Wedstrijdverslagen: Achilles 6 wederom kampioen!

Achilles 1 speelde de return tegen het sterke Avanti 1. In de eerste helft was Achilles 1 verdedigend zeer goed. Met name Rick en Romy waren in hun duels met hun tegenstander een genot om naar te kijken. Eigenlijk deed Achilles 1 zichzelf tekort door korte kansen te missen en geen voorsprong te pakken, want ook de mogelijkheden aan onze kant waren spaarzaam. Vlak voor rust werd het 7-6 voor Avanti. De coach van Avanti kon terugvallen op een bank met geroutineerde, afscheidnemende sterkhouders die de wedstrijd toch snel deden kantelen. Het verschil op het scorebord was er ineens en dan wordt het lastig tegen Avanti en liep ondanks de blijvende inzet van Achilles uit naar een 18-10 overwinning. Achilles 2 kon het ook niet bolwerken tegen TOP 4. Veel blessures en hierdoor ook dubbele wedstrijden voor invallers helpen dan niet. 19-14 was de uitslag, er werd zonder punten teruggereisd naar de Vlonder. Ook geen punten voor Achilles 3, 12-15 werd er verloren van VEO 2. Wel weer eens een overwinning voor Achilles 4, 17-16 werd Kinderdijk 2 verslagen. Ook Achilles 5 wint weer met 11-9 tegen Furore 3 en gaat op voor de titel. Het ongeslagen Team 6 heeft die titel alweer binnen! Afgelopen zaterdag verloor de 'concurrent' en veegde ons 6e WION van de mat. 20-6 was de uitslag en daarmee was het kampioenschap ineens al binnen. Gefeliciteerd Achilles 6 (+invallers)! Achilles 7 wist met enigszins gemak Fortuna 9 te verslaan met 17-11 op de zondagmorgen. De A1 begon zwak tegen Phoenix A1 en kreeg het daardoor moeilijker dan nodig. Gelukkig waren na een matig duel (12-11) wel de punten in the pocket. Wederom een dikke score voor de B1. 'Het lek is boven' aldus de coach stralend na een 8-18 overwinning op Pernix B2. De C1 (is;)) wordt a.s. zaterdag ook kampioen na de overwinning op Avanti C1. De nipte zege van 9-10 deed een spannend duel vermoeden, maar geen moment gevaar volgens coach Paul. Alvast van harte C1, maak er een mooie kampioenswedstrijd van! De C3 hield heel knap tegenstander Conventus C1 op 'de nul', 0-7 werd het daar. De eerste overwinning voor de D2 was ook een feit nadat er met 13-8 gewonnen werd van Fortuna D3. Bij de Eetjes won alleen de E3. 1-7 werd ODO E4 verslagen. Tot slot was er bij de F'jes winst voor de F1 (14-7 - KVS F2) en de F2 (5-1 Dunas F2).

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Avanti 1 - Achilles 1

Vandaag stond de returnwedstrijd tegen Avanti op het programma. Vorige keer stonden we bij rust al flink achter en was duidelijk dat Avanti een maatje te groot voor ons was. Zouden we dat deze week enigszins kunnen rechtzetten?
De weersverwachtingen waren niet al te best; het zou een regenachtige wedstrijd worden. Gelukkig viel het mee en viel er geen druppel (behalve de druppels bloed van Rick's elleboog).
In de eerste helft werd er door beide teams weinig gescoord, maar er was echt een wedstrijd gaande! We speelden lange en slimme aanvallen en lieten ons niet verleiden tot te snelle schoten. Verdedigend zaten we er bovenop, maar door enkele foutjes kregen we twee vrije ballen tegen die Avanti meteen benutte. Het was een spannende en gelijkwaardige eerste helft, wat resulteerde in een ruststand van 7-6. Een groot verschil met vorige week. Het was nu aan ons om dit in de tweede helft voort te zetten.
Helaas bleek dat al snel lastig. Binnen een paar minuten na rust stond het 10-6. Er waren wissels aan beide kanten en Romy wist door mooie acties twee stippen te verdienen en rustig af te ronden. Toch liep Avanti snel uit. We kregen korte kansen en afstandsschoten om de oren en het werd 14-7. Helaas viel Laura uit met een enkelblessure. Gelukkig hadden we Michelle mee en mocht zij het veld betreden. De wedstrijd was helaas al gespeeld, en we probeerden er nog iets van te maken. De eindstand werd 18-10.
Een goede eerste helft, maar helaas konden we het niet volhouden. Volgende week staat een veel belangrijkere wedstrijd op de planning: Ondo uit! Dan kunnen we ervoor zorgen dat we volgend seizoen nog steeds in de hoofdklasse spelen. Wees erbij!
Fay, Tobias, Michelle en Mark, onwijs bedankt dat jullie erbij waren! We hadden jullie hard nodig!

Groet,
Mariska

TOP 4 – Achilles 2

Een tijd geleden dat het laatste verslag van Achilles 2 is verschenen. Als je met 0 punten onderaan bungelt is het dan ook een stuk minder leuk om iets te schrijven, maar met nog twee wedstrijden te gaan en nog alles om voor te spelen lijkt dit mij een goed moment om het weer op te pakken.

Het veldseizoen in de hoofdklasse is (nog) niet wat we ervan verwacht hadden. Vooraf werd de poule al ingeschat als vier ploegen die allemaal van elkaar konden winnen, als wij dan de enige ploeg zijn bij wie dat niet lukt, bungel je ineens onderaan. Zijn we dan minder dan de andere drie ploegen? Absoluut niet. Twee keer werd er met één punt verschil verloren, waarbij we tegen SDO wel echt door de ondergrens zakte en tegen TOP thuis juist een goede wedstrijd speelde. Twee keer had er wel degelijk meer in gezeten. En ook Meervogels thuis gingen we lange tijd gelijk op, maar hadden we de pech dat Meervogels 1 nog een vrij weekend had. Dus in plaats van dat Meervogels 2 spelers moest afstaan aan 1, waren ze compleet inclusief spelers van 1. Een paar wissels en de wedstrijd was gespeeld.

Pech is er ook in blessures. Begonnen we het veldseizoen met een blessure bij Romy, moesten we na één wedstrijd Fay afstaan aan 1 en stond afgelopen zaterdag bij de dames zelfs alleen Yara nog in de basis. Toch speelde we wederom een goede wedstrijd tegen TOP. Een ruststand van 7-7 waarbij wij zeker niet minder waren. De tweede helft schoot TOP echter met scherp, kregen wij op een ongelukkig moment net niet die strafworp mee en werd het daarna meteen 13-9 ipv misschien wel 12-10. En een ploeg als TOP geeft dat uiteindelijk niet meer weg. Het gat werd 6, maar wij bleven doorgaan verkleinde het nog naar 4, waarna TOP de laatste maakte. 19-14 eindstand. Geen punten, maar de laatste twee wedstrijden tegen TOP is de stijgende lijn zeker ingezet. Als we deze lijn doorzetten zitten er tegen Meervogels en SDO zeker punten in. Zaterdag zullen we, om niet direct te degraderen, moeten winnen bij de Meervogels om (ervan uitgaande dat TOP wint bij SDO) dan op 8 juni een allesbeslissende wedstrijd te spelen tegen SDO. Hoe mooi zou dat zijn, op de slotdag? Maar eerst zaterdag maar… Ik weet dat we tegelijk spelen met 1, maar ook wij kunnen de support goed gebruiken en zo ver is Zoetermeer niet;).
Mandy

Team 6 pakt de “treble”

thumbnail_IMG_2501.jpgAfgelopen donderdag stond voor team 6 de inhaalwedstrijd tegen VEO op het programma. Het was de eerste van twee wedstrijden binnen drie dagen. Voor onze stagiair Damien zou het zelfs de eerste van drie wedstrijden in drie dagen zijn. Vanwege een blessure van Samu stond onze stagiair in de basis. Niek was bereid gevonden om ons vanaf de bank scherp te houden. Bij de dames waren we, zoals vaker, compleet.

Deze wedstrijd begonnen we met het plan om de eerste helft een mooie stand neer te zetten, zodat we de tweede helft konden consolideren. VEO bleek een prima ploeg te zijn, dus we hadden het zeker niet makkelijk. Gelukkig wisten we in de eerste helft met prima en constant spel een gaatje te slaan. Dit gat werd de tweede helft iets groter en konden we de wedstrijd conform plan uitspelen. De 16-10 was een prima uitslag van een wedstrijd met een goede scheidsrechter: Sten, bedankt voor het fluiten!

De derde helft was ook prima, waarbij Niek de beloofde ‘om twaalf uur thuis’ helaas net niet gehaald heeft.

Op zaterdag de tweede wedstrijd. Voor de over het algemeen jonkies van het team uiteraard peanuts, voor de twee oudjes (Rinus identificeert zich namelijk als oud en ik ben het gewoon) voelde de benen wat zwaar bij het (warm)lopen. Stagiair had ’s ochtends ook al een wedstrijd in de benen, maar uiteraard nergens last van. Voor de wedstrijd werd de KNKV app regelmatig gerefreshed, want om 11:00u speelde VEO tegen Avanti en als VEO zou winnen… Dan zou team 6 het derde kampioenschap van het seizoen binnen kunnen halen. Connecties bij VEO en Avanti werden gestalked via WhatsApp, want het duurde lang voordat de uitslag er was. Vlak voor de wedstrijd kwam het verlossend appje binnen: VEO had gewonnen. Nu restte ons nog maar één ding: zelf winnen.

Zoals vaker dit seizoen moesten we een beroep doen op mannelijke invallers. Naast de geblesseerde Samu kon Ivo er helaas ook niet bij zijn. Gelukkig waren de gebroeders Bodaan bereid om allebei een halve wedstrijd te spelen.

Doelstelling voor de wedstrijd tegen WION was een leuke wedstrijd spelen in ons eigen tempo. De eerste helft ging voortvarend en met een 12-4 voorsprong hadden we een mooie ruststand te pakken. De tweede helft hadden we in één vak moeite met tempo houden, waardoor het allemaal wat moeizamer ging. Al met al speelden we de wedstrijd lekker uit. Met 20-6 konden we spreken van een mooie kampioenswaarde uitslag. Scheidrechter Niels was, op die ene uitbal na, foutloos! Dank voor het fluiten Niels!

Na afloop kon de champagne open en mochten we dus voor de derde keer als kampioen op de foto.

Na de foto’s en de champagne werd er nog een drankje gedaan. De oudjes gingen daarna bij Achilles in het donker douchen en de dames gingen dat thuis doen. Daarna kwamen zij nog terug met pizza’s. Na de pizza werd er nog 30 seconds gehaald om de dag af te sluiten. Rinus moest helaas op tijd weg, maar die heeft toch genoeg ervaring met 30 seconden presteren.

Team 6 rest nog twee wedstrijden dit seizoen en dan zit het er helaas alweer op. We gaan er nog twee leuke wedstrijden van maken!

Leon

Achilles A2 - OZC/THOR A1

Zaterdagochtend vroeg was het zover, Achilles moest weer spelen tegen OZC. Na een verlies tegen deze club de week ervoor had de A2 wat recht te zetten. De spelers werden verteld om met volle inzet en scherpte te knallen deze wedstrijd om OZC te laten zien wat ze konden.

Eerste aanval: Lucas, Bregje als heer, Sofie en Jalien. Eerste verdediging: Lizzie, Stella, Damien en Siemen. Wissels: Aiden en Lianne uit de B2

Het fluitsignaal klonk en de eerste helft ging van start. De hele eerste helft ging extreem gelijk op, eerst 0-1, dan 1-1, dan weer 1-2. Met doelpunten van o.a. Lucas, Jalien en een miraculeuze strafworp van Stella. De eerste helft is uiteindelijk 4-5 geëindigd.
Alles deze wedstrijd ging tot nu toe goed, iedereen zat er lekker in, alleen de doelpunten moesten nog gaan vallen. Verdedigend was ook alles sterk en die hielden het ook goed dicht.
Er werd gefloten door de scheids om de tweede te laten beginnen. Het beloofde een extreem spannende helft te worden. Wederom werd er een tijd lang om en om gescoord, eerst 5-5, dan 5-6. Uiteindelijk gingen we met 7-9 de laatste minuten in, gescoord door Lucas, Sofie en Lizzie. Om nieuwe energie in het veld te krijgen werd Lianne van de B2 erin gewisseld. Het werd nog bijna gelijk getrokken, 8-9 en de scheids gaf de laatste minuut aan. Iedereen probeerde met alle macht er nog een doelpunt uit te halen, maar het was tevergeefs. OZC scoorde nog net een afstandsschot op het fluitsignaal en de wedstrijd eindigde helaas 8-10.
Alle wissels uit de B2, ontzettend bedankt en bedankt aan de scheids voor het fluiten.

Siemen

Avanti C1 - Achilles C1

We moesten al vroeg spelen in Pijnacker.
Net als altijd gingen er weer veel supporters mee.
Het was even schrikken toen we op het veld van Avanti aankwamen.
Het veld leek wel een zwembad.
Met trekkers werd het water weggehaald.
En we konden op tijd beginnen.
De eerste wedstrijd hadden we heel ruim gewonnen.
We kwamen al snel op 0-1 door een doorloopbal van Joe die door Britt werd aangegeven.
Avanti maakte snel 1-1.
Niels volgde met een doorloopbal aangeven door Vera 1-2.
Avanti maakte gelijk de 2-2.
We liepen uit tot 2-5 door doelpunten van Tim en Joe. Het stond 2-6 met rust door een doelpunt van Fleur.
Avanti bleef maar kleven en scoorde 3-6.
We probeerden verder uit te lopen door een doelpunt van Britt die door Fedde werd aangeven.
We bleven volop schieten helaas stuiterden alle ballen er weer uit.
Totdat Niels de 3-7 maakte.
Britt maakte de 3-8 een doorloopbal die door Joe mooi werd aangegeven.
Avanti gaf niet op en bleef scoren en kwam op 6-8.
Tim en Niels zorgen voor de 6-9 en de 6-10.
Bij ons rolden de ballen er allemaal uit en Avanti kwam terug tot 9-10.
Dat was ook het laatste doelpunt.
En we hebben gewonnen.
En we staan ongeslagen bovenaan.
Meervogels en KVS speelden gelijk en we zijn met nog twee wedstrijden te spelen niet meer in te halen.
Zaterdag spelen we om 11.25 onze kampioenswedstrijd.
Jim bedankt voor het meegaan en invallen.