WAPC Kamp 2024: de Ommenlympische Spelen

WAPC Kamp 2024: de Ommenlympische Spelen, we zijn nu echt officieel van start. Via ‘Lees verder’ delen we elke dag een korte update!

WAPC Kamp - Dag 3

Dag 3: 20 jaar Fred!

Na een ietwat langere nacht, begonnen we de dag tijdens het ontbijt met een feestje. Want ja, onze Fred gaat alweer 20 jaar met ons mee. Een jubileum, dat moet gevierd worden!

Na het ontbijt stapten we de fiets op, richting het dorp. In het dorp werd “het-grote-gore-sokken-spel” gespeeld. De titel zegt genoeg; de groepjes moesten de vieze sokken natuurlijk vermijden tijdens het spel in het dorp. Dat is lang niet iedereen gelukt....
Een tussenstop bij de jumbo was er weer bij, de zakcentjes werden uitgegeven aan snoep, chips en drankjes.

Naast alle lekkernijen werd er een boterhammetje, stuk fruit en wat te drinken gegeten en gedronken op het veldje naast het zwembad. Om 13.45u precies, konden we ons welbekende zwembadterrein weer op. Een middag vol glijbaan, duikplank, waterpret en zon volgde. Heerlijk!

Bij terugkomst op het kampement stond Luc met zijn frietkar al voor ons klaar. De frietjes, snacks en het overheerlijke toetje van de koks gingen er goed in. Wat een feest dag!

De F, E en D gingen na het eten het bos in, voor het dierengeluidenspel, - met dierengeluiden van de A’tjes -. De B en C speelden spelletjes onder leiding van Koos en Nikki en na tienen werden de eerste groepjes gedropt in een wel heel donker bos, om de weg naar het kampement terug te vinden… We zijn benieuwd!

Tot morgen!

WAPC Kamp - Dag 2

Dag 2 zit er (bijna) op!

Redelijk fris en fruitig stond iedereen vanmorgen op. Nachtmerries waren na de horrortocht gelukkig uitgebleven en ook het zonnetje liet zich vandaag lekker zien. Op het programma: De Ommenlympische Spelen. De hele dag sporten.

's Ochtends werd er door de teams gestreden in de sporten knotshockey, tjoekbal, slagbal en frisbee. In 7 rondes kon iedereen zijn of haar energie goed kwijt. De leiding werd lichtelijk jaloers en nam het daarna in een potje knotshockey ook nog tegen elkaar op, mannen tegen de vrouwen. Maar dit eindigde in een bloedeloze 0-0.

Ondertussen werden buiten de bammetjes gesmeerd en opgegeten, want er was energie nodig voor het middagprogramma.

De middag stond in het teken van de Paralympische Spelen. Siamees voetbal, goallbal, zitvolleybal en Touwtrekken met 1 arm stonden op het programma.

Na deze middag weten we meteen welke ploegen sterk zijn in de reguliere sport en in de parasport. Suriname en Italië floreerde vooral in de middag, maar we zullen geen conclusies trekken ;) De sportdag werd afgesloten met een grote estafette waarbij alle 7 landen het tegen elkaar opnemen. Italië ging er met de winst vandoor, gevolgd door Suriname en België.

Daarna even wat tijd om bij te komen, voor we aan tafel konden voor heerlijke nasi. Er werd goed gegeten en een lekker ijsje als toetje.

De avond stond in het teken van het casino. Iedereen was in hun mooiste kleding om het geld te (ver)spelen. Black Jack, Roulette, paardenrace en een levende fruitmachine waren geregeld om een avond veel geld er doorheen te jagen.

De E/F begon, gevolgd door de C/D en de A/B gingen aan de slag na de EK finale. Zij hebben nu nog een kwartiertje te spelen en dan zit het er voor hen ook op.

Vannacht lekker een beetje bijslapen want morgen weer een drukke en leuke dag op het programma. Wat we gaan doen? Dat horen de kids (en jullie dus ook) morgen!


