Wedstrijdverslagen: Achilles A1, C3 en F1 kampioen!

De F1 was stiekem al kampioen, maar ging het na de mooie overwinning tegen Die Haghe F1 echt vieren. Na de doelpuntrijke wedstrijd waarin met 16-13 werd gewonnen, kon de kinderchampagne ontkurkt worden. Gefeliciteerd F1! De toppers van de C3 lieten ook niets aan het toeval over, met 2 wedstrijden binnen 24 uur. Onder de gedreven leiding van coach Jaap werd er vrijdagavond gewonnen van Dunas C3 met 6-1, zaterdag werd KVS C4 met 1-8 verslagen en konden de medailles omgehangen worden. C3 klasse gedaan! Dan de A1, wat een soap. Vorige week verloor de A1 de kampioenswedstrijd van Dunas A1. Weg kampioenschap. Doordat Tempo de wedstrijd wilde verplaatsen kon de A1 na het eerste 17.00 uur nog een potje ballen. Concurrent Dunas zou immers kampioen worden om 14.00 uur. Net voor aanvang van het 1e kwam het bericht binnen dat Dunas had verloren! Dus werd de wedstrijd van de A1 ineens tóch weer een kampioenswedstrijd. En dat voor heel veel publiek! Het werd een draak van een wedstrijd. Ondanks de 4-0 voorsprong, anti korfbal van de tegenstander, totaal geen schot, te 'enthousiast' verdedigen en verkeerde keuzes stond de A1 ineens achter 7-8 achter. Gelukkig kon in de slotfase de score in ons voordeel worden rechtgezet en werd het 11-9. Ook de A1 gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Het Vlaggenschip speelde tegen Excelsior 1, het publiek werd getrakteerd op een heerlijke wedstrijd waarin Achilles echt liet zien dat ze als team veel beter waren dan de tegenstander. Met 23-15 werd er gewonnen en de 2e plek behaald na een heel mooi en stabiel seizoen. Team 2 speelde ook uitstekend, met 18-9 werd SDO 2 naar huis gestuurd. Het 3e wist knap te winnen: 14-11. Team 4 won met 11-10, eigenlijk ook kampioen, maar doordat een tegenstander eerder in het seizoen een wedstrijd niet wilde verplaatsen, kreeg Achilles 4 als beloning 2 punten in mindering doordat er geen team kon afreizen. En dus geen kampioen. Verder was er nog winst voor de Achilles 6, B1, B2, C1, D1, D3 en een punt voor de F2. Kijk verder bij alle uitslagen de overige resultaten. Het seizoen is nu zo goed als klaar. Nog een enkele inhaalwedstrijd en natuurlijk de C1 in Vleuten voor het NK 1e klasse a.s. zaterdag. Succes!

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles A1 - Tempo A2, bekijk de foto's via Actueel > Foto's > Competitie > Jeugd > 8 juni '24.

Achilles 1 - Excelsior 1

De allerlaatste wedstrijd van dit (veld)seizoen vond plaats onder perfecte omstandigheden, namelijk thuis onder toeziend oog van veel publiek en zelfs een stralend zonnetje. Vorige week werd tegen ONDO al plek 3 en dus handhaving in de hoofdklasse veiliggesteld, waardoor we ook volgend veldseizoen in deze klasse zullen uitkomen. Al een hele prestatie op zich, maar er zat meer in. Winst op Excelsior zou namelijk betekenen dat we met 6 punten als tweede in de poule zouden kunnen eindigen, onder Avanti (de terechte kampioen) en weliswaar met evenveel punten als Excelsior, maar met een beter onderling resultaat en doelsaldo. Kortom, nog genoeg om voor te spelen.

Vanaf minuut één hebben we dan ook uitgestraald dat er bij ons niks te halen viel. Helaas viel Sterre al vroeg uit met een enkelblessure die haar tweede helft veld parten heeft gespeeld, maar gelukkig beschikken we over een brede bank, en vielen Yara en Fay verdienstelijk voor haar in. Het was Rick die met 2 goals de wedstrijd openbrak. Langzaam maar zeker werd de voorsprong gedurende de eerste helft uitgebreid tot een verschil van 5. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 11-6 voorsprong op het scorebord. In de uitwedstrijd gaven we de tweede helft een ruime voorsprong nog uit handen, maar hoe anders was dat deze keer. Een combinatie van strak verdedigen, hard werken en scoren over alle schijven, zorgde ervoor dat Excelsior geen schijn van kans maakte. De voorsprong werd de tweede helft alsmaar verder uitgebreid en het spelplezier droop er vanaf. Eindstand 23-15.

2023-2024 was een seizoen waar we, naar mijn mening, als vlaggenschip met trots op terug mogen kijken: een kampioenschap eerste helft veld, het spelen van de finale van de Haagse Korfbaldagen, en handhaving in de overgangsklasse zaal en hoofdklasse veld! Via deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen, het zijn te veel mensen op te noemen en dan loop ik het risico om er een aantal te vergeten (daar wil ik mijn vingers natuurlijk niet aan branden), maar weet dat het wordt gewaardeerd!

We zijn een gretige ploeg/selectie en weten dat er nog veel dingen beter kunnen. Oftewel, op naar nog zo’n sportief, leerzaam, gezellig en succesvol seizoen! Maar nu eerst vakantie!

Groetjes en tot volgend seizoen!

Laura

Achilles D1 – ONDO D1

Afgelopen zaterdag speelde de D1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Een wat wisselvallig seizoen waarin goede wedstrijden werden afgewisseld met zo nu en dan hele matige wedstrijden. Ook dit veldseizoen had van alles wat. Na een kansloze nederlaag tegen KVS in de eerste wedstrijd, werd op een winderig veld in ’s-Gravenzande gewonnen van ONDO. Na twee weken meivakantie was iedereen nog in vakantiemodus en dachten we op minder dan halve kracht Valto te kunnen verslaan. Het leidde opnieuw tot een kansloze nederlaag in misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Deze eerste drie wedstrijden werden verspreid over zo’n zes weken, de laatste drie wedstrijden werden gespeeld in 8 dagen.

Eerst troffen we wederom KVS. Na een sterke eerste helft, waarin we goed onder de druk van KVS wisten uit te spelen, volgende een mindere tweede helft. De krachten waren weggevloeid en KVS won uiteindelijk terecht. Woensdag volgde de inhaalwedstrijd tegen Valto. Het werd een ware thriller. Er werd keihard gewerkt en op sommige momenten verdedigden we zo goed, dat Valto niet meer wist wat ze nog konden doen om tot kansen te komen. Het ging lang gelijk op, meestal Valto op voorsprong, maar wij dus soms ook. Uiteindelijk eindigde het in een 10-10 gelijkspel.

Afgelopen zaterdag wachtte opnieuw ONDO, die we dit seizoen al vijf keer eerder troffen: drie keer winst, een gelijkspel en een keer dik verlies. De eerste helft was wat moeizaam. Verdedigend waren we nog niet zo scherp als woensdag tegen Valto, maar ONDO wist er geen gebruik van te maken. Aanvallend waren we de bal vaak na één schot alweer kwijt, wat niet hielp om er een beetje in te komen. Ook werden er weer veel uitwerkfouten gemaakt, een euvel dat ons al het hele seizoen achtervolgt, enkele wedstrijden uitgezonderd.

De tweede helft echter draaide de D1 als een trein en gingen we Op Naar De Overwinning. ONDO kon nog aanhaken tot 4-4, maar vervolgens was er geen houden meer aan. Het tempo ging omhoog en de mooiste aanvallen werden op de mat gelegd. Hierbij kwam vrijwel alles waar we dit seizoen aan gewerkt hebben terug in het spel, waardoor het een genot was om naar te kijken. Spelers hadden oog voor elkaar, soms zelfs als ze er zelf beter voor stonden. Waar we het hele seizoen wat moeite hebben om de kansen om te zetten in doelpunten, ging dat nu best aardig. We liepen uit naar een 10-4 overwinning, mede dankzij een doelpunt van de uitstekend invallende Jelte.

Marley, Dwayne, Mila, Jarmo, Minka, Luuk, Philène, Vincent, Soe, Yannick: bedankt voor een mooi seizoen, het was een plezier om jullie te mogen trainen.