Achilles 2 breekt competitie open

Achilles 1 won zijn eerste thuiswedstrijd sinds de hervatting van de veldcompetitie. Fortis werd met 18-10 overtuigend opzij gezet. Ook Achilles 2 versloeg Fortis, in dit geval de koploper. Het belooft een spannend slot te worden in R1H met maar liefst vier ploegen, waaronder ons 2e, op één puntje van Fortis met nog slechts twee wedstrijden te gaan. Verder waren er overwinningen voor de F2, E2, E1, D3, C3, C2, B1, het 8e, 5e, 4e en 3e. Achilles 9 verloor zondag nipt van Die Haghe en liet daarmee de kans om zich te mengen in de strijd om het kampioenschap liggen. De eerste verslag is binnen, hopelijk volgen er nog meer. Lees verder voor het verslag van het 2e, 3e, 6e en de C1. Ook staan er foto's van Achilles 1, 2, 4 en 7 in het fotoalbum.

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!
  • Kijk voor foto's van Achilles 1, 2, 6 & 7 in het fotoalbum.

Achilles 2 - Fortis 2

In deze korfbalarme meimaand staan vandaag voor Achilles 1 en 2 de wedstrijden tegen Fortis op het programma. De velden van onze Haagse korfbalclub liggen in de Vruchtenbuurt, een wijk gebouwd in de jaren dertig. Aan één kant van het veld de portiekwoningen, aan de overzijde van de weg een fraaie bomenrij. Maar we zijn hier om een aantal punten te halen. Fortis 2 staat met 16 punten op de eerste plaats, wij hebben twee punten minder. Na onze openingstreffer maakt Fortis gelijk, daarna lopen wij uit tot 4-1. Twee goals van Fortis 2 verkleinen de achterstand tot twee punten, waarna wij uitlopen tot 9-4. In de slotfase van de eerste helft weet Fortis nog 3 maal te scoren, een strafworp bepaalt de ruststand op 10-7.
Fortis scoort direct na het begin van de tweede helft, maar vervolgens ziet Fortis ons uitlopen. Fortis kan hier slechts enkele doelpunten uit strafworpen tegenover zetten. Er valt nog slechts één tegendoelpunt, 20-12. De eindstand is 20-13. Achilles is, ondanks de nederlaag van Fortis, nog steeds tweede in de poule, en achtervolgt Fortis met vier teams met vijftien punten, waaronder achilles als grootste kanshebber voor de titel.

Ilan Verboom

Pernix 4 - Achilles 6 18-14

Na vruchteloze pogingen om de wedstrijd te verzetten wegens veel afwezigen en te vroeg tijdstip moesten we toch om 8:45 aan de poort verzamelen om een wedstrijdje te spelen in Leiden en wel tegen koploper Pernix 4. Tjitse was ruim te laat met het aankondigen van “MATCHDAY” op de groepsapp, waarmee we bij voorbaat al kansloos waren. Tjitse is nog steeds ondergedoken na het debacle van Leeuwarden, wat in huize De Laleijne (vroeger fervent bezoeker van De Krommedijk) bekend staat als het wonder van Leeuwarden, waarmee uiteraard verwezen wordt na de magistrale comeback van FC Dordt in het hol van de Leeuw. De Schapenkoppen gingen inmiddels schlemielig onderuit bij Sparta, maar goed, Dordt heeft niet zo veel in de eredivisie te zoeken want het record ‘degraderen met de minste punten’ hebben ze al.
Wie ook weer eens te laat was met verzamelen: Tristan. Meestal is dat omdat-ie tegen een auto aan is gefietst en met z’n hoofd door de ruit is gekukeld, of doordat-ie bij de verkeerde sporthal staat (“Oh, dan ben ik iets later!”), maar vandaag was het gewoon luiheid. Wat gewoon prima acceptabel is als excuus met inachtneming van de andere bovenstaande redenen. Tristan was zijn fiets nog aan het parkeren in onze oh zo overvolle fietsenrekken aan het veld, terwijl de rest van de ploeg vast was weggereden richting A44. “Ik zag Tristan toch komen en als een jongen komt dan moet je daarna gauw wegwezen,” aldus de levenswijsheid van Sandra die als eerste met Marieke en Mieke wegscheurde in de karaoke-auto (alleen voor meezingers). Gelukkig was Daan bereid om rechtsomkeert te maken en Tristan alsnog mee te nemen. Yhoeri was ook afwezig. Voor het eerst dit seizoen, trainingen meegerekend, met een geldig excuus. Hij had een uitvaart. Hij wordt daarom eenmalig in het verslag gespaard. Sexy lexie sleept nog steeds met z’n been en Audrey en Tjitse hadden een kater van het vieren van de verjaardag van Selah. Gefeliciteerd nog!
De wedstrijd: het eerste deel van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Ondanks het lengte onderwicht was de boel redelijk onder controle totdat de thuisploeg toch uitliep van 6-6 naar 12-6. Da’s niet tof natuurlijk. Maar wel de harde realiteit, dus werd in de rust Alex B. gebracht voor Mathijs. Zodoende kregen we Tristan en Alex B. in één vak. Als we in Leiden waren geweest voor de 100m sprint, hadden de punten sowieso mee naar Den Haag gegaan, maar helaas ging het ook deze week weer om korfbal. Alex scoorde nog een wonderschone treffer, een one-hand-wonder-no-look-doorloopbal, en we kwamen terug tot op één puntje en een complete Leidse bank die nerveus begon warm te lopen, maar jammer genoeg niet verder dan dat. Geen in het vooruitzicht gesteld kratje pils van Velocitas helaas pindakaas maar wel een aardige wedstrijd. Rinus en Alex B., bedankt! Volgende match: 26 mei uit om des keizers baard tegen De Meervogels.

Groeten,
Erwin

Achilles 3 - Des (D) 4

Vandaag de dag stond Des (D) 4 op het programma, een ploeg waar wij de eerste wedstrijd met 15-19 hadden gewonnen. Een wedstrijd waar meer te halen viel, dus tijd voor een revanche met als doel de 30 behalen. De laatst gespeelden wedstrijden werden ruimschoots gewonnen, dus reden voor nog een mooie overwinning. Op een warme en gezellige dag op Achilles waar heel veel ploegen thuis speelde en de zijlijn goed gevuld was, konden wij laten zien wat wij in ons hadden. We begonnen in de volgende opstelling 1e aanval: Bart, Simon, Kaylee, Laura. Verdediging: Fabian, Jeroen, Tiäna, Alana. Gedurende de wedstrijd hebben wij voor gestaan en creëerden we mooie aanvallen, maar met nog steeds ruimte voor verbetering gingen wij met een 13-8 voorsprong de rust in. De tweede helft verliep een stuk gemakkelijker en door het wisselbeleid konden wij variëren in beiden vakken. We gooiden er meer in en niet onbelangrijk, de verdediging zat er goed bij, dus we lieten er ook minder door. De wedstrijd werd afgefloten met een verdiende 23-12 overwinning. We hebben niet de 30 kunnen halen, maar we kunnen trots zijn op deze mooie uitslag. Volgende week een weekje rust en dan knallen tegen de vissen uit Scheveningen waar wij nog een appeltje mee te schillen hebben. Kom allen kijken naar deze wedstrijd en het 3e laat weer wat moois zien!

Laura

Achilles C1 - KCC C1
Het seizoen loopt op z'n einde, nog een paar potjes te gaan. Zaterdag kwam KCC op bezoek. Dinsdag hadden we goed getraind onder leiding van Frank, donderdag hadden de meeste spelers geschoten op het 21-toernooi. Het weer was goed, iedereen had er zin in. De start van de wedstrijd was niet voor ons. Niet Achilles, maar KCC begon heel scherp. Ze speelden een hoog tempo en maakten gelijk vier kwaliteitsgoals. Achilles kon niets anders doen dan in de achtervolging gaan. Dat zijn we inmiddels gewend en iedereen ging daar vol voor. We speelden onszelf de wedstrijd in en gingen beter verdedigen met Jordan als positieve aanjager. Ivy wist haar dame zelfs vol te blokken! Aanvallend kwamen we tot betere kansen, maar de afronding was helaas moeizaam. De afspraken die we hadden gemaakt over onze looplijnen waren wel redelijk terug te zien. Ruststand 2-7.
Na rust hadden we een goede fase. Goede acties maakten energie los. Quin onderschepte een paar ballen, Merel werd een paar keer goed uitgespeeld en Thijs knalde een mooie bal er in. We kwamen terug tot 4-8 met kansen op meer. Helaas lukte het niet onszelf te belonen. We scoorden niet mee en KCC liep snel van ons weg. In de laatste fase was de wedstrijd gespeeld en konden Paivi, Mick en Levi nog wat minuten maken. Geen slechte pot tegen een tegenstander met veel kwaliteit. Volgende wedstrijd is tegen Kinderdijk. Daar moet nog wat recht gezet worden!