Wedstrijdverslagen: Achilles 1, 5, D1, D3 en F1 kampioen!

[Update: verslag Achilles 1+2 toegevoegd!] Achilles 1 speelde een wat stroperige kampioenswedstrijd die niet echt op gang wilde komen. Althans, er was geen twijfel over wie er ging winnen en daar ging het om. Bij winst werd geschiedenis geschreven: Achilles 1 naar de Ereklasse. En dat geschiedde in een wedstrijd waarin Achilles duidelijk veel beter was dan Pernix 1. Gezien het aantal kansen waarbij de bal niet door het mandje ging, had het een monsterscore kunnen worden. De 10-16 was uiteindelijk een zeer degelijke overwinning. Gefeliciteerd Achilles 1, spelers, staf en bankie! Lees vooral ook het artikel van Peter "Puf" Frauenfelder over Achilles 1. Achilles 2 won ook van Pernix na een moeizaam begin, werd het 14-20. Deze zaterdag heeft de ploeg genoeg aan een punt om ook kampioen te worden. Dat belooft wat voor de zaterdagmiddag op ons eigen veld, waarbij alle steun gewenst is en Achilles 1 (en hopelijk dus ook Achilles 2) nogmaals in het zonnetje gezet kan worden in alweer het laatste (thuis)speelweekend. Nog meer kampioenen dit weekend: Achilles 5 speelde in de Bosjes van Pex tegen ALO 3. Na de spannende derby trok Achilles 5 uiteindelijk aan het langste eind. Het won met 14-15 van onze buren en daarmee was de titel binnen. Gefeliciteerd Achilles 5! De D1 speelt elke week beter en stevende het hele seizoen moeiteloos af op het kampioenschap. Of de D1 er enige twijfel over liet bestaan wie er kampioen zou worden in hun poule? Directe concurrent ONDO D2 werd met 14-0 huiswaarts gestuurd en zo kon de D1 dik verdiend de medailles omhangen. Gefeliciteerd D1! Dat ze bij de Deetjes leren verdedigen is duidelijk, want ook de D3 hield 'de nul'. Korbis D6 werd met 0-6 verslagen en daarmee is ook de D3 kampioen, gefeliciteerd! En dan nog de toppers van de F1 die ook de titel binnen wist te slepen. Met de 10-5 winst op HKV Ons Eibernest was ook daar het kampioenschap behaald en ook zij kregen mooie medailles omgehangen. Gefeliciteerd F1! Tot slot ook een mooi resultaat te vermelden voor onze C1. Zij pakte hun eerste winst in de Hoofdklasse door met 10-8 van Die Haghe C1 te winnen.

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles 1 kampioen!

Lees hier het verslag van Peter Frauenfelder: 'Achilles 1 maakt de stap naar de Ereklasse'.

Pernix 1- Achilles 1

Op zaterdag 5 oktober speelde HKV Achilles de kampioenswedstrijd uit bij Pernix. De Achillianen hadden er vreselijk veel zin in. Met een goede voorbereiding op de wedstrijd , hadden wij er een goed gevoel bij. Het was deze dag erg lekker weer buiten tijdens de wedstrijd. Team 2 van HKV Achilles had hiervoor 1e helft een lastig potje tegen Pernix 2, maar liep er gedurende 2e helft overheen en pakte 2 punten in Leiden. Dit gaf team 1 een goede motivatie om de 2 punten net als team 2 , mee te slepen naar ons mooie Den Haag. Voorbereiding klaar en beginnen met de pot. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet onze mooie cameraman (Simon Pot) maar de wedstrijd :)