WAPC Kamp - Dag 1

Lieve ouders,

De eerste dag zit er op! Na een regenachtige, maar fijne busrit dankzij buschauffeurs Tim en Nick kwamen we rond een uur of 15.30 uur in Ommen. Zo’n honderd fietsen en nog veel meer koffers, tassen en slaapzakken werden zonder mokken uitgeladen uit de bussen en vrachtwagen (Elmar bedankt!). Bíjna alles kwam aan zonder schade, bijna want het is inmiddels wel nog maar de vraag hoe Koos zijn fietstocht later deze week moet volbrengen.. Toch onhandig, 1 trapper minder! Daarna maakte iedereen keurig zijn of haar eigen bedje op, ja echt iedereen zelf!

Op naar het eerste spel van vandaag. We gingen de deelnemende landen eens beter leren kennen, met oa Mexicaanse tortilla meppen, maffioso moordenaartje, Belgische wafels happen en typische Duitse woorden door vertellen (aan iemand met vreselijke muziek door z’n koptelefoon). Of: wie is de strongest (wo)man?!

Ook het eten is elke avond in thema! Vandaag had de Duitse delegatie corvee en en stond er ‘bratwurst’ (vooruit, broodjes knak) op het menu! Dit jaar hebben we een naast een legende (het is Fred’s 20ste kamp!!) ook drie nieuwe chefs in de keuken: Bas, Rinse en Chris zijn het koksteam komen versterken.

Na het eten presenteerden de deelnemende ploegen zich officieel aan het IOC: de Internationale Ommenlympische Commissie. En hoe! Alle kinderen zagen er werkelijk waar fan-tas-tisch uit, wat heeft iedereen weer ontzettend zijn best gedaan. Dat is een bijzonder goede start van deze Ommenlympische Spelen!

Voor de E- en F-jes was het daarna tijd om lekker te gaan douchen en zich klaar te maken voor bed. Voor de A, B, C én ja echt zelfs voor de D’tjes duurde de avond/nacht nog wat langer: er liepen wat vreemde bekende gasten in het bos… We zijn benieuwd naar alle verhalen bij het ontbijt morgen!

 

WAPC Kamp 2025: Sponsorlijst

Beste Achillianen en ouders, opa's, oma's, vrienden, ooms, tantes van onze op kamp vertrekkende Ommenlympische sporters. Zaterdag 13 juli vertrekken 120 Achillianen naar Ommen voor de Ommenlympische Spelen 2024. Om het kamp nóg fantastischer te maken, openen we ook dit jaar weer de sponsorlijst. Iedere sponsorbijdrage is van harte welkom en komt ten goede aan het kamp. Denk aan bij mooi weer lekker naar het zwembad, een extra lekker toetje of het aanschaffen van nieuw materiaal zodat onze kampgangers zich nooit zullen vervelen. 

IMG_4721.jpg

Ook sponsoren?
Geweldig, daar zijn we je/jullie ontzettend dankbaar voor! In de lijst hieronder staan 'ludieke richtprijzen', om je een idee te geven hoe wij de kampbegroting besteden. ;-) Sommige items kunnen we natuurlijk heel goed meerdere keren gebruiken! Wil je iets specifieks sponsoren? Vul dat dan in bij het Tikkie of stuur een mailtje naar kamp@hkvachilles.nl. Ook vrij te besteden donaties zijn van harte welkom natuurlijk!

