Verslagen: Achilles-selectie pakt volle winst: 1, 2 én 3 winnen!

Achilles 1 ging op bezoek bij ZKV, waar de wedstrijd lang beide kanten op schommelde, de ploegen namen nooit meer dan 3 punten afstand van elkaar. Behálve in de slotfase, toen sleepte Achilles met 4 goals verschil de overwinning uit het vuur: 20 - 24. Achilles 2 zette bij Maassluis een monsterscore neer, eindelijk de winst die de ploeg zo verdiende: 16-32. Team 3 won ruim (14-24) bij Velocitas, Achilles 8 haalde de punten op bij Weidevogels. Op zondag won Achilles 5 uit bij Sporting Trigon. Werden er ook punten in eigen sporthal gewonnen? Jazeker! In de Sportcampus wonnen Achilles 6, A1, A4 (19-3!), B1 en E1 hun wedstrijden. De A1 won van KVS A1 en daardoor gaat onze A1 vooralsnog nu alleen aan kop. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 2 en F1 door Joost van Soest! [Update: verslagen Achilles 1 (handgeschreven), 2 (2x), 3, 6, A1, B1, B2, C1, C3, D1, E1, E2, F1 (2x) en een soort-van-verslag-zonder-wedstrijd van de C2 toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Foto's van Achilles 2 en de F1 staan in het fotoalbum.

ZKV 1 - Achilles 1

Maassluis 2 - Achilles 2

Na een goede voorbereiding met veel schieten , partijen en met volle druk verdedigen waren wij er zaterdag echt klaar voor. Achilles 2 mocht namelijk aantreden tegen Maassluis 3. Nog voordat de wedstrijd begon kregen wij een goede peptalk van Rob en Martin.

Het fluitsignaal klonk en daar stonden we dan, één team één taak WINNEN ! De eerste verdediging was goed aan het pressen en we dwongen Maassluis om van ver te schieten. Maassluis was erg zuiver en scoorde terecht ook die ballen van ver. Bij ons in de aanval was het gelijk na het begin al dat we dynamisch speelde. Het baltempo was hoog en we konden elkaar goed vrij spelen. Onze trainers waren erg actief langs de zijlijn aan het coachen wat erg positief uitpakte. Wij gingen de rust in met 9-16.

In de rust pompte onze trainers ons vol met moed, vertrouwen en vooral dat we nu moesten doorzetten. En ja hoor we kwamen vol vertrouwen en met plezier de rust uit waardoor ons spel in de aanval naar “ floep floep floep en goal “ ( Ton van der Laaken ). Geen enkel moment lieten wij ze dichtbij komen want verdedigend waren we er constant bij en aanvallend pakte iedereen zijn/ haar kansen mee . Wij wonnen de wedstrijd tegen Maassluis met 16-32 .

Wij spelers van 2 willen graag de scheids bedanken voor het fluiten van deze mooie wedstrijd, de reserves voor het invallen en een top wedstrijd met ons te spelen, Rob Koene bedanken voor het coachen en onze trouwe supporters voor het aanmoedigen.

Wij zien jullie graag allemaal a.s. zaterdag 2 december om 17.50 in onze thuishal!

Merel

Extra: Maassluis 2 - Achilles 2 (Supportersverslag!)

Verslag van enthousiaste en zeer dankbare supporters van het reserve vlaggenschip (2e ;-) )

Zaterdag 25 november jl. reisden wij af naar Maassluis om onze kinderen, hun teamgenoten en de coaches aan te moedigen. Helaas waren Twan, Lars, Raquel en Benthe met het 1e mee, maar het 2e kon rekenen op Jeroen, Wesley, Kaylee en Alana, die bereid waren niet met het 3e mee te spelen, om reserve te kunnen staan bij het 2e. Wat een kanjers. De kans is groot dat je dan helemaal niet korfbalt. Grote, grote, grote klasse! Ook topcoach Rob was afgereisd naar Zaandam voor de wedstrijd van het 1e, maar hij had een geweldige invaller geregeld, te weten Rob Koene.