FUUUUUT (fluitsignaal) de wedstrijd begint. Vak van de co-captain (Pepijn) begon eerste verdediging. We begonnen de wedstrijd scherp aan beide kanten . Pernix gaf met zoveel strijdlust als HKV Achilles. Ons groot talent (Noa Brusse) begon gelijk met 2 mooie goals. Hierdoor stond het 0-2 voor tegen Pernix. We verzakte een beetje in de verdediging en Pernix bleef hierbij mee scoren met de de uitploeg. De verdediging kreeg gelijk 2 goals tegen en we stonden weer gelijk. Met lengte van de Achilles aan beide kanten van de vakken, kon Achilles veel herhalen en bracht dit in hen voordeel. HKV Achilles had mooie aanvallen. Voor dat de rust begon , liepen wij uit met een ruststand van 4-8. Achilles had er vertrouwen in en wilde de score meer vergroten. Met een goede speech van onze coaches gingen wij er met een goed gevoel de 2e helft starten. Pernix is een knokploeg en liet dit niet gebeuren. Mariska scoorde gelijk de 4-9 en stonden met een gat van 5 verschil voor. Pernix bleef gedurende wedstrijd mee scoren. Door de verdediging van Achilles lieten wij dit niet gebeuren. Menno kwam 2e helft erin voor Noa en viel goed in. Wij lieten duidelijk zien dat wij de betere ploeg waren en de terechte kampioenen van de hoofdklasse. We eindigde de wedstrijd met een score van 10-16. Het was een leuke wedstrijd om te zien en om te spelen. Pernix is sportief en ligt ons goed in de wedstrijd. Ik denk dat Pernix het minder goed vol hield door het Leids concert , maar dat zou geen excuus zijn :). Na een mooie medaille te krijgen en veel champagne in je oog, hadden wij het mooi gevierd met iedereen die kwam kijken. Het was een goed feest. 3e helft werd gevierd in de kantine van Achilles. Naast de wedstrijd winnen wij ook de 3e helft. Top prestatie dus.

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het aanmoedigen en steunen van team 1. Nu op naar de laatste thuiswedstrijd tegen Reflex op het veld en vieren in de kantine.

Pepijn

Pernix 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd in de planning. Winst en een goede uitslag vanuit Exelcior zou kampioen betekenen voor Achilles 2. Met een goed gevoel gingen wij de kleedkamer en het veld in.
Helaas was dat niet te zien in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Met een te gehaast spel, verkeerde pasing en foutjes in de verdediging kwamen we achter met 4-2. De 1e time-out werd genomen en we werden weer scherp gezet. Na de time-out namen we de wedstrijd weer in eigen handen. Doelpunt na doelpunt gingen we naar de 4-4 ÷n zijn uiteindelijk uitgelopen met een 4 punten voorsprong. Pernix wist voor de rust nog 2 punten terug te pakken en zo gingen we de rust in met een 8-10 voorsprong.

In de rust werden we aangescherpt. De voorsprong moesten we gaan vergroten en scherp blijven in de verdediging. En dat deden we gelijk 3 doelpunten na de rusten wat de score vergrootte naar 8-13. In de loop van de tweede helft gingen de doelpunten gelijk op, maar door de voorsprong die wij al hadden kon Pernix niet meer terug komen. Het eindsignaal werd gefloten bij 14-19.

Nu afwachten op de uitslag bij Exelcior en het 1e op de bank aanmoedigen naar het kampioenschap. In de loop van de eerste helft van het eerste kregen wij al door dat Reflex de overhand had bij Exelcior en dat werd zeker in de rust van 1. Helaas nog geen kampioenschap voor Achilles 2, maar een kampioenswedstrijd tegen Reflex volgende week. Gelukkig konden wij nogsteeds een kampioenschap vieren met het eerste die uiteraard kamioen is geworden tegen pernix. En ook het 3e heeft gewonnen wat weer een 6 punten weekend betekend en kip aankomende donderdag! Volgende week 14:00 thuis tegen reflex kampioenswedstrijd voor Achilles 2! Komen jullie ons aanmoedigen naar het kampioenschap?!