Je kunt je bijdrage overmaken via deze link of de QR-code. Is het Tikkie verlopen? Oeps, we werken aan een nieuwe! Maak in de tussentijd jouw bijdrage handmatig over:

  • NL47INGB0001792316
  • n.v. D. de Bruin
  • v.v. ‘Sponsorlijst kamp Achilles’

Sponsoren? Klik hier voor het open Tikkie

(Deze link is geldig t/m 14 juli)

Sponsorlijst

Item

Sponsor

Lekker vers groente en fruit zodat onze cheffies goed voor onze kampgangers kunnen zorgen

 

Nobel%20Groenten%20&%20fruit.png

Donkergroene, bruine en zwarte schmink, zodat alle kinderen zich goed kunnen verstoppen tijdens de nachtelijke greppeltocht

€10

Marjolein & Robert

 

Alle benodigdheden om een goed fikkie te kunnen stoken tijdens de Amerikaanse barbecue van Noa, Mieke & Fay

€15

Marjolein & Robert

 

Supersoakers voor een grandioos watergevecht

€25

Paul & Tessa

Voor onze Belgische bondscoaches Joel & Romy bestellen we alles in het zwart-geel-rood van links-naar-rechts om zich te onderscheiden van hun Duitse concurrent.

€15

Marcella

Themaspullen voor de aankleding van de dag

€35

 

Een dikke brasa om Surinaamse bondscoaches Jamie en Cino en hun team succes te wensen in de Ommenlympische strijd

€7,50

 

We hopen ze niet nodig te hebben, maar voor de zekerheid: heimweepilletjes

€10

 

Gevulde EHBO-kist, zodat mutti’s Claudia & Nicole onze geblesseerden kunnen oplappen

€25

Marjolein & Robert

 

Líters zonnebrandcrème

€25

Roel & Monique

Spelregelboekje voor onze streng, maar rechtvaardige staf Julia, Sander en Desiree

€10

Astrid & Rene

Knutselspullen voor in de kampkist

€15

Ilonka & Ruud

Een prachtige lederhosen of dirndl voor Duitse bondscoaches Simon & Mandy

€25

 

Een extra rondje rakketjes, dubbellikkers of splitjes op een warme dag

€50

Chris & Linda

Gelato’s in alle smaken voor Italiaanse bondscoaches Quincy, Audrey & Sterre

€15

Mireille

Een appeltje voor de dorst voor alle kampgangers

€35

 

Een mand gevuld met croissants, pains du chocolat en stokbroodjes voor het Franse ontbijt van bondscoaches Mark & Nikki

€15

Ed & Miranda

 

Een bedankpakketje voor gastheer boer Marco

€20

 B. en/of E. vd Vecht

Zonbeschermende sombrero’s in alle kleuren voor bondscoaches Koos, Marieke & Silja

€15

 

Tekenkaartjes om die kleine zwarte mormeltjes snel te kunnen verwijderen na een bosspel

€5

Ronald & Marcella

Een ijs-en-ijs-koud (0,0) biertje voor onze chefkoks in in de keuken: Fred, Bas, Rinse & Chris

€15

Marjolein & Robert

 

Een goedbeveiligde staatskist om alle meegesmokkelde telefoons in te bewaren

€20

 

Een sixpackje 0,0% biertjes voor onze trouwe vrachtwagenchauf Elmar

€7,50

 

Een bandenplaksetje (of 10) om te zorgen dat alle fietsers de finish van de fietstocht bereiken

€10

Ed & Miranda

Nieuwe ballen, hoepels, pillonnen, ‘stabilizers’ of ander handig materiaal voor ons manusje-van-alles Ilan

€15

Anne-Marie 

Flinke porties ‘bruin fruit’ om alle leiding op de been te houden na een lange dag

€20

Marjolein & Robert

Vrij te besteden donatie

€150

Ontrafeld%20-%20sponsor.PNG

Vrij te besteden donatie

€15
€30
€25
€100
€15
€50
€15
€100
€25
€50
€50
€25
€10
€25
€25
€25
€25
€20

W.M. Kodde
Jaap & Lenie
Alex
Marc
Fabian
Jeffry
Linda & Joëlla
Ferry Reijerse
Jenny
Carolyn & Maurice
J.P.G. Jehee
Opa & oma Peeters
Ronald & Marcella
Renee & Sten
T. & C. Boelhouwer
Ruben & Marije
Bas & Miriam
Opa & oma van Aiden