Wat zijn we blij dat we gegaan zijn, want wat hebben wij genoten. Tot 8-9 ging het redelijk gelijk op, maar daarna kregen de toppers van ons 2e vleugels. Uiteindelijk is het 16-33 geworden …….. ok, 16-32, maar het laatste punt van Jeroen was zooooo mooi (vanaf de middellijn, tijdens het fluitsignaal ….. hij werd dus afgekeurd …. maar toch …) die tellen we stiekem gewoon. ALLE basisspelers hebben gescoord. Geweldig! Verder nog wat veren her en der:

• Ilan: Fantastisch gespeeld. Hij was overal! Dubbelen zit er nu ook goed in. Top!
  • Tobias: Moest even op gang komen, maar daarna was hij niet meer te stoppen.
  • Katrien: Zonder twijfel The person of the match. Wat een inzet en onderscheppingen. Geweldig!!!
  • Kelly: Wist feilloos haar vakgenoten te vinden en ook haar eigen puntjes mee te pakken.
  • Amel: 300% inzet en heel veel gescoord. Wat een energie. Z’n tegenstander werd helemaal gek van hem.
  • Michael: Geweldig onder de paal en mooie onderscheppingen.
  • Inge: Onder de paal zijn ALLE ballen voor Inge. Wat een belangrijke dame.
  • Merel: Een lieve en veel te bescheiden speelster. Als zij gaat beseffen hoe goed zij is …

Michael, Tobias, Inge en Katrien (wat ons betreft een publiekswissel) maakten begripvol en met liefde plaats voor de trouwe reserves, die door Martin en Rob ook nog in de gelegenheid werden gesteld om te spelen.

• Jeroen: Heerlijk om Jeroen te zien spelen. Goede instelling, mooie punten en lief voor het publiek J
  • Wesley: Wij zijn fan van Wesley. Als hij op schot is …. berg je dan maar (als tegenstander).
  • Kaylee: Een bikkeltje en harde werker. Leuk om te zien spelen.
  • Alana: Net als Inge een geweldige dame onder de paal. Een zekerheidje in het vak.

• Martin: Zoals altijd geduldig, vriendelijk en begripvol. Een fantastische coach.
  • Rob K: Wat een luxe om zo’n goede coach achter de hand te hebben.

Maar uiteraard misten we onze enthousiaste, lieve en passievolle Rob van Ee, want samen met Martin vormt hij toch wel een powerkoppel.

Joost mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Ook hij was afgereisd naar Maassluis om weer prachtige foto’s te maken. Wat boffen we toch met onze Joost.

Op de tribune zat de stemming er goed in (altijd leuk en gezellig met gelijkgestemde ouders). We hebben geklapt, gejoeld en gegild en we stonden regelmatig op de banken. Zeker toen we een uitgebreid bedankje kregen van de spelers en de coaches kon onze dag niet meer stuk.

Het was genieten. Dank jullie wel kanjers!

Sjoukje en Peter (ouders van Inge), Ruud en Marian (ouders van Ilan en Alana) en Marinus en Dionne (ouders van Tobias)

Velocitas 3 - Achilles 3

Een heerlijk drie-gangen diner bij Berg en Dal (echte aanrader) en gezellig afpilsen bij de Hollandaise (ook een echte aanrader) was op de vrijdagavond een leuke voorbereiding voor de uitwedstrijd tegen Velocitas.

Alle selectieteams (1 /2 / 3 / A1) moesten zaterdag rond dezelfde tijd acte de presence geven. Als coach van het 3de weet je dan dat er een grote kans is dat je wat spelers moet afstaan, dat hoort erbij. Uitkomst: Alana / Kaylee / Mariska / Jeroen / Wesley afgestaan, daarnaast was Marianne nog geblesseerd. Een mooie uitdaging om toch nog een representatief team op de been te krijgen. Uiteindelijk waren Kelly / Audrey en Tjitse bereid om bij het 3de hun kunsten te tonen. Ook kwamen Pepijn en Danique direct vanuit hun eigen wedstrijd (A1) door om reserve te staan. Helemaal top!

