Wedstrijdverslagen: Achilles 1 komt tekort tegen Avanti

[Update: verslagen toegevoegd] Op de zonnige zaterdagmiddag moest Achilles 1 het opnemen tegen Avanti, in de zaal nog uitkomend in de Korfbal League 2. Met volle moed ging Achillesde strijd aan, maar het werd helaas niet echt een wedstrijd. Avanti was een maatje te groot, ondanks goed verdedigen van met name de dames en een goede periode in de 1e helft waarin men nog op 4 punten terugkwam. Het werd 10-20 voor de bezoekers. Achilles 2 kwam net tekort tegen de routies van TOP 4 en moet gaan vechten tegen degradatie. Met 15-16 was TOP Achilles de baas. Achilles 3 had geen schijn van kans tegen VEO 2, daar werd het 16-7. Achilles 5 won wel, uit bij Furore 3 werd het op zondag 9-13 voor de onzen. Achilles 6 was strak aan het verdedigen want tegenstander Wion 6 maakte er slechts 3. Zelf maakte Team 6 er 14 en dus een klinkende overwinning. De A1 schoot uit de startblokken en kwam al heel snel met 5-0 voor tegen Phoenix A1. Met het zonnetje in beeld werd er te snel gas teruggenomen en werd het slordig en rommelig korfbal. Maar geen moment in gevaar en de winst binnen, 11-14. Ook 2 punten voor de B1, met maar liefst 15-4 werd Pernix B2 huiswaarts gestuurd. Een gelijkspel was er voor de B2. 8-8 werd het tegen Avanti B4. De C1 had geen moeite met Avanti C1, een duidelijke 15-8 stond op het scorebord na het laatste fluitsignaal. Bij de C2 was het spannender tegen ALO C1. Een nipte 6-5 overwinning kon gevierd worden door onze C2. Geen winst bij de Deetjes, wel bij de Eetjes en Fjes: de E3 won met 5-2 van ODO E4 en de F1 versloeg KVS F2 met 11-15. Ook de F2 won tot slot van Dunas F2 met 5-9. [Foto Achilles Media, fotograaf Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles 1 - Avanti 1, bekijk de foto's via Actueel > Foto's > Competitie > Senioren > 11 mei '24.

Achilles 1 – Avanti 1

Vandaag stond de 1e wedstrijd tegen Avanti op het programma. Een goede tegenstander dat wisten we al van te voren. In de zaal speelde ze Korfbal league 2. Dat is 2 klassen hoger dan dat wij speelde dus wisten we dat het een pittige wedstrijd ging worden.

Het was een warme, zonnige zaterdag. Misschien iets te warm om een wedstrijd te spelen, maar we waren er toch klaar voor!

We begonnen niet heel lekker. We kwamen gelijk met 1-5 achter en stonden dus al naar een gat van 4 punten te kijken. Na 24 minuten in de 1e helft viel pas ons 3e goal. Je kan dus wel zeggen dat we het erg moeilijk hadden met scoren. Dat is ook te zien in ons aantal schoten wat we hebben genomen in de 1e helft namelijk 50. Van de 50 schoten hebben we er 5 gemaakt in de 1e helft. Ik denk dat we daarin onszelf tekort doen. De ruststand 5-12 voor Avanti.

De 2e helft begon en Rick was erin gekomen voor Timme. Na een paar aanvallen in de 2e helft vielen de eerste 2 goals aan de kant van Achilles. Het was 7-12 een gat van 5. Helaas is het deze wedstrijd niet gelukt om dat gat nog kleiner te maken. Het stond later nog 10-15 met nog 14 minuten te spelen. In deze 14 minuten zijn we onszelf vergeten te belonen en daardoor is de wedstrijd geëindigd in 10-20 voor Avanti.

Het was een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar ik denk zeker dat we de volgende keer tegen Avanti alle knoppen om moeten zetten en daar moeten gaan strijden voor de punten, want niks is onmogelijk!

De volgende wedstrijd is 25 mei om 15:30 in Pijnacker tegen Avanti hopelijk zien we jullie daar, want de support kunnen we zeker gebruiken!

Sterre

Avanti B4 - Achilles B2

Triomf en Samenwerking: B2 van Achilles Strijdt met Trots**

Op een stralende dag, waar de zon hoog aan de hemel stond en de spanning voelbaar was, stond de B2 van Achilles klaar voor een uitdagende korfbalwedstrijd tegen Avanti B4. Met een doordacht wedstrijdplan en vastberadenheid in hun harten, betraden Liv, Malek, Zinedine en Jan het veld, terwijl Lianne, Suze, Jezz en Almess zich voorbereidden op een strijd vol passie en vastberadenheid.

Het wedstrijdplan was simpel maar doeltreffend: verdedigen als een eenheid, aanvallen met creativiteit en vooral als team opereren. Vanaf het eerste fluitsignaal voerde Achilles dit plan uit met precisie en vastberadenheid.

Het verloop van de wedstrijd was een ware achtbaan van emoties, met hoogtepunten en uitdagingen aan beide zijden van het veld. Liv, Jezz en Almess schitterden met hun doelpunten, terwijl Malek en Zinedine met hun slimme spel het verschil maakten. Jan stond als een rots in de verdediging, terwijl Lianne, Suze en Jezz hun tegenstanders constant onder druk zetten met hun snelheid en behendigheid.

Na een intense strijd eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 8-8. Ondanks het ontbreken van een overwinning, verliet de B2 van Achilles het veld met opgeheven hoofd en trots in hun harten. Ze bedankten Almess en de andere invallers voor hun bijdrage aan de strijd en sloten de wedstrijd af met een gevoel van kameraadschap en voldoening.

Met een schat aan ervaringen rijker en eenheid in hun teamgeest, keerden Liv, Malek, Zinedine, Jan, Lianne, Suze, Jezz en Almess terug naar huis. Ze wisten dat ze als team sterker waren geworden door deze uitdaging en waren klaar om samen nog vele overwinningen te behalen in de toekomst.