Demi
Frank & Inge
Rob
Katrien
Daphne
Mario
Cliff
Tjitse
René
Jordy
Leroy & Marina
Renee
Peter 
Jill
Tessa
Laura
Glenn & Marjolein
Simon
Tobias
Sandra
Daniëlle van
Teun
Martijn
Mariska
Annelies
Wessel
JR Peeters
Kiki
Rinus
Alex van der S

 

WAPC Kamp 2024: de leiders en teamselecties zijn bekend!

Over een aantal weken begint de zomervakantie... En dus komt ook het WAPC-Kamp bijzónder dichtbij! De kampleiders zijn dan ook druk-druk-druk met alle voorbereidingen. Na de themabekendmaking, werden vrijdag 7 juni ook de leiders en teamselecties bekend gemaakt via een livestream op Facebook en Insta. In welk team zit jij?! Livestream gemist en weet je nog niet in welk team je zit? (Ouders van) kampgangers kunnen zichzelf aanmelden voor de Achilles WAPC-Kamp 2024 Facebookgroep en daar alsnóg de selecties bekijken. Hieronder delen we de link. Vergeet zaterdag niet je Ommenlympische paspoort & busticket op te halen op het veld!

  • Duitsland: Mandy & Simon
  • Suriname: Cino & Jamie
  • België: Joel & Romy
  • Italie: Quincy, Audrey & Sterre
  • Frankrijk: Mark & Nikki
  • USA: Noa, Mieke & Fay
  • Mexico: Koos, Marieke & Silja
  • Kokkies: Fred, Bas, Rinse & Chris
  • Mutti's: Nicole & Claudia
  • Staf: Ilan, Sander, Julia & Desiree

Alle leden van de teamselecties delen we alleen via de besloten Facebookgroep, ouders van kampgangers kunnen lid worden via deze link:

Besloten Facebookgroep: Achilles WAPC-Kamp 2024 Ommen

(!) Werkt de link naar de Facebookgroep niet? Mail ons even je mailadres via kamp@hkvachilles.nl, dan nodigen we je handmatig uit!
 

 

 WAPC Kamp 2024: het thema is....

 

WAPC Kamp 2024: lever voor zaterdag 1 juni jouw foto in!

Kampgangers opgelet! Het is nog maar 7 weken (!) tot kamp en de kampleiders zijn druk met alle voorbereidingen bezig. Binnenkort maken we het thema, de leiding en de corveeploegen bekend! Maar.. Daarvoor nu alvast een dringend verzoek aan jullie! We hebben namelijk voor 1 juni van alle kampgangers een (leuke, grappige, gezellige, blije) pas-/portretfoto nodig. Maak een leuke foto en liever aan bij Audrey door de foto te appen naar 06 - 41 96 94 90. Tot snel!

 

WAPC Kamp 2024: is VOL!

De kampleiding is al druk bezig met de voorbereidingen voor de leukste week van het jaar: het WAPC Kamp! Het kamp is dit keer van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag (!) 19 juli 2024. Klik op ‘Lees verder’ voor alle informatie tot nu toe. [Update: kamp is vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk!]

WAPC Kamp 2024
Het WAPC Kamp 2024 is van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag (!) 19 juli. We gaan dit jaar naar Ommen, waar we zullen logeren in de Arendshorst. De kosten zullen 195 euro bedragen.

Aanmelden?
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

Vragen?
Heb je nog een vraag over het kamp? Wil je iets weten of heb je nog ideeën? Schroom niet om contact op te nemen, dat kan via kamp@hkvachilles.nl.

Hopelijk hebben jullie er weer net zoveel zin in als wij!

Namens alle kampleiding,
Sander Suurd,
Desiree de Bruin &

Julia Baak

Datum 16-07-2024 00:25
Tags