Ondanks de wijzigingen in de ploeg spraken we af ons eigen spel te spelen. De invallers (ook wel ''oudjes'' genoemt) moesten maar op hun ervaring teren en meedraaien. Dit gebeurde dan ook op een heel natuurlijke manier. Er werd veel energie gestoken in de aanval, iets wat ook moet om het systeem van 3 tot bloei te laten komen. Helaas was de afronding nog niet op het juitse niveau. Dit leidde tot een 10-6 voorsprong bij rust. We spraken met elkaar af aanvallend meer druk te zetten op de dames van Velocitas en verdedigend meer de zone op te zoeken. Dit wierp gelijk zijn vruchten af, Tiana en Audrey vlogen langs hun tegenstanders alsof ze er niet stonden. Strafworpen werden gegeven (en gemist....), de juiste spelers werden weggestuurd bij de paal en afstandschotten werden afgerond. Leuk om te zien dat het 3de de trainingstof kan vertalen naar de wedstrijd. Eindstand 14-24

De eerste punten zijn binnen en smaken naar meer. De komende 2 weken spelen we thuis tegen Pernix en Die Haghe, we gaan voor 4 punten!!!

Alle reserves en invallers bedankt. Zonder jullie was het niet gelukt!

Gr Bas Maessen

PS Danique: blijven oefenen op die One-Handers!!!!

Achilles 6 - Fortuna 5 15-9

Aanvoerdster en regelnicht Shirley had het druk deze week nadat Audrey en Tjitske gekaapt werden door 3, Marieke liever in Zaandam op de bank zat dan bij ons in het veld, Tristan vermist was, en Alex uit de running is met een distorsiepartieelperoneuspeesblessure mét synovitus én instabiliteit (ik weet niet wie er nog Wordfeud speelt, maar doe er je voordeel mee). Yhoeri herkende de term direct en lachte onze eigen Hasselhoff uit om z’n blessure die volgens onze krullenbol voortkwam uit het wild en ongecontroleerd copuleren. Alex heeft van de dokter dan ook het advies gekregen “om ‘m de komende twee weken omhoog te houden”. Z’n been natuurlijk hè, want daar zit je peroneuspees. “Tjitske zette de toon in de groepsapp door Alex mee te geven dat hij al twee weken rust geadviseerd krijgt als hij “z’n teen stoot”. Rare jongens die Friezen. Nadat ook de eerst aangeschreven reserve afhaakte was het bal. Uiteindelijk waren het Erwin van Veen en Sjaan die de boel konden versterken en werd Ed van stal gehaald om de wedstrijd te fluiten (thanx Ed!) waardoor oorspronkelijke arbiter Niels in de beginopstelling kon starten. Meerdere ploegen kenden dit weekend personele problemen en Sjaan bleek de slet van de vereniging en speelde dit weekend in 4 t/m 8. Als er ergens een Achilliaan-van-de-week-trofee is dan mag-ie naar mevrouw Van Buuren. Fortuna 5 kwam puntloos naar Den Haag en de intentie was om ze ook weer puntloos huiswaarts te laten keren. De Fortunezen hadden geen slechte ploeg en speelden niet verkeerd, maar waren nogal matig in de afronding. Enige scherpte ontbrak ook bij Team 6, maar met 7-1 bij rust is het wel kat-in-het-bakkie. De tweede helft werd 8-8 en de snelle rekenaars zullen dan 14-9 als eindstand bedacht hebben. Maar haastige spoed is zelden goed want 7+8= natuurlijk gewoon 15, wat je natuurlijk ook al helemaal bovenaan het verslag had kunnen lezen. Maar goed, in ieder geval +2 op de ranglijst. Na de wedstrijd werd er op voorstel van Yhoeri een biertje gedronken en gezellig nagepraat. Helaas ontbrak van onze Don Juan ieder spoor omdat de kantine vol zat met ex-vriendinnen van Die Haghe die een wedstrijdje hadden afgewerkt in de secundaire hal. Volgende week een lekker ritje naar Koog aan de Zaan om tegen het lokale Team 7 aan te treden. Simon, we zien het videoverslag met belangstelling tegemoet. Edje, bedankt. Niels, Erwin vV en Sjaan top dat jullie er waren.

Groeten,

Erwin

Achilles A1 - KVS A1
Deze zaterdag moest de A1 tegen KVS A1 spelen. Op het veld hebben we net gewonnen van KVS hierdoor wisten we dat het wel een lastige westrijd zou gaan worden.

