Verslagen: Achilles 1 herstelt zich en overklast IJsselvogels

Na de teleurstