Wedstrijdverslagen: Achilles 1 volgende week kampioen?

[Update: verslagen 1+2 toegevoegd] Achilles 1 moest in de returnwedstrijd aantreden tegen Excelsior 1. Voor thuispubliek moest er worden rechtgezet, wat er in Delft niet lukte, namelijk meer scoren en winnen. Team 1 schoot uit de startblokken en verdedigend zat het goed op orde. 6 min voor rust was de stand 10-2, maar van voorgaande wedstrijden weet je dat het dan nog niet gespeeld is. Excelsior haalde dan ook werkelijk alles uit de kast om zich terug in de wedstrijd te spelen, wat dan ook leidde tot zeer pittig duels met name in de paalzone. Excelsior kwam dan ook terug, maar dichterbij dan 3 goals verschil kwamen ze niet. De wedstrijd werd uiteindelijk bij 20-14 afgefloten en daarmee is het onderlinge resultaat ook in ons voordeel waardoor Achilles 1 volgende week kampioen kan worden bij Pernix. Zorg dat je erbij bent! Achilles 2 had wat goed te maken ten opzichte van de miskleun van vorige week. In een goede wedstrijd werd ook Excelsior 2 getrakteerd op een 19-12 nederlaag en kon Excelsior met lege handen naar Delft terugkeren. Achilles 3 deed goede zaken door met 12-14 van Ondo 2 te winnen. Achilles 4 won een punt, aldus een betrouwbare bron, door met 13-13 gelijk te spelen tegen Tempo 3. Achilles 5 won na een spannende pot nipt met 11-10 van Veo 4. De A1 speelde donderdag al, echter werd de wedstrijd daar gestaakt door noodweer bij een achterstand en met nog 16 min op de klok. De B2 won na een thriller van een wedstrijd met 6-5 van Alo B2. De C2 speelde een prima pot en won met 9-5 van Veo C1. De C3 was uitstekend aan het verdedigen en " hield de nul". Met 7-0 werd Avanti C4 verslagen. Bij de Deetjes weer een hoop punten. D1 pakte er 2 door met 4-6 van Die Haghe D2 te winnen en kan zich ook opmaken wellicht voor een feestje volgende week? De D2 pakte 1 punt, zij speelde gelijk met 4-4 bij Korbis D5. Ook de D3 heeft zicht op medailles, ook zij pakte 2 punten en gaan fier aan kop door de winst met 5-3 op KCR D5. De E3 boekte hun eerste winst van het seizoen, ODO D4 werd nipt met 2-3 verslagen. Tot slot de F1, ook zij hebben zicht op de titel. Met maar liefst 7-17 werd er gewonnen van KVS F2. [Foto: Achilles Media, Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles 1, bekijk de foto's via Actueel / Foto's / Competitie / Senioren / 28 september '24

Achilles 1 - Exceslior 1

Afgelopen zaterdag stond een spannende wedstrijd op de planning. De thuiswedstrijd tegen Exslesior. Er zal bij iedereen ook een beetje spanning op omdat dat de ene ploeg was waar we van verloren hadden. Dus we hadden maar 1 taak winnen als een team.

Helaas door afwezigheid van Shera( interland)en Noa(schorsing) hadden we nog 8 spelers over. Deze 8 moesten het doen. De wedstrijd begon we gingen met veel energie de wedstrijd in. En de en bal vloog er in na de andere. Excelsior werd maar steeds geïrriteerder en wij kregen steun van het thuis publiek. De eerste helft ging zo goed dat de tegen partij al snel ging wisselen voor verandering. Dat hielp niet heel veel en we gingen met een 13-6 de rust in.

In de kleedkamer kregen we van de trainer te horen dat we het heel goed deden. maar zei ook dat we er nog niet waren. We moesten door gaan

De 2de helft ging van start en het begon een beetje te regenen. Dit kwam niet tot ons voordeel. De ballen gingen er niet zo makkelijk meer in. Excelsior kwam wat dichterbij maar we hielden de stand op minimaal 4 goals verschil. Uiteindelijk een geslaagde wedstrijd waar we mee door kunnen bouwen!

Uitslag 20-14????????

Volgende week kampioenswedstrijd uit bij Pernix om 15.30. Zorg dat je erbij bent!

Menno

Achilles 2 - Excelsior 2

In de voorbereiding is de wedstrijd van vorige week nog een paar keer door ons hoofd gespookt, ook al probeerde we die te vergeten. Toch was er wel veel vertrouwen. We wisten dat als wij wel onze percentages halen dat ons spel er ook op vooruit gaat.
Ook was het fijn om Joël er weer bij te hebben. Nog niet in het veld, maar toch geeft het een goed gevoel om hem weer bij ons op de bank te zien zitten.

Ons doel was dat we in de eerste minuten al het verschil maken. Dit lukte aardig. Het gat was nog niet groot, maar we stonden constant met zo een 4 doelpunten voor. Met rusten stond het 11-6. We gingen met een goed gevoel de rust in, maar werden ook gewaarschuwd. We moesten door blijven knallen en niet inzakken. Dit deden wij gelukkig ook. We liepen langzaam steeds iets meer uit. En met een stand van 19-12 werd er afgefloten.

Toen konden we op de bank gaan juichen voor het eerste. Wetende dat ons 3e al had gewonnen, hoopte we op een 6 punten weekend en kip op donderdag!
‘s Avonds hebben we de 6 punten gevierd op het tijdmachine feest.

Yara

Achilles B2 - ALO B2

Hoi allemaal!! Na vorige week mag ik van Stella ook deze week het wedstrijdverslag van de B2 schrijven! We speelden op een frisse morgen om half 12 thuis tegen Alo B2. Helaas waren Lianne, Suze en Rafaela dit weekend afwezig, maar gelukkig wilden de toppers Tygo en Fiep uit de C2 na hun eigen wedstrijd ons team versterken! Na onze korte wedstrijdbespreking (over dat we goed moesten voorverdedigen en diep moesten lopen bij het ophalen van de bal uit het andere vak) kon de wedstrijd beginnen! Eerste aanval: Jez, Zinedine, Anton (als dame) en Sophie. Eerste verdediging: Aiden, Jan, Malek en Almes. Het fluitsignaal klonk en de eerste aanval begon lekker. We kwamen er makkelijk langs en waren goed op elkaar ingespeeld. We creëerden goede kansen die we helaas nog niet afmaakten. Ook de verdediging liep erg lekker. Uiteindelijk door een goede rebound was daar dan ook de welverdiende 1-0 gemaakt door Zinedine. Ook daarna liep het lekker, want door een goede assist van Jez, scoorde ik (Sophie) de 2-0! De vakken wisselden en Aiden scoorde gelijk van afstand de 3-0! Daarna had de aanval een beetje moeite met acties creëeren. En helaas scoorde Alo van afstand de 3-1. En later ook de 3-2. Met deze stand gingen we de rust in. We waren best tevreden over het eerste gedeelte van de wedstrijd. We deden wat er was afgesproken door voor te verdedigen, en zuiver uit te werken. Alo had namelijk tot nu toe alleen gescoord uit afstandschoten. In het vak van Aiden, Jan, Malek en Almes verdedigde Alo goed voor waardoor het lastig was in te snijden. In dat vak zou het handiger zijn meer van afstand te gaan schieten. We waren over het algemeen veel sterker dan Alo, dus alles zou nog mogelijk zijn! Tygo zou er een paar minuten na rust inkomen voor Jan. Helaas kwamen zij met de 3-3, wat we erg jammer vonden. We raakten een klein beetje gefrustreerd omdat we door hadden wel echt sterker dan Alo te zijn. Gelukkig liepen de aanvallen wel weer een stuk beter, door goede rebounds. Hierdoor scoorde Tygo de 4-3. Dit gaf ons moed. Ergens tussendoor kwam Fiep voor Almes er ook in. De verdediging wist nu goed op het schot te letten, en ook de aanvallen liepen gesmeerd. Weer Tygo die de 5-3 scoorde!!! Verbazingwekkend scoorde Alo de 5-4 en de 5-5! Wat de wedstrijd heel spannend maakte! Sommigen zouden denken: Oh leuk een beetje spanning op het eind, maar voor mij en de rest van het team was het erg frustrerend. Wie nu scoorde zou waarschijnlijk de winnaar van de wedstrijd zijn! We wisten dat we het konden, en gelukkig maakten we het waar! Aiden scoorde de voor ons welverdiende 6-5! De verdediging wist wat hen te doen stond en maakte dit gelukkig ook waar! En zo wonnen wij, eigenlijk verdiend van Alo. Zij scoorden namelijk bijna alleen maar afstandschoten. Knap maar ik vond dat wij meer als één team speelden en daarom welverdiend hebben gewonnen. Bovendien hebben we ons gehouden aan het voorverdedigen en zuiver uitwerken! Maar zullen we het de volgende keer misschien iets minder spannend maken? ;)
Fiep en Tygo heeeeel erg bedankt!!! Jullie hebben fantastisch gespeeld! En Tobias, bedankt voor het fluiten!! We mogen trots zijn op onszelf!!!
Bedankt voor de gezellige ochtend en tot volgende week tegen Valto!!!

