Week van de Scheidsrechter - Afsluiting

De afgelopen week was er wat extra aandacht voor onze en andere belangrijke scheidsrechters. Dit leverde leuke foto's, reacties en likes op, op onder andere de Achilles Facebookpagina. eigenlijk zou het iedere week wel de Week van de Scheidsrechter moeten zijn, vanwege hun vrijwillige bijdrage aan het korfbal. Grote klasse & nogmaals petje af voor alle scheidsrechters, die afgelopen week terecht in het zonnetje gezet werden. Lees meer voor een dankwoord & afsluiting van Marinus, namens onze Werkgroep Scheidsrechters.

De afgelopen week is op Facebook veel aandacht besteed aan de week van de scheidsrechter. Elke dag was er een post met een ander thema en een mooie fotocollage. Deze positieve campagne heeft veel waardering geoogst, afgaande op de vele likes. Niet alleen voor de scheidsrechters, maar ook voor Achilles. Leuk was ook de respons op de oproep aan de teams, om met de scheidsrechter op de foto te gaan. Vele leuke foto’s hebben we langs zien komen. Bijvoorbeeld de foto, waarbij Ivo na de wedstrijd letterlijk door beide teams op handen werd gedragen.

Eigenlijk zou het elke week de week van de scheidsrechter moeten zijn. Ga maar na. Achilles heeft op dit moment maar liefst 26 ploegen. Dat betekent dus evenveel vrijwilligers, die uit of thuis een wedstrijd van Achilles fluiten. Nogmaals petje af voor alle scheidsrechters, die deze week terecht in het zonnetje zijn gezet.

Eén van hen hebben we niet vergeten, maar nog niet genoemd. Alexander Bodaan is KNKV-scheidsrechter en heeft op het veld al een aantal breedtesport wedstrijden gefloten. Samen met Robin, Sten en Frank zal hij in zaalcompetitie een aantal wedstrijden in de wedstrijdsport gaan fluiten. Als in de loop van de zaalcompetitie Henk, Koen, Fabian, Lars en Jeroen ook nog hun KNKV-diploma halen, krijgt het scheidsrechtercorps van Achilles langzaam weer enige vorm. Gelukkig zitten vanuit de scheidsrechteropleiding de volgende kandidaten al weer in de pijplijn. De weg is nog lang, maar we hebben een goede start gemaakt.

Afgelopen week ging over waardering en respect voor de scheidsrechter. Ter afsluiting nog even dit. Op dit moment wordt in Engeland het WK Rugby gespeeld. In tegenstelling tot korfbal een sport met heel veel lichamelijk contact. Om te voorkomen dat het één grote vechtpartij wordt, is handhaven van de regels cruciaal. Dat is de taak van de scheidsrechter. Ik geef het je te doen. Stel je voor 2 ploegen van 15 spelers, elk meer dan 100 kilo zwaar. Wat blijkt? Respect voor de scheidsrechter is heilig in het rugby. Alleen de aanvoerder vraagt de scheidsrechter om uitleg van zijn beslissing. De speler, die een gevaarlijke overtreding maakt, wordt door de scheidsrechter (zelf meestal niet meer dan 85 kilo) als een schoothondje vermanend toegesproken. Heel bijzonder om te zien. De finales komen nog. Ga eens kijken ter lering en vermaak.

Datum 12-10-2015 15:43