Tot ziens!

normal_21-competitie_0002.jpg hoofdartikel

Na de kommervolle vertoning van het Nederlandse elftal een stukje moeten schrijven, is geen goede inspiratie bron. Gelukkig zwiepten de Belgen de Portugezen uit het toernooi, dat maakte de avond nog enigszins dragelijk. Alweer de laatste Leeuwenkrabbels van dit lange, bijna korfballoze seizoen. Geen degradanten maar ook geen kampioenen.

hoofdartikel.JPGToch zit er nog wel een winnaar aan te komen. Op 10 juli wordt erop ons veld weer gestreden om de Peter Zoutendijk Sr. Bokaal. Door Corona kon de traditie om dit evenement op Hemelvaartsdag te houden geen doorgang vinden, maar nu we weer met veel mensen bij elkaar kunnen komen, zij het met 1,5 meter onderlinge afstand, wordt deze al 36 jaar oude happening alsnog gehouden.

We hebben dit toernooi overigens te danken aan wijlen Jan Triep. Hij was jarenlang trainer/coach van ons eerste, maar zeker ook een trouwe Readyaan. En hij pikte daar het idee van een dergelijke competitie op en introduceerde het bij Achilles. Aanvankelijk heette het de 21-competitie en werd voor het eerst begin jaren '80 op ons veld gehouden.

Eén van de deelnemers was Peter Zoutendijk Sr. Hij won het toernooi niet, hij werd vrij kansloos in de kwartfinale uitgeschakeld. Maar Peter kon dat slecht verkroppen en maakte enorm veel misbaar. Hij was een fanatieke sporter, en in het algemeen kunnen die vrij slecht tegen verliezen.

Toen Peter in 1984 overleed vond de club dat deze op en top Achilliaan niet vergeten mocht worden. Op een met drank doordrenkt etentje werd toen het idee geboren om de 21-competitie voortaan naar hem te vernoemen. En inderdaad, vergeten zijn we hem niet, dat zal op 10 juli weer eens blijken.

De weersverwachting voor die dag is nu 23 graden met een zonnetje. Een mooie dag dus om in groten getale naar het veld te komen. Ik zie jullie daar graag. Tot gauw!

 

Wout Broers

Datum 29-06-2021 11:00
Tags