Wedstrijdverslagen: Achilles 1 pakt weer de volle buit

Achilles 1 en 2 moesten aantreden tegen het Rijswijkse Refleks. Achilles 1 speelde gecontroleerd, maar Refleks bleef goed bij. Pas na rust 'schakelde Achilles 1 een tandje bij', mooie goals en goede aanvallen maakten het verschil. Ook verdedigend werd het scherper. Achilles 1 liep uit naar een zeer degelijke 13-21 overwinning en staat nu met 3 ploegen bovenaan: veel spanning in de poule! Waar Achilles 1 kon bijschakelen naar een hoger niveau, was dat bij Achilles 2 het tegenovergestelde. In het begin kwam Team 2 moeizaam tot scoren, maar de afronding en het strakke verdedigen werd gaandeweg de wedstrijd eigenlijk alleen maar minder tegen. Een off day, laten we het daar maar op houden, 17-10. Ook Team 3 had veel moeite met het vinden van de korf in toch heerlijke nazomerse omstandigheden met nauwelijks woei, maar verder dan de 7 goals tegen de 14 van KVS 4 kwam het niet. Achilles 4 en 5 hadden daar geen problemen mee en wonnen hun wedstrijden vrij eenvoudig. De A1 speelde een spannende wedstrijd waarin goed werd geknokt, maar het mocht uiteindelijk niet baten. TOP A2 won in de laatste minuten van onze Leeuwenpubers, 17-19. Hetzelfde bij de B1, veel strijd, maar ook in de slotfase bleek tegenstander Fortuna B2 net te sterk na een spannende wedstrijd. 13-16 was daar de uitslag. Bij de Deetjes meer dan goed nieuws, want gezien de uitslagen hadden zij allen geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen zij hun wedstrijden overtuigend. Tot slot de F1, zij wonnen keurig hun wedstrijd tegen VEO F1 met 8-10. Lees vooral alle verslagen! [Foto: De Vos Fotografie]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles A1 en B1, bekijk de foto's via Actueel / Foto`s / Competitie / jeugd / 21 september '24

Refleks 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag mochten wij het onder een heerlijk zonnetje opnemen tegen Refleks. Geen onbekende ploeg voor ons. In de voorbereiding mochten wij het al eens tegen hen opnemen. Deze wedstrijd werd met grote getallen gewonnen. Kunnen wij dit nog een keer en denken we er te makkelijk over?

Dat laatste is ons duidelijk gemaakt om vooral niet te doen. Marco en Teun, af en toe luisteren wij wel naar jullie hoor!

Het eerste aanvalsvak startte gelijk sterk wat resulteerde in een 0-2 voorsprong. Wij hebben zelfs nog met 5 punten verschil voorgestaan en Refleks toch nog het gevoel gegeven dat er wat te halen viel. Met 8-10 gingen wij de rust in.

Met wat oppeppende woorden in de rust, gingen wij weer vol strijdlust de tweede helft in. Refleks wist de korf nog maar 5 keer te vinden en wij maar liefst 11 keer, dus ook deze wedstrijd hebben wij (net zoals vorige week) met 13-21 gewonnen. Na zo’n heerlijke overwinning, kijken we nu al uit naar een lekker stukje taart op de dinsdag ;)

Later op de zaterdag stuurde onze cappie ook nog eens het bericht dat onze conculega’s hebben verloren, wat betekent dat wij nu eerste staan. Dit zorgt er alleen maar meer voor dat wij aanstaande zaterdag van hen willen winnen!

Supporters wederom bedankt voor jullie support en we zien jullie graag weer langs de lijn aanstaande zaterdag!

Groetjes,
Shera

Ondo B4 - Achilles B2

Na een wat moeizame wedstrijd vorige week tegen Des, hadden we er afgelopen zaterdagmiddag weer zin in! Het zonnetje scheen lekker, en we speelden om kwart voor 2 in 's Gravenzande tegen Ondo B4. Helaas zonder het bijzijn van onze coach en trainers: Stella, Siemen en Damien in verband met hun eigen wedstrijden. Gelukkig wilden de vader van Anton en de moeder van Jan ons wel even coachen. Na een korte wedstrijdbespreking waarin werd uitgelegd dat we goed moesten voorverdedigen, zoals we op de training hadden gedaan, diep moesten lopen om kansen te creëren en goed met elkaar moesten communiceren, kon de wedstrijd beginnen! Eerste aanval: Aiden, Jan, Rafaela, en Sophie. Eerste verdediging: Jez, Anton, Suze en Lianne. De eerste aanvallen waren lastig, we wilden graag insnijden voor de doorloop maar Ondo zat er steeds tussen. De verdediging starte juist top en ving de ballen goed af. Toch creërden we op gegeven moment kansen door wat meer te schieten van een afstand en diep te lopen. Aiden scoorde hierdoor van afstand de 0-1 en even later ook de 0-2! Helaas wist Ondo zich hierna goed terug te pakken op 1-2 en later ook op 2-2, zonde! Wij wisten goede kansen te creëren maar maakten ze niet af. Ook gooiden we af en toe helaas slordige ballen die in de handen van de tegenpartij terecht kwamen. Ook hadden zij hun lengte erg mee waar wij moeite mee hadden. Het liep uit tot 5-2 waarna we de rust in gingen. Na een korte peptalk, waar in verteld werd dat alles nog mogelijk was, waren we klaar voor de 2de helft. Malek kwam erin voor Suze en Almes voor Lianne.
De 2de helft begon lekker. Het ging beter in de verdediging en in de aanval scoorde Anton van afstand de 5-3!
Ook in het andere vak ging het beter, er waren veel kansen en de aanvallen waren lang. Hierdoor scoorde ik (Sophie) de 5-4! Helaas kwam Ondo al snel met de 6-4. Zo bleef het heel lang... de aanval had moeite met acties creëren en de verdediging liet juist bijna niks door. Door het warme weer was er halverwege de 2de helft een drinkpauze waarin we met ze allen tot de conclusie kwamen dat de dames meer moesten insnijden. De jongens zouden er dan sneller langskomen. Alles was nog mogelijk met 2 punten verschil! Helaas was het voor de dames lastig om in te snijden door het voorverdedigende werk van Ondo. Zij scoorden uiteindelijk helaas de 7-4 en 8-4. Lianne en Aiden hadden een goede combinatie met z'n 2eën waardoor de 8-5 werd gescoord door Lianne! Zij kwamen met de 9-5 als reactie. Het einde naderde maar gelukkig wist Anton nog een prachtig afstandschot te scoren, waarna de wedstrijd eindigde in 9-6 in het voordeel van Ondo. Jammer want we hadden er meer uit kunnen halen. Toch ben ik trots op ons allemaal want door de hitte was het soms lastig goede acties te creëren. Hierdoor hebben we wel weer verbeterpunten waar we op kunnen trainen. Bedankt vader van Anton en moeder van Jan voor het coachen! Ik vond het weer een heel gezellige middag en tot volgende week, thuis tegen Alo!

Sophie

Ondo C3 - Achilles C2

Vandaag moesten wij tegen Ondo C3. Zij hadden al 4 punten en wij 2. We waren al lekker vroeg aanwezig en het zonnetje scheen. We begonnen met de wedstrijdbespreking en daarna gingen we warmlopen en inschieten.

De wedstrijd begon. Van 1-1 naar 2-2 en met rust 4-3 achter helaas. De tweede helft begon wel goed. Het vak van Noa, Minka, Vincent en Luuk was supergoed aan het verdedigen zodat wij (Marley, Klaas, Tygo en ik) in de aanval veel tijd kregen om te scoren. We hadden leuke aanvallen met veel kansen maar helaas gingen de ballen er niet. Bij ondo vielen ze op een gegeven moment wel en toen hebben we helaas verloren met 8-3. Zo zonde want we waren echt niet veel minder.

Hopelijk gaan we volgende week wel weer winnen.

Groetjes van Fiep

Achilles D1 – Valto D2

De derde tegenstander in deze poule waren we al een keer tegengekomen op het Excelsior-toernooi. Toen werd het nog spannend toen zij van 3-0 terugkwamen tot 3-2. Echter is ook het gat met Valto veel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Valto kwam nauwelijks aan aanvallen toe in deze wedstrijd. We onderschepten veel ballen tijdens het uitwerken en anders hadden we hem na twee of drie keer gooien in hun aanval alweer onderschept.

De D1 werd dit keer vanaf het begin van de wedstrijd met een opdracht het veld in gestuurd en die opdracht werd bij vlagen goed uitgevoerd. De afvang werd met enige regelmaat neergezet en dan werd er geprobeerd de tegenstander uit te blokken. De ene keer ging dat beter dan de andere, maar het was goed om te zien dat we het proberen en dat er steeds beter wordt begrepen wat we van de spelers verwachten. Ook werd er zo nu en dan goed uitgestapt vanuit de afvang. We hadden regelmatig aanvallen met meerdere schoten en wat twee weken geleden opging, gold afgelopen zaterdag weer: er had best wat meer in gemogen.

Ook mooi om te zien is dat steeds meer spelers uit zichzelf met hun buitenste hand gaan gooien in de wedstrijd. Verdedigend valt er nog wel wat te winnen. Met zo weinig tegenstand moeten we er veel dichter op durven te verdedigen. We nemen nog vaak afstand, maar we moeten leren om de een tegen een te verdedigen en dat lukt alleen maar door het te doen. Mooie taak voor ons als coaches om daar volgende week wat strakker op te wijzen.