Sophie

Achilles C2 - VEO C1

Afgelopen zaterdag speelden we de thuiswedstrijd tegen VEO C1. Zoals altijd hadden we zin in de wedstrijd.

Eerste helft:
De wedstrijd begon goed voor ons. Al in de eerste minuut maakte Luuk een afstandsschot, waardoor we 1-0 voorkwamen. In de 8ste minuut was het Noah die onze voorsprong verder uitbreidde naar 2-0. Niet veel later, in de 11de minuut, scoorde Tygo en stonden we 3-0 voor.

Daarna kwam VEO wat beter in de wedstrijd. Ze scoorden in de 14de minuut via een afstandsschot en maakten in de 17de minuut 3-2 na een doorloopbal. We lieten ze op dat moment iets te dichtbij komen.

Gelukkig reageerden we snel. In de 18de minuut scoorde Marley en een minuut later was het Tygo die van ver wist te scoren, twee keer zelfs, waardoor we op een comfortabele 6-2 kwamen. In de 23ste minuut was het opnieuw Luuk die een punt maakte, en Vincent zette ons in de 24ste minuut op 8-2, wat ook de ruststand werd. Het heeft even geregend in de eerste helft, maar we hadden er weinig last van.

Tweede helft:
Na rust hadden we nog 25 minuten te spelen. VEO probeerde het nog wel, en in de 35ste minuut maakten ze 8-3. Minka wist ons verschil weer te vergroten in de 37ste minuut met een doelpunt, maar daarna scoorde VEO in de 46ste minuut twee keer snel achter elkaar, waardoor het 9-5 werd.

Er veranderde niet veel meer in het laatste deel van de wedstrijd. Minka en invaller Teun kwamen halverwege de tweede helft het veld in, maar er werd niet meer gescoord. De eindstand bleef 9-5. Ook in de tweede helft heeft het even geregend, maar verder gebeurde er niet veel spannends meer.

Eindstand:
We wonnen uiteindelijk met 9-5, een verdiende overwinning. Op naar de volgende wedstrijd!

Klaas

Die Haghe D2 – Achilles D1

Het zat er een beetje aan te komen. De eerste drie wedstrijden en eigenlijk ook de oefenwedstrijden, gingen ons zo makkelijk af, dat de gemakzucht erin sluipt. Op de training wordt wat minder hard gerend. Bij partijtje maken we het elkaar niet moeilijk genoeg en vergeten we bij vlagen de opdrachten. Als je dan de wedstrijd in gaat met de gedachte: “dit doen we wel even,” dan kan je het ook in deze poule nog lastig krijgen.

De D1 begon nog best aardig tegen Die Haghe. Enkele leuke aanvallen met mooie kansen die uiteindelijk de 0-1 opleverden. Er leek nog weinig aan de hand, al maakten we al wel veel plaatsfouten. Er werden nog meer kansen gecreëerd, maar die gingen er niet in. Aan de andere kant had Die Haghe beduidend minder kansen nodig om de gelijkmaker te maken. In plaats van zelf het tempo omhoog te gooien, lieten we ons door Die Haghe de kaas van het brood eten. Die Haghe voerde de druk verdedigend op en we wisten niet goed gebruik te maken van de mogelijkheden die dit bood. Alle looplijnen waren recht toe recht aan op één tempo met weinig verrassing. Het maakte het voor Die Haghe makkelijk om onze aanval te ontregelen. Sterker nog, Die Haghe nam brutaal de voorsprong en hield die vast tot aan de rust, 2-1.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Het tempo ging omhoog, er werden wat meer schijnbewegingen gemaakt en er werd meer diepte gemaakt. Er werden veel kansen gecreëerd en ondanks dat er nog veel naast ging, gingen we erop en erover. Die Haghe spartelde nog even tegen, van 2-4 naar 3-4. We hadden nog steeds wat moeite om van geboden mogelijkheden gebruik te maken, maar daar gaan we op de training wel mee aan de slag. We liepen verder uit en wisten de 4-6 uiteindelijk vast te houden tot het eindsignaal.

Na afloop werd er uiteraard nog even gesproken over de eerste helft, maar ook over het herstel in de tweede. Laten we ervan uitgaan dat dit een goed leermoment was en dat we volgende week tegen ONDO een stuk scherper aan de wedstrijd beginnen. Dat begint natuurlijk deze week op de training.