In de eerste helft stonden we telkens 1 punt voor, dit kwam doordat KVS goed verdedigde en ook mee scoorde. Wij waren toch iets beter en bij rust stond het dan ook 10-8. We wilden het eigenlijk niet zo spannend maken dus we moesten nog even flink aan de bak. Na de rust scoorde we snel en KVS wat minder dus het werd 13-10. KVS probeerde mee te scooren, maar ze konden de achterstand niet meer inhalen. Het werd nog wel even spannend, maar met nog een goal uit een vrije bal in de laatste seconden wonnen we met 19-17.

De A1 staat nu bovenaan en dit willen we natuurlijk zo houden!

~Jamie

HKV Achilles B1 - Groen Geel B1
Nadat we vorige week hadden verloren waren we er op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. We hadden deze week goed getraind en waren er klaar voor.
We begonnen al goed met een 1-0 voorsprong met de openingsbal: de pino. Door de goede aanvallen en kansen benutte en verdedigen dicht te houden bleven we Groen Geel telkens met 2 punten voor. Met 3 punten verschil (6-9) gingen we de rust in. We kregen in de rust positieve feedback om de 2e helft met volle moed in te gaan. We wilden en moesten deze wedstrijd winnen. Begin van de 2e helft kwam Groen Geel toch nog op gelijke hoogte. Even een timeout voor Achilles om even weer orde op zaak te zetten en de wedstrijd naar ons toe te trekken. Vanaf toen waren we weer op de rit en ging het zowel aanvallend en verdedigend weer beter. Goals vielen weer waardoor we weer op Groen Geel konden uitlopen en uiteindelijk de uitslag 21-15 in ons voordeel werdt. Iedereen heeft hard geknokt voor de winst. Dit geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Groetjes Mick van Nieuwenhuijzen

Refleks B2 - Achilles B2
Na vorige week wilden we wel winnen. De vakken waren gemaakt, maar Zohier kwam er 2 minuten voor de wedstrijd achter dat die geen broekje had dus Julian moest er in voor Zohier. Zohier had snel een broekje geregeld van een jongen van Fortuna, dankjewel daarvoor! Dus Zohier kon weer aan de wedstrijd beginnen.

We speelden de eerste helft en maakten het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar uiteindelijk helaas niet meer. Refleks maakte de kansen beter af. De tweede helft waren wij minder fel in de wedstrijd. Refleks schoot meer raak. En wij raffelde onze kansen af. Wij probeerden nog alles er aan te doen om te winnnen, uiteindelijk kwamen we steeds meer achter te staan. Refleks was veel feller dan ons dus wij stonden op een geven moment 10-5 achter. We werden steeds feller maar dat heeft uiteindelijk niet geholpen. De wedstrijd ging goed we maakten mooie acties en mooie goals maar we waren minder fel. Scheids bedankt voor het fluiten u deed het goed! Reserves ook bedankt! En hopelijk winnen we volgende week!

Sebas Solleveld

Achilles C1 - Die Haghe C1
We moesten spelen tegen Die Haghe. We hadden goed getraind, want we wisten dat het een goeie club was. Voor de wedstrijd praatte we net als altijd nog een beetje over de wedstrijd in de kleedkamer. Toen de wedstrijd begon hadden we al door dat die Haghe veel punten scoorde en in de rust voor stond met 13-0. We gingen naar de kleedkamers toe en daar kregen we feedback van onze coaches. Gelukkig stonden we er bijna nog allemaal positief in en liet bijna niemand zijn hoofd hangen. De tweede helft hadden we al door wat ze deden en was het al ietsje makkelijker voor ons. Er kwamen nog een paar punten van die Haghe maar toen gebeurde het: Max scoorde het eerste goal van ons. Iedereen was super blij en juichte hard! En het laatste kwartiertje maakte Noah nog een hele mooie blok. Ook al hadden we 1-26 verloren, we vonden het een leuke pot om te spelen!

Ivy van Giffen

Achilles C2: Dobbelwedstrijd!
Goedemorgen,

De C2 had deze week geen korfbalwedstrijd, maar een dobbelwedstrijd.
Scheidsrechters en reserves van de ándere wedstrijden bedankt!
Piet kwam nog langs met letters en dit gedicht voor de trainers.

Groeten vd C2

Twist C1 - Achilles C3
Vlaardingen, Westwijk.
Jaren 70 zaal met klassieke houten vloer.
De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. De koffie ook. Niet te drinken. Enfin.
Met ietsje vertraging beginnen we aan de wedstrijd.