Eind tweede helft leek het een beetje in te kakken, maar na wat opmerkingen daarover ging het tempo flink omhoog en was het echt genieten langs de kant. Wel moeten we in de gaten houden dat we iedereen in het vak in het spel betrekken.

Smetje op deze wedstrijd was het uitvallen van Glenn, die het verkeerde voorbeeld van zijn trainer volgde en ook door zijn enkel ging. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen, dus met een beetje geluk kan hij volgende week weer spelen.

Owja, de eindstand was 12-3.

Mels en Olivia, bedankt voor het reservestaan!

Joost

Op zaterdagochtend 21 september moesten we om kwart over negen spelen tegen Valto D2. Net voor de wedstrijd kwam Jelte erachter dat hij thuis zijn shirt was vergeten. Daarom begon Mels in de basis.
Ik begon met verdedigen samen met Julie, Annabel en Jelte/Mels. Hannah, Roos, Glenn en Yannick begonnen als aanval.
We speelden best wel goed, de tegenstander kreeg niet zoveel kansen. Hannah scoorde er drie, toen wisselden we van vak. Onze aanval liep lekker. Ik scoorde één, Jelte scoorde twee, Annabel scoorde er ook één. Valto kreeg weinig schotkansen maar scoorde er ook één. Toen was het rust, 7-1.
Hannah scoorde nog één. Toen ging Glenn door zijn enkel en moest er uit. Mels er in. Valto en Hannah scoorde er nog één. Toen wisselden we weer van vak. Valto maakte nog de negen drie, wij hadden mooie acties maar veel mis. Ik scoorde een doorloop door Julie aangegeven en Jelte nog twee afstandschoten. Het werd 12-3. Mels en Olivia bedankt voor het invallen en Tobias bedankt voor het fluiten.
JONNE

Excelsior D2 - Achilles D2

Op een,nog frisse, zaterdagochtend stond de D2 klaar in Delft om de punten mee te nemen naar het Haagje. Er stond een ploeg op het veld waarvan zij dachten oeiii die zijn 3 meter lang de Achilles Leeuwen keken al met een angstige blik, gelukkig waren zij het niet en kwam de eigen lengte ook langzaam het veld op. Veel haast bleken ze niet te hebben, net als het openen van de kantine... toch onhandig als je moet plassen of trek had in een koffie en theetje.
De zon begon te schijnen, met het kopje koffie en theetje in de hand stonden de ouders langs de lijn en kindjes in het veld de wedstrijd ging van start. Het duurde eventjes tot de D2 de richting van de korf konden vinden maar toen die eenmaal gevonden was waren ze goed op dreef. Mooie doorloop ballen gingen raak en de korte kansen deden het ook erg goed! Je zag goed dat er veel trainingsoefeningen terug kwamen en dat het baltempo omhoog ging.
De D2 leert elkaar steeds beter kennen en dat zie je ook terug in de wedstrijd,leuk!
Na het eindsignaal van de scheids keken Björn en Chenoa erg trots naar de kleine Leeuwen en Leeuwinnen , met 1-6 op het scorebord nam de D2 de punten mee naar het Haagje.
Aiden bedankt voor het invallen goed gedaan!

Liefs, Linda
(Moeder van Faylinn)

Veo F1 - Achilles F1

Zaterdag stonden onze F1 zonnestraaltjes klaar om een écht wedstrijdje te spelen, trainen gaat goed en is leuk maar spelen is veel leuker! Wat zie je toch al goed verschil met de eerste wedstrijd en nu. Er werd goed vrij gelopen en goede ballen naar elkaar gegooid. Scoren dat is wat ze graag willen en zo kwam de F1 ineens op 0-4 voor! Veo mocht een superspeler inzetten, dat is toch best verwarrend wie je dan moet verdedigen. De kindjes waren even helemaal gedesoriënteerd en Veo kwam ineens terug op het scorebord, we gingen de "rust" in met nog maar paar puntjes verschil! Na een goede peptalk van Romy en Pepijn herpakten de F1 zich goed en liepen we weer vooruit met de punten. Weer kwam er een superspeler in maar de F1 hield zich goed en schotjes van dichtbij maar toch ook van ver weg gingen door het gele mandje! Knap gedaan allemaal we hebben gewonnen met 8-10! Kimmie, de kindjes hadden je wel gemist.
Volgende week weer een winnende wedstrijd? Als de F1 zo doorgaat zit er wellicht wel een kampioenschap in, hoe leuk is dat?!