Chenoa

Achilles 3 – TOP 4 (17-13)

“Dit had ik voor het seizoen niet gedacht” de woorden van coach Suurd, die eigenlijk ook mijn gedachten weergaven. Want het is toch echt een feit, Achilles 3 is met nog één wedstrijd te gaan zeker van de tweede plek in de reserve Overgangsklasse. Dat klinkt misschien niet als iets om trots op te zijn, want immers als je tweede staat zou je denken tot het laatst mee te willen doen om de titel. Maar in de reserve Overgangsklasse is het zo, dat je alleen als nummer twee zeker bent van direct lijfsbehoud en dus waren wij afgelopen zaterdag blij met de handhaving en toch ook wel een beetje trots op deze tweede plek. In het geweld van het kampioenschap van het eerste en het hopelijk aankomende kampioenschap van het tweede, toch ook maar even een verslag van het seizoen van Achilles 3 (aangezien er eerder dit seizoen nog niks is geschreven).

In een poule met KVS 4, ONDO 2 en TOP 4 wisten we dat het een zwaar seizoen zou gaan worden. KVS 4 was van te voren al de gedoodverfde titelkandidaat en heeft deze inmiddels ook binnen. Samen met ONDO en TOP zouden wij dus moeten gaan uitmaken wie van de drie directe handhaving zou bereiken.

In een bloedstollende wedstrijd pakten wij in het eerste competitieweekend, thuis de punten tegen ONDO 16-15. Waar zij met wissels van alles probeerde te bereiken, hielden wij ons hoofd koel en speelden de wedstrijd volwassen uit. Een week later mochten we naar Sassenheim en vergaten we in de eerste helft vooral onszelf te belonen. Verdedigend stond het als een huis, maar de 6 doelpunten voor hielden TOP in de race. 5-6 met rust. De tweede helft kregen we het spreekwoordelijke deksel op de neus toen TOP in 2x 5 minuten de wedstrijd volledig besliste, 18-12. De dinsdag daarna viel Sander bij het voordoen van een oefening uit met een volledige beenbreuk en zo waren we de weken daarna onze coach kwijt, nog los van de schrik die er bij de hele selectie in zat na die dinsdag training. Tegen KVS hingen we een helft lang aan een elastiekje, maar echt aanspraak maken op een punt deden we niet, 7-14. Omdat ONDO die zaterdag won van TOP, stonden we dus halverwege met zijn drieën op twee punten, mijlenver verwijderd van koploper KVS. Op naar ’s-Gravenzande voor de eerste return met eigenlijk maar één optie: winnen! Halverwege de eerste helft leek het hier nog niet op 8-4, al was het ook nu wachten tot de doelpunten zouden gaan vallen. Bij rust was het gat terug naar twee (8-6) om meteen na rust volledig aan te haken (8-8) en vanaf dat moment ook aan de goede kant van de score te blijven, 12-14 overwinning.

En dan afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen TOP, ook hier was de enige opdracht winnen, met hoeveel maakte niet uit, want bij winst was onderling resultaat toch niet meer aan de orde. We schoten uit de startblokken, 4-1, kregen daarna meer moeite met scoren. Zagen TOP bij 6-6 langszij komen en zelfs met 7-8 de rust in gaan. De tweede helft keken we nog tegen een achterstand van twee punten aan, maar verder lieten we het niet komen. Super sub Ilan wist met twee invalbeurten twee keer te scoren en bij 15-11 leek het geloof bij TOP wel weg. Toch kwamen ze met nog 2 minuten te spelen terug tot 15-13 en kwamen de zenuwen bij mij (en de rest op de bank) nog even volledig opzetten, maar met nog twee goals was de handhaving binnen, 17-13.

Volgende week nog een wedstrijd om des keizers baard bij de “Vissen” in Scheveningen, waarna we ons kunnen gaan opmaken voor ook een loodzwaar zaalseizoen (met o.a. weer KVS 4 en ONDO 2, maar ook veld Ereklasser Valto 2). Wellicht verrassen we onszelf daar ook!

Mandy

Achilles 5 kampioen!

Achilles D1 kampioen!

Korbis D6 - Achilles D3

Achilles D3 kampioen!

Een aantal weken gelden stonden Esmee en ik op de training voor het eerst voor deze groep. De D3 is een mengelmoes van korfbalervaring. Als eerste hebben we in Boris, Olivia, Ella en Mels de 2e jaars D-tjes. Vanuit de E zijn Helena, Bowie en Brandon overgekomen en met nieuweling Mick is het achttal compleet.