Twist is volledig voorzien van paardenstaarten, vlechten en knotjes. Alleen meiden. Behoorlijk pittige meiden, want ze gaan er direct vol in. Binnen de eerste minuut is het al 1-0. Vijf minuten later 2-0. Er zal stevig verdedigd moeten worden. Achilles doet zijn best. Een snelle reactie van Kimberley in de 11e minuut leidt bijna tot een doelpunt, maar helaas. Drie minuten later is het alweer 3-0. Ietsje later krijgt Kimberley een nieuwe kans na een snelle counter van haar teamgenoten. Helaas weer mis. Maar toch fraai! Achilles speelt op zeker, bedachtzaam, te bang om een doelpoging te wagen en daarbij de bal te verliezen. En dat gebeurt, veel. Voor we het door hebben staan we 6-0 achter. Dan doet Sander een wissel, die we niet direct begrijpen. Ocker wordt eruit gehaald en gewisseld voor Melissa 2. De reden van deze wissel wordt duidelijk. Sidarth voelt zich niet lekker en gaat uit het verdedigingsvak. Ocker wisselt terug en komt in zijn plaats. En Melissa V. komt in het aanvalsvak, is nog fris, mag gelijk aan de bak en scoort! Met de rust is het 6-1.

Na rust zitten Niek en Melissa L. op de reservebank.

En het begint gelijk weer te regenen, binnen de eerste seconden valt de 7-1 en even later de 8-1. Er valt nauwelijks tegenop te verdedigen. De meiden van twist zijn snel en goed op elkaar ingespeeld. Anders dan Achilles waar het toch wat slordig oogt en onzeker. Maar we blijven ons best doen. Na 9-1 is het even de beurt aan Achilles. Er wordt druk gezet op de korf van Twist. Leander krijgt een vrije worp. Die er helaas niet in gaat. De druk is groot. Wissel, Sidarth, die er na de rust weer ingekomen is, naar de bank, Niek er weer in. Achilles krijgt iets meer de bal. Er komt meer vaart in de aanval. Maar Twist laat zich niet opzijzetten en het wordt 10-1, 11-1, 12-1. En dan als een duvel uit een doosje, wederom invalster Melissa V., met een snelle draai bij de korf speelt ze zich vrij, 12-2. Het heeft helaas weinig effect. Dit wordt de eindstand.

Onze jongens en meiden hebben zich wederom kranig verweerd maar waren geen match tegen deze C1. De poule blijft ongelukkig. Pluim voor de kids dat ze zich hier niet door laten ontmoedigen!

P Pijlman

Avanti D1 - Achilles D1 (Coachverslag door Jisse!)

Helaas, helaas, helaas! Deze week is het niet gelukt om de punten naar Den Haag mee te nemen. Het was heel vroeg in de ochtend, en de voorbereiding op de wedstrijd was niet bepaald optimaal. Maar om 10.00 was het toch tijd om te beginnen. Achilles begon nog niet helemaal wakker aan de wedstrijd. Vooral door het niet voorverdedigen en de doorlopen die we om onze oren kregen, stonden we al snel 2-0 achter. Ook aanvallend hadden we het lastig met de verdedigende druk aan de lijn en door plaatsfouten kwam Avanti weer snel aan de bal. Er moest meer diepte in het spel komen, een uitstap van de paal en de plaatsing van de bal moest dan ook goed gaan. Dit ging een aantal keer super goed en hierdoor kwamen we aan scoren toe. Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen, iedereen heeft voor elke bal gevochten, maar helaas maakte we de kansen niet af die we af zouden moesten maken. De tweede helft ging al stukken beter! Er werden mooie kansen gecreëerd (helaas niet afgemaakt) en hoewel we nog flink moeten oefenen op voorverdedigen, werd dit de tweede helft veel beter opgepakt! Het is jammer dat het harde trainen er deze wedstrijd niet helemaal uitkwam, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit volgende week wel gaat lukken tegen Sporting Delta!

