Wedstrijdverslagen (& Video): Achilles 1 wint eenvoudig, Achilles 2 kampioen!

Achilles 1 werd vorige week al kampioen en tegenstander Refleks 1 had geen zicht meer op behoud, dus speelden beide ploegen zonder druk. In een vermakelijke wedstrijd, met name in de 2e helft, werd het verschil tussen de kampioen en degradant gaandeweg de wedstrijd steeds duidelijker. 22-11 werd het voor de SuperLeeuwen. Achilles 2 tegen Refleks 2 was een ander verhaal. Beide teams konden immers nog kampioen worden en dat was zeker te merken. Veel strijd, passie en ook spanning droop van de wedstrijd af. Refleks 2 speelde wederom op maximaal niveau en als Achilles 2 een slechte of middelmatige dag zou hebben, zouden er zeker kansen zijn voor Refleks 2. Achilles 2 had weliswaar veel meer kansen nodig om te scoren te komen, maar creëerde er ook veel meer dan Refleks om uiteindelijke na een spannende wedstrijd met steun van het publiek de titel binnen te slepen. Gefeliciteerd Achilles 2! Achilles 4 won redelijk eenvoudig met 12-18 van Pernix 3 en kampioen Team 5 won zoals het hele seizoen nipt met 10-9 van KVS 5. "Waarom meer doen dan nodig is" en een kampioen heeft altijd gelijk;). De A1 verloor weliswaar dit weekend, maar belangrijker waren de resterende 16 min. die donderdagavond nog gespeeld moesten worden (de wedstrijd werd gestaakt ivm noodweer 2 weken gelee). Daar moest minimaal een punt gepakt worden voor behoud. Met een achterstand van 1 goal en tegenstander Refleks scoorde ook nog direct bij de hervatting van de wedstrijd weer een goal, wist Achilles A1 dit toch nog om te buigen naar een gelijkspel. 12-12 werd het en daarmee voldoende resultaat voor behoud. Terug naar het weekend, de A2 speelde ook gelijk, 9-9 werd het tegen Top A3. Kampioen D1 is toe aan een nieuwe uitdaging in de zaal. Wederom werd er gemakkelijk gewonnen met 1-15 van Valto D2. De E1 wist knap te winnen van Excelsior E1 met 6-2 en de kampioen F1 had geen moeite met Veo F1. 9-2 was daar de uitslag. Op naar de zaal!

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles 1 en 2, bekijk de foto's via Actueel / Foto's / Competitie / Senioren / 13 oktober '24

Achilles 1 én 2 zijn kampioen, een prachtige prestatie. We zagen foto's, we lazen verslagen, maar... Nog één keer nagenieten dan. Cameraman Simon plakte alle doelpunten achter elkaar en maakte er video's van. (Video Achilles 2 volgt)

Achilles 1 - Refleks 1

De laatste veldwedstrijd van 2024 stond op de kalender. Een wedstrijd die voor de stand in de poule niets meer uitmaakte. Refleks was al gedegradeerd en wij hebben vorige week het kampioenschap naar de Ereklasse binnengesleept.

We speelden thuis en er was heel wat publiek aanwezig. Ze hebben allemaal ons 2e naar de overwinning geschreeuwd en dat betekende... kampioenen! Ook ons 2e heeft promotie binnen en speelt volgend seizoen op het veld Hoofdklasse!

Nu terug naar onze wedstrijd. Wij wilden laten zien waarom wij de kampioenen zijn. We kwamen gelijk op voorsprong door twee goals van Rick. In het begin hadden we nog een beetje moeite. Het leek er soms op dat we nog even wakker moesten worden. Refleks kwam nog terug tot 5-4 en dat was de laatste keer dat ze dichtbij kwamen. Vanaf dat moment konden we een gat slaan van vijf punten, met een stand van 9-4. Refleks maakte toen de 9-5, maar het gat werd de rest van de wedstrijd niet kleiner dan vier punten. We gingen de rust in met 11-6.

In de tweede helft gingen we door met waar we mee bezig waren en liepen al snel uit naar een stand van 14-6. Refleks bleef strijden, maar kon niet meer bijblijven, en zo eindigde de wedstrijd in 22-11.

Wat nog benoemd moet worden is het debuut van Demi Brusse. Ze viel in, maakte ook nog een goal en een keihard blokkie!!