Op de training vertelden we dat we dit korfbaljaar 2 doelstellingen hebben; 1. Iedereen als persoon beter worden 2. Als team beter worden. Uitslagen van wedstrijden vonden we, vooral eerste helft veld, niet zo belangrijk; het ging er om dat er eerste helft veld een korfballende basis zou liggen waar we verder op kunnen bouwen. Die eerste training was het voor iedereen ook meteen duidelijk dat voor een groot aantal de trainingen wat intensiever en strakker geregisseerd zijn dan ze afgelopen jaar gewend zijn. Ook de coaching bij de wedstrijden is wat intenser. Enerzijds krijgen ze (vooral van mij) de wind van voren bij onnodige plaatsfouten en het niet aan de afspraken houden, anderzijds krijgen ze het iedere keer te horen als ze goede/mooie/leuke dingen laten zien. Gelukkig komt de laatste categorie het meeste voor .

De wedstrijden dan. Zoals de titel doet vermoeden gingen die best aardig .

De eerste wedstrijd was nog even wennen aan elkaar en voor een aantal was het ook wennen aan het spelen in 2 vakken. Wedstrijd voor wedstrijd zagen we vooruitgang bij de kinderen en ook zeker als ploeg. Na 4 overwinningen op rij was afgelopen zaterdag de eerste kans om de kroon op de eerste van de drie competities te zetten.

Niet iedereen wist dat ze afgelopen zaterdag kampioen konden worden, want spanning is bij een aantal geen goede raadgever. De D3 begon sterk. Verdedigend werd er weinig niets weggegeven, maar aanvallend was het nog even zoeken naar de juiste wapens. Uiteindelijk viel de bevrijdende 1-0. De score werd daarna uitgebreid naar een 3-0 ruststand. Na wat aanwijzingen in de rust maakte de D3 zich op voor de 2e helft. Al in de tweede minuut van de 2e helft werd het 4-0 en aangezien er nog steeds erg goed werd verdedigd durfden we van binnen stiekem alvast een klein feestje te vieren. Tijdens de 2e helft werd er verteld dat we na de wedstrijd kampioen zouden zijn. Met een 6-0 eindstand floot de uitstekend leidende scheidsrechter af en was het kampioenschap binnen!

Aangekomen in de kantine stond de (kinder)champagne klaar en lagen er chips op tafel. Namens de TC was Maurice aanwezig om de kinderen te feliciteren en om medailles uit te rijken. Het was erg leuk om al die blije koppies aan tafel te zien. Voor de meesten was het het eerste kampioenschap ooit en voor in ieder geval één was het alweer een half leven geleden dat hij kampioen was.

Aangezien de D3 uit 8 kinderen bestaat konden we natuurlijk niet zonder de invallers. Iedereen die in heeft gevallen: bedankt! We hopen dat jullie de rest van het seizoen met net zoveel enthousiasme bij ons willen invallen. Uiteraard ook dank aan Majka en Bianca voor het regelen van de invallers. Verder Annelies, Marinus en Katrien bedankt voor het leiden van de thuiswedstrijden!

Vanaf nu nog even focus op de laatste veldwedstrijd en daarna gaan we er een leuk zaalseizoen van maken waarin we zonder twijfel weer een heel stuk gaan groeien als team!

Leon

Achilles F1 - HKV/Ons Eibernest F1

Op een heerlijke zaterdagochtend stonden onze kleine leeuwen&leeuwinnen in het zonnetje een spannende wedstrijd te wachten tegen HKVOE, de F1 moest deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. Er werd goed samen gespeeld en overgegooid, hier en daar een slingerworp in de handen van de tegenstanders maar dat liep allemaal gelukkig met een sisser af! Al was het af en toe nog spannend als er een superspeler van de tegenpartij het veld in kwam, de F1 moest hier en daar even een tandje bij zetten maar met een mooie uitslag van 10-5 is onze F1 KAMPIOEN!!
Trots op de kinderen en op hoofdcoach Peppie, verzorgster Romy en waterdraagster Kimmie!