Eindstand: 7-4

Jisse

Valto D5 - Achilles D3
Afgelopen zaterdag speelde de D3 van Achilles tegen Valto. Vol goede moed begon de D3 aan de eerste 25 minuten. Teun, Lucas B, Jalien en Joost begonnen met aan vallen ,Maar helaas bleef de bal vaak in het aanval vak van Valto. Maar toch zorgden Nikki, Viggo, Siemen en Bregje ervoor dat er nog geen doelpunten vielen. Als de bal dan toch in ons aanval vak was, waren er wel kansen. Maar dan toch 1-0 voor Valto. Daarna wisselden we van vak. Het bleef goed gaan, maar toch kon de verdediging er niet voor zorgen dat Valto 2-0 scoorde. Met een strafworp werd het 3-0. Toen kregen we meer kansen maar toch gingen de ballen er maar niet in. Het werd 4-0 en daarna 5-0. Maar we gaven de moed niet op. De eerste 25 minuten zaten er op.

We werden sterker met verdedigen, maar we scoorde nog steeds niet! Maar toen scoorde Dirk als invaller de 5-1! Daarna ging het meteen een stuk beter met Achilles vol goede moed speelden we verder. maar helaas scoorde Valto 6-1, 7-1 en daarna 8-1. De bal wou er nog steeds niet in. 9-1 door Valto. Maar daar scoorde Bregje de 9-2!

Dat was ook de eindscore. We hebben allemaal ons best gedaan. ik wil graag Roel (de vader van Jalien) en Michel (de vader van Viggo) bedanken voor het coachen. Ook wil ik onze invaller Dirk en de scheidsrechter hartelijk bedanken. We zien elkaar weer op de training graag tot dan!

Bregje

Achilles E1 - Die Haghe E1
Eerst ging het gelijk op maar toen scoorde Die Haghe 0-1 . We waren goed aan het verdedegen maar toch scoorde Die Haghe 0-2 . TOEN 0-3 en 0-4 en daarna scoorde Liv 1-4 met mooien diepe bal van Dirk aangegooit . En scoorde Liv 2-4 en Die Haghe 2-5. Toen was het rust .Er waren veel kansen voor Achilles maar helaas scoorde Die Haghe 2-6 en 2-7 maar gelijk scoorde Jim 3-7 en Esmee 4-7 met een mooie diepe bal van Liv aangegeven. Maar Die Haghe 4-8 maar Jim 5-8 . Maar Die Haghe 5-9 gelijk scoorde Esmee 6-9 maar Die Haghe scoorde helaas 6-10 .

Einde! Gescheven door Esmee

Achilles E2 - Meervogels E2
Al snel is het 1-0 (Jens doorloop). Dat is altijd een prettige start. En direct daarna 2-0 (Jens doorloop). Op de tribune wordt gejuicht en aangemoedigd. Na een poging van de Meervogels is de bal weer in bezit van Achilles. Al gauw is het 3-0 (Sanne korte kans) en de E2 vliegt door de zaal al ballen onderscheppend. Meervogels doen weer een poging maar men krijgt weinig kans. De E2 heeft vannacht goed geslapen en dat mag men weten.

Na een kort moment van rust en wat wissels gaat de wedstrijd verder. Het wordt 3-1. Bijna een eigen goal.... het is immers toch zaterdagochtend. Opeens 3-2.
Na de rust wordt het snel achter elkaar 3-3, 4-3 (Jens afstandsschot) en 4-4. Daarna 5-4 (Jens, mooie verre pass Erik) en het tempo schiet omhoog. Goed samenspel. 6-4 (Jens, goede onderschepping Lukas). 7-4 (Lukas, prachtig schot korte kans). 8-4 (Jens afstandsschot). Tussendoor een geweldige onderschepping van Sanne. Een erg mooi schot van Milan (snelle uitbraak ) leidt tot 9-4. De E2 is flink op dreef en de 10-4 (Milan, verre pass Jens) bewijst dat nog even. Alle trainingen werpen hun vruchten af vandaag. Met een eindstand van 10-4 kan onze E2 met trotse trainers het weekend in.

Lara

ALO F1 - Achilles F1
Dit keer was het een keer niet zo vroeg verzamelen voor de F1!!! Om 11:30 verzamelen en aanvang van de wedstrijd 12:00. Met extra coach Bastiaan langs de kant en de aanwijzingen van Rick en Merel, ging de F1 de wedstrijd in. Kwam het door het uitslapen of het feit dat de Sint in het land is, maar de 1ste tien minuten waren de Achilles kids nog niet helemaal wakker en onderschepte ALO veel ballen. Na de 2-0 voor ALO kon Achilles weer aanklampen door 2 mooie goals van Tim. En stapte Imke goed uit met gooien, zodat de ballen goed aankwamen. De slaap was nu echt wel uit de ogen en iedereen zat dicht boven op zijn of haar tegenstander (plakband was een veel gebruikt woord op de tribune!!). En Sophie wist zo een paar goede ballen te onderscheppen. Maar ondanks het goede verdedigen wist ALO toch weer uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Met Superspeler Xander in het veld kon Semm aanleggen en scoren. Daarna ALO weer een goaltje en superspeler Xander kwam weer in het veld en nogmaals scoorde Semm. Tim en Lars wisten met mooie afstandsschoten de stand tot 7-6 te brengen!! ALO liep toch weer even uit naar 9-6. Weer onze superspeler in het veld en Britt wist het gele mandje te vinden 9-7. ALO maakte hun 10e goal en de Achillesleeuwen zetten nog even aan, maar ALO had aan 1 doelpuntje meer genoeg om met 10-9 te winnen. Daarna nog allemaal strafworpen nemen en elkaar een handje geven en een bedankje voor de scheids voor het in goede banen leiden van deze energieke en enerverende wedstrijd want wat was er een strijdlust te zien op al jullie koppies!!! Nu op naar de volgende wedstrijd en de volgende punten want die verdienen jullie.

Groetjes Lars en zijn mama

ALO F1 - Achilles F1 (Coachverslag door Merel!)
Na een goede voorbereiding met veel schieten , partijen en het verdedigend “plakken” moesten wij zaterdag een belangrijke pot spelen tegen onze buren ALO F1. Wij als Achilles F1 mochten de nieuwe reserve T-shirts presenteren. Wat een mooie en sportieve shirts zijn dat!

De eerste 10 min ontbrak de concentratie bij het gooien en vangen. Alo sprong overal tussen waardoor Alo veel meer kon aanvallen. Helaas waren zij erg zuiver met hun schoten en hadden zij niet zoveel aanvallen nodig als dat wij hadden. Na even een minuut rust en een peptalk van Bastiaan begon de wedstrijd weer. Het gooien ging al stukken beter Imke die met links en rechts ging uitstappen KLASSE! De laatste 20 minuten heeft Achilles F1 hard gestreden en Semm erg veel ballen onderschept zodat Alo niet in de buurt van de paal kwamen HEEL GOED! Door de goede pass van Tim konden de andere schieten waardoor onder andere Britt de ballen kon scoren TOP ! Wij konden niet zoveel aanvallen als wij Lars niet hadden.. Jeetje wat was hij goed met het afvangen. Elke keer als er werd geschoten sprintte Lars om te kijken of hij de bal kon pakken KLASSE! Toch lukte het Alo om op voorsprong te blijven en hadden wij onze Xander nodig als super speler en wat deed hij het goed zeg. Hij speelde de andere vrij en die scoorde daardoor GOED gedaan zeg! De laatste 10 min .. het verschil was 2 .. Bastiaan zei tegen iedereen waar ze zich op moesten focussen. Wat nog het meest opviel is dat wij trainers hadden gezegd dat we bij het verdedigen moesten gaan “plakken” en onze Sophie daarmee veel ballen onderschept heeft TOPPIE ! Helaas is het 10-9 geworden , maar kijken wij terug naar een wedstrijd waarbij iedereen hard voor elkaar heeft gewerkt.

Lieve kinderen van de F1, wij zijn erg trots op jullie en we gaan deze week weer hard trainen om ervoor te zorgen dat wij beloond worden met een overwinning.

Scheidsrechter bedankt voor het fluiten, Bastiaan bedankt voor het helpen met coachen want de kinderen waren dolblij met jou en alle ouders bedankt voor het aanmoedigen!

Merel

Achilles F2 - Dubbel Zes F1
Wat hebben onze toppers vandaag weer een goede wedstrijd gespeeld. In het grootste deel van de wedstrijd hebben ze zo goed gespeeld dat de tegenstanders het nog best lastig hadden. Helaas is Dubbel Zes toch door goed over te spelen en snel te schakelen in de aanval op voorsprong gekomen. De eindstand na een zeer spannende en leuke wedstrijd: 7-11. Helaas niet gewonnen maar een zeer goede wedstrijd gespeeld door iedereen! Tot volgende week!