Hopelijk zien we jullie weer in de zaal, waar we beginnen met de Haagse Korfbaldagen. Gaat het ons weer lukken om de finale te bereiken?

Sterre

Achilles 2 - Refleks 2

Afgelopen zaterdag hadden wij met Achilles 2 de laatste wedstrijd van het seizoen. Niet zomaar een wedstrijd, want het was de kampioenswedstrijd. Vorige week wonnen we van Pernix en hadden we kampioen kunnen zijn als reflex had verloren, maar reflex won overtuigend van Excelsior waardoor we het zelf moesten gaan afmaken. Vorige wedstrijd tegen reflex gingen we er af met 17-10. We moesten dus aan de bak.

Net zoals de eerste wedstrijd hadden we vaak lange aanvallen met veel schoten. Het belangrijkste wat er dus beter moest was afronding en de juiste schoten nemen. Dit deden we beter dan de eerste wedstrijd want waar we toen achter de feiten aan liepen stonden we dit keer aan de goeie kant van het scorebord. De hele wedstrijd niet meer dan 3 doelpunten voor. Waar wij weer heel veel schoten hadden, schoot reflex een uitstekend percentage en bleef dus aanhaken. vlak voor rust schoten wij de 10-9 binnen waardoor we toch wat lekkerder de kleedkamer ingingen, maar een ding was duidelijk. We moesten flink aan de bak want zomaar gingen we de wedstrijd niet winnen. Met dat te weten kwamen we weer het veld op en het was eigelijk een kopie van de eerste helft. Zij schoten nog steeds met scherp en wij hadden de langere aanvallen met goede kansen. Die goede kansen werden dan ook benut. We scoorde op verschillende schijven waardoor we weer een gat van 2 kregen. Was dit dan de beslissing? Nope… reflex knalt er weer 2 ballen in van afstand en we staan weer op gelijke hoogte. We hielde onze hooft cool en scoorde meteen de aanval daarna. En zo bleef het door gaan tot 5 minuten voor tijd, want toen kwamen we weer op een gat van 2 en daar kwam reflex niet boven op. Uiteindelijk scoorden we nog de 3 punten verschil en toen wisten we het wel. KAMPIOEN!!! Naar de reserve hoofdklassen.

Lekkere prestatie met dit top team. En met deze goeie sfeer weet ik zeker dat we in de zaal ook hele mooie dingen kunnen gaan laten zien.
Publiek hartstikke bedankt jullie waren met heel veel is heerlijk om te spelen met een club die je zo steunt!

Cino

Achilles 7 - Ten Donck 1

Daar stonden we, Achilles 7 / team habbekrats. Met onze geweldige adoptie invallers Manon & Ivo helemaal ready om een leuk potje te korfballen. De wedstrijd ging aardig gelijk op, met de rust 8-8 geen slechte score. 2e helft ging het wat minder, lieten er een aantal door en de scherpte was wat aan de slechte kant. Is het dan toch de conditie wat ons nekt of zijn we te gehaast?niemand weet het.
Met een stand van 12-15, geen slechte score, staan we ongeslagen onderaan de ranking wat een knappe prestatie is.
Volgende week nog 1 inhaal wedstrijd, dan is het veldseizoen klaar. Laten we het erop houden dat dit de generale repetities waren voor het zaalseizoen dan heb ik er alle vertrouwen in dat we er vast wel 1 of misschien wel meer moeten kunnen winnen!

Liefs, Lin

Achilles C2 - Ondo C3

Het was een koude zaterdag ochtend, maar wij stonden weer klaar om om half elf op het veld te staan. Deze keer speelden we tegen Ondo C3.
De eerste helft wist Ondo 2 punten te scoren. Na een goede bespreking in de rust weer het veld in. In de tweede helft lukte het ons om 2 hele mooie schoten te raken.
Ondo had helaas ook nog 3 goals geraakt.
Maar uiteindelijk was t een sportieve wedstrijd.

