleving en strijd die resulteerde in een 18-17 eindstand.

Dit keer had de wedstrijd helaas een hele andere wending. De eerste helft werd er grotendeels slecht aangevallen. De druk die KZ gaf werd niet beantwoord en zelf speelde KZ uit hun kracht en dat was het snelle spel met veel schoten. Vooraf werd afgesproken om achter te gaan verdedigen om het tempo er uit te halen. Het had zijn effect, maar door andere domme fouten vielen de goals toch binnen en daarmee ging KZ met een voorsprong de rust in.

In de kleedkamer werd nog eens benadrukt dat er meer beleving en strijd van de leeuwen moest komen. Dit werd goed opgepakt en liep Achilles in op KZ tot het kleinste verschil van 2 punten.

De felheid, beleving en strijd in die inhaalrace werd niet volgehouden en de moed zakte bij sommigen in de schoenen. Niet meer verdedigen, aanvallen alsof de wedstrijd al gespeeld is en er met de pet naar gooien. Hierdoor liep KZ uit met een rustig spel zonder al te veel energie te leveren. Eindstand 25-18

Datum 02-03-2020 09:36