Achilles 1 staat bovenaan en de Col de la Colombière

achilles-aan-de-top.jpg hoofdartikel

Achilles heeft al vele jaren de typische gewoonte om in de Leeuwenkrabbels -volgend op een uitzonderlijke prestatie van jeugd of het eerste- het hoofdartikel niet aan deze prestatie wijden, maar daar pas op volgende pagina’s over te berichten. Nog ver voordat Trump aan zijn presidentiële ambities begon heb ik vele jaren geleden vanuit mijn technische rol bij Achilles al eens gepleit voor het adagium ‘Korfbal eerst’. Ook toen voerden randzaken in de berichtgeving over onze korfbalclub de boventoon.

Hoofdartikel.PNG

Dat heeft echter niet beklijfd, want zowel in de aanloop van het NK van de C1 op 23 maart jl. als daarna gingen hoofdartikelen in de Leeuwenkrabbels over ‘Lezen is goed voor je brein’ en ‘Achilles en de Voedselbank’ en kwam daarna pas de C1 aan bod. 

Inderdaad, meer dan een club.

Ofschoon mij is ingefluisterd iets te schrijven over een recente prachtige ervaring met Achillianen in de Franse Alpen wil ik toch echt eerst beginnen met de mooie seizoenstart van ons vlaggenschip in de Hoofdklasse. Na 3 wedstrijden staat Achilles 1 gedeeld bovenaan en gaan we de komende weken nog enkele spannende wedstrijden krijgen.

Afgelopen zaterdag heeft ons eerste bij Refleks vrijwel de hele wedstrijd de controle gehad. Na een rappe start ging het van 2-5 naar 4-8 waar, na enkele verdedigende slordigheden, Refleks terugkwam tot 8-10 bij rust. Daarna nam Achilles weer de touwtjes in handen en werd het snel 9-14. Refleks kon hun schotpercentage van voor de rust niet meer evenaren en de reboundkracht van onze vier heren droeg eraan bij dat we betrekkelijk eenvoudig naar de eindstand 13-21 uitliepen.

Een kampioenschap behoort dus tot de mogelijkheden en dat zou ervoor kunnen zorgen dat Achilles 1 over een maand een unieke prestatie in de clubgeschiedenis tot stand zou kunnen brengen: promotie naar de Ereklasse Degradatie. Ik verneem alweer geluiden dat criticasters beweren dat we daar niks te zoeken hebben. Pernix of Excelsior dan wel? Nou dan!
Ik zou tegen onze 1e selectie willen zeggen; grijp je kans en geniet ervan.

De oplettende toeschouwer van ons eerste zal zich afvragen waar ik al deze wijsheden over het scoreverloop vandaan heb terwijl ik niet langs de lijn stond. Van mijn goede vriend Peter Frauenfelder die het eerste altijd trouw volgt! En dat brengt mij meteen op de randzaak van dit artikel.

Peter heeft namelijk ruim een jaar geleden met Peter Bins het plan opgevat om met een select clubje (oud-) Achillianen tijdens een vierdaags evenement de Col de la Colombière en omliggende cols met de racefiets te gaan beklimmen. En zo reisde half september onze voorzitter Vincent met een gezelschap van dertien mannen naar Le Chinaillon in de Franse Alpen. Gerard Mulder was onze leider, kok, verzorger, bezemwagen. Nou, dan weet je wel dat het goed zit.

Ed Arbouw fietste tijdens de ritten op zijn elektrische mountainbike langs alle deelnemers (koplopers en rode lantaarndragers) om ze moed in te spreken. Het was een onvergetelijk uitstapje. Sommigen hadden elkaar twintig jaar niet gezien, maar de band die je door de jaren heen met elkaar hebt opgebouwd verdwijnt niet en vanaf het eerste moment was het weer ouderwets! Het was de bedoeling dat we in 20 graden zouden fietsen maar we moesten het doen met onder de 5 graden op de toppen. We hebben een dag sneeuw gehad, maar ook nog een mooie dag. Het was onvergetelijk en uiteraard gaan we volgend jaar weer.

Meer dan een club!

achilles-aan-de-top.jpg

achilles-op-weg-naar-de-top.png

Groeten Frits Broers

Datum 24-09-2024 11:00
Tags