Groetjes Lotte

Achilles D1 – ONDO D2 (vorige week) en Valto D2 – Achilles D1

Vorige week speelde de D1 zijn kampioenswedstrijd. Tegenstander was nummer 2 ONDO, dat in theorie ook nog meedeed om het kampioenschap. Het gat tussen Achilles en de rest is echter dusdanig groot, dat er vooraf weinig spanning was voor deze wedstrijd. Dat bleek ook wel toen de wedstrijd begon. We liepen vrij snel uit en konden daarna de voorsprong rustig uitbreiden. Ondanks dat het vizier niet helemaal scherp stond, scoorden we in de hele wedstrijd 14 keer. ONDO had ook pech in de afronding en wist er uiteindelijk geen bal in te krijgen, waardoor de kampioenswedstrijd met een 14-0 overwinning werd afgesloten.

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen nummer 4 Valto op het programma. Op de training zijn we bezig geweest om ook op andere manieren tot kansen te komen dan alleen maar uit doorlopen en afstandsschoten. De opdracht deze wedstrijd was dan ook om dat te proberen in de praktijk te brengen. Dit bleek toch nog best lastig, niet in het minst omdat we vrijwel telkens vrijliepen als we naar binnen liepen. De verleiding om dan toch maar weer voor die doorloop te gaan, is best groot.

Valto kwam er de eerste helft nauwelijks aan te pas. Waren we na een schot de bal kwijt, dan hadden we hem meestal al terug voordat deze het vak had verlaten. Toch wisten ze nog een doelpuntje te maken in de eerste helft.

De tweede helft kwam Valto iets meer in het spel voor. We hadden iets meer moeite om de bal snel te onderscheppen, maar gevaar was er geen moment. Hiervoor ook een bedankje naar Maurice, die de afgelopen twee weken Glenn de fijne kneepjes van het verdedigen heeft bijgeleerd. En een complimentje voor Glenn, dat hij dit nu aardig in de smiezen heeft.

Aanvallend bleef het lastig om de opdrachten uit te voeren, dat is iets waar we toch wat sneller stappen in moeten maken, want zo ingewikkeld was de opdracht (volgens mij) niet. Het is te hopen dat we in de zaal wat meer tegenstand gaan krijgen, want nog meer van dit soort wedstrijden is voor niemand leuk. Aanstaande donderdag kunnen we daarvan een voorproefje krijgen. Dan gaan we tegen ONDO D1 zien wat het gat is met betere tegenstanders, zodat we weten waar we in de zaal mee aan de slag moeten.

D1, gefeliciteerd met het kampioenschap!

Joost

Achilles D2 - Excelsior D2

De laatste wedstrijd van de D2 op een wat frisse nogal koude( voor ons als ouders) zaterdagochtend op het Pomonaplein. Het was een lastige wedstrijd, ballen door de mand heen krijgen blijft toch wel ding net als goed overgooien. De uit wedstrijd, je weet wel die waar de kantine niet open was, dat was kat int bakkie voor onze D2-tjes maar deze was toch wat lastiger. Het scheelt wel een graad of 10 als je de wedstrijden met elkaar vergelijkt zou dat het dan toch zijn? Al met al was het maar een verschil van 3 doelpuntjes opzich geen grote ramp! 4-7 verloren. Kinderen hebben goed hun best gedaan, plezier gehad en daar gaat het om! Helaas geen kampioen geworden op het veld, op naar een leuk mooi zaalseizoen!

Liefs, Linda
Moeder van Faylinn

Achilles F1 - Veo F1

Het was een hele koude zaterdagochtend, onze mini leeuwen & leeuwinnen hadden veel zin in hun laatste wedstrijd buiten. Er werd goed vrij gelopen overgegooid en verdedigd maar het leukste blijft toch wel het scoren. Door het goede samenspel van alle kinderen gingen er 9 ballen door het gele mandje heen! 9-2 gewonnen.
Na afloop gingen de leeuwen & leeuwinnen de kantine in om de verjaardag van onze Ollie (zo mogen we Oliver inmiddels noemen) te vieren, hoera!! Daarna gingen alle kinderen mee met de coaches uit lunchen naar Bosjes van Pex om lekker pannenkoeken te eten! Erg bedankt!!
Einde van de dag was er nog een huldiging voor de kampioenen van dit seizoen, zo ook voor onze F1. In het begin van het seizoen was het elkaar leren kennen maar als je zo verder kijkt gedurende de weken zie je hoe goed ze op elkaar zijn ingespeeld. Mooi veldseizoen afgesloten,op naar het zaalseizoen!!