Wedstrijdverslagen: Achilles 8, D2 en E1 kampioen!

Dat was 'm dan: het laatste officiële competitieweekend van dit seizoen! Achilles 1 speelde nergens meer om, maar sloot het seizoen samen goed af: het werd 12-20 tegen Apollo. Voor Team Twee eigenlijk eenzelfde recept, maar dan een overwinning bij VEO. Op zondag wonnen ook Achilles 5 en 8 hun wedstrijden, wat voor het achtste ook het kampioenschap betekende. Van harte! Bij de jeugd speelde de A2 gelijk tegen Dunas en de E5 verdeelde de punten met Fortuna. Overwinningen waren er voor de B3, D1, D2, E1, E2 en de E3. Waar de D1 en E3 vorige week al een feestje vierden, was het dit weekend feest bij de D2 en E1. Ook jullie van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles B2 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Apollo 1 - Achilles 1

Van uw razende reporter: Achilles sluit seizoen winnend af

Het slotakkoord van het seizoen leek een heet middagje te worden, maar een briesje zorgde voor iets redelijker omstandigheden in Heerhugowaard. Apollo was daar de tegenstander. In een door het team zelf samengestelde fantasie opstelling trad het vlaggenschip de laatste wedstrijd ontspannen tegemoet. Apollo werkte daar gewillig aan mee. 'Het werd een hele leuke en zelfs gezellige wedstrijd met aan weerszijden afscheid van spelers,' aldus Achillescoach Glenn de Vries.

Vanaf de start ging het gelijk op met een minimale voorsprong voor Achilles bij rust (7-8). 'De tweede helft hield Apollo ons tempo niet vol,' zag De Vries tot zijn tevredenheid. Zonder veel problemen liep Achilles weg en werd een eindstand van 12-20 genoteerd. 'Kenmerkend was onze kansenregen. Het schotpercentage werd bepaald door 20 doelpunten in 172 pogingen, ofwel: iedereen nam zijn of haar kans zodra die zich voordeed,' analyseerde De Vries. 'We hadden veel rebound en dat was erg leuk om te zien'.

Voor De Vries en zijn staf betekende het duel tegen Apollo de laatste op de bank van Achilles. 'Het is een mooi einde van drie markante seizoenen met een prachtige promotie in de zaal en eentje bijna op het veld. Net zo typerend voor de ploeg: we zaten er twee keer anderhalve minuut vanaf tegen Die Haghe en ZKV, waardoor het gelijke spelen werden. Helaas, dan maar volgend seizoen,' besluit de oefenmeester.

Achilles 8 kampioen!

Dunas B1 - Achilles B2

De wedstrijd begon heel gelijk op met de eerste goal van achilles. We stonden de hele eerste helft heel gelijk op maar na de tweede helft ging het mis aan de kant van achilles. Er werden veel doelpunten gemaakt door dunas. Iedereen was heel energiek en we hadden allemaal er veel zin in. Er waren wel wat problemen met de scheids maar voor de rest was het een leuke wedstrijd ookal hebben we niet gewonnen. We hebben het jaar leuk afgesloten.

13-6

Achilles D2 kampioen!

Achilles E1 kampioen!

Phoenix F1 - Achilles F1

Afgelopen zaterdag moesten we spelen tegen Phoenix in Zoetermeer. We waren een beetje zenuwachtig want als we zouden winnen werden we kampioen. De vorige keer tegen Phoenix hadden we gewonnen dus we hadden wel hoop. We waren alleen niet op volle sterkte want Brandon kon er niet bij zijn, Vigo was ziek en ook Jelte was niet helemaal fit. De hitte hielp ook niet mee maar daar hadden de tegenstanders ook last van natuurlijk. Gelukkig hadden we wel heeeeeeel veel publiek, zo leuk dat oma’s, opa’s, mama’s, papa’s en zusjes ons zo vroeg kwamen aanmoedigen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Het was reuze spannend. De aanval ging goed al stuiterde de bal heel vaak uit de korf. Zodra Phoenix de bal kreeg waren ze iets te snel aan de andere kant en scoorden ze ook vaak. De tweede helft waren we oververhit en daardoor ook niet meer zo scherp. Dat was super jammer want Phoenix (misschien wel met ijsklontjes in hun shirtjes?) bleef makkelijk scoren. Uiteindelijk verloren we met 15-7 en is Phoenix kampioen geworden. We moesten de teleurstelling even verwerken maar waren daarna trots op de 2e plek. We kregen ook snoepjes en chips omdat we zo ons best hadden gedaan het hele seizoen. Dat was heel lief.

Ik vond het heel leuk om met dit team te spelen, dus Evi, Dionne, Brandon, Jase, Jelte en Vigo heel erg bedankt. We gaan gelukkig nog samen op kamp, dat wordt ook vast leuk. En ook Esmee, Renske, Tjitse en Niels dank jullie wel voor jullie trainingen, tips en aanmoedigingen, we hebben veel geleerd van jullie.