Leo Muller overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat Leo Muller, vader, opa en "oude opa" van een groot aantal Achillianen, 17 december jl. op 98 jarige leeftijd is overleden. Ons medeleven gaat uit naar de families Muller, Baars en alle andere familieleden en vrienden. Lees verder voor het In Memoriam.

In Memoriam meneer Muller

Afgelopen donderdag overleed meneer Muller, 98 jaar oud, bijna 99 zelfs. Meneer Muller was de vader van zes Achillianen, Ria, Wil, Leo, Wim, Paul en Frank Muller. Hij heette Leo, maar hoewel iedereen dat wel wist, waren er weinigen die hem bij zijn voornaam noemden. En dat was niet omdat hij zo afstandelijk was, zeker niet. Misschien was het omdat hij zelf nooit lid was, en altijd de vader. Hij was beroemd om zijn zondagmiddagsoep. In vroeger tijden, toen er nog geen derde helft was, en ook later wel tijdens het zaalseizoen, togen hordes Achillesleden op zondagmiddag naar de Hendrik van Deventerstraat 107, voor een kop soep, gemaakt door Pa Muller. Velen die deze soep hebben geproefd, spreken er ook na dertig jaar nog in extatische termen over.

Meneer Muller was drukker, hij werkte bij het Binnenhof, de katholieke krant van Den Haag, en jarenlang de organisator van het zaaltoernooi van alle Haagse clubs, voorafgaande aan de competitie.

Wie zes kinderen op de wereld zet die allen voor kortere of langere of zelfs zeer lange tijd in het eerste komen te spelen, verdient natuurlijk alleen om die reden al onze eeuwige dankbaarheid. Zelf heeft hij nooit een korfbal aangeraakt en een fanatiek supporter kunnen we hem ook niet noemen. Maar trots op zijn kinderen was hij natuurlijk wel. Jarenlang heeft hij, na het overlijden van zijn vrouw Mimi, zich iedere dinsdag in het clubhuis gemeld om te assisteren bij het krantjesvouwen, een activiteit die inmiddels alleen nog tot het virtueel historisch erfgoed van de club behoort.

Als je bijna 99 wordt, overleef je natuurlijk veel mensen. Maar het overlijden van zijn dochter Wil en ook zijn schoonzoon Roel heeft hem wel hard geraakt. Maar meneer Muller bleef opgewekt en graag gezien, ook in het verzorgingshuis Eykenburg, waar hij de laatste jaren woonde.

Wij Achillianen zijn blij dat we meneer Muller gekend hebben. Woensdag 23 december kunnen we afscheid nemen, in de kleine zaal van crematorium Ockenburg, om half twee.

 

Datum 19-12-2015 23:08