In memoriam: Mieke van der Vlist-van der Laaken

Afgelopen donderdag bereikte ons het zeer trieste bericht dat ons lid Mieke van der Vlist-van der Laaken op de veel te jonge leeftijd van 67 jaar is overleden. Weliswaar tobde zij al enige tijd met haar gezondheid, maar het ergste gevaar leek geweken toen plots haar het noodlot trof.

Mieke werd in 1963 lid en maakte deel uit van de eerste pupillenploeg die Achilles rijk was. Haar teamgenootjes waren onder andere Frank Muller, Kees Vermeulen en Ingrid van den Haak, bekende namen uit de historie van Achilles, met wie zij op de zolder van de Abrikozenstraat menig cola en chips feestje vierde, met vaak een potje tafeltennis dat Mieke bijna altijd wist te winnen.

Mieke was een voortreffelijk korfbalster, zij beschikte over een feilloze baltechniek en koppelde dat aan een enorm spelinzicht. Zij werd met de A-ploeg kampioen van Rijndelfland en speelde talloze jaren in ons succesvolle eerste uit de jaren 70/80, waarin zij niet alleen als ondersteunende dame een hoofdrol vervulde, maar ook haar goede schot kon laten gelden. Dat zij haar inspanningen dikwijls met een heftige hoofdpijn moest bekopen stond haar fanatisme niet in de weg. Mieke was een doorzetter.

Zij was jarenlang lid van Technische Commissie en als wedstrijdsecretaris ‘micro’ maakte zij in 1980 deel uit van het bestuur. Samen met schoonzus Linda heeft zij vele ploegjes getraind en gecoacht en daarbij talrijke talentjes de kneepjes van de korfbalkunst bijgebracht.

De laatste jaren bleef zij Achilles trouw volgen, vaak met wijlen moeder Annie in haar gezelschap. Mieke was een buitengewoon lief en meelevend mens, die ook in staat was haar grenzen kenbaar te maken als haar iets niet beviel.

Wij bewaren hele warme herinneringen aan onze Mieke en zullen haar enorm missen.

We wensen Ben, Erik en Claire, Ton en Jeanne en Linda veel sterkte bij het verwerken en dragen van dit grote verlies.

Het Bestuur

 

Rouwkaart%20Mieke%20(1).jpg

Rouwkaart%20Mieke%20(2).jpg

Datum 11-08-2022 08:31