Van het bestuur: Afsluiten kantine - Zorg voor een veilig en schoon clubhuis

We moeten het toch even zeggen—maar met een glimlach, natuurlijk—het afsluiten van de kantine verdient extra aandacht en discipline. Over het algemeen gaat dit de laatste jaren altijd goed: alles netjes opgeruimd, stoelen keurig op hun plek, de vaat gedaan, het alarm aan, en het licht uit voordat de laatste persoon de deur achter zich dichttrekt. Maar helaas, afgelopen zaterdag ging het niet helemaal volgens de afspraken.

Achilles%20Kantine%20-%20De%20Vlonder%20(12).jpeg

Nu kan het zijn dat de zenuwen van een spannende wedstrijd van het Nederlands elftal ons parten speelden. Of misschien juist het tegenovergestelde: een gebrek aan spanning! Ja, er was een wedstrijd van Oranje gaande, maar spannend? Dat zouden we toch echt niet willen zeggen. Misschien was het juist die slaapverwekkende vertoning op het veld die ons allemaal sneller naar huis dreef, zonder nog een blik achterom te werpen. Maar hoe het ook zij, laten we ervoor zorgen dat we voortaan, zelfs na een minder boeiende wedstrijd van Oranje, de kantine netjes achterlaten. Je weet immers nooit wanneer de spanning in de kantine hoger is dan op het veld!

Ons clubhuis verdient de beste zorg. Het is ons tweede thuis, onze plek van samenkomst, en dat op een unieke locatie: pal naast een school.

Natuurlijk is dit geen nieuwe uitdaging voor ons. Vroeger ging het ook wel eens mis. De oude kantine was niet altijd in de beste staat, en soms werd een slordige afsluiting niet eens opgemerkt. De lat voor wat we acceptabel vonden op het gebied van schoonmaken, lag toen al niet erg hoog. Toen de oude kantine uiteindelijk plaatsmaakte voor een tijdelijke tent, ging de standaard nog verder omlaag.

Maar tijden veranderen, en nu we een schitterend nieuw clubhuis hebben, is het tijd om de lat weer omhoog te leggen. We kunnen niet terug naar de tijd van halfslachtig opruimen en een oogje dichtknijpen. Dit clubhuis verdient onze volle aandacht. We willen niet eens denken aan wat er kan gebeuren als we nalatig zijn. Stel je voor, een frituurpan die per ongeluk aan blijft staan, of apparatuur die oververhit raakt. Het klinkt onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben. En laten we het vooral niet hebben over de mogelijkheid van brand. Ons prachtige clubhuis verloren, en erger nog—stel je voor dat de school ook schade oploopt. Dat is een scenario dat we ten koste van alles willen vermijden.

Dus, laten we onszelf eraan herinneren: de kantine netjes achterlaten is niet alleen een kwestie van fatsoen, maar ook van veiligheid. Trots op Achilles betekent ook zorg voor de plek die ons samenbrengt. Zet die stoelen recht, ruim de keuken op, en vergeet het licht niet uit te doen. Samen houden we het veilig én gezellig!

Lees hier de handleiding voor de kantinediensten

Met sportieve groet,

Het bestuur

Datum 11-09-2024 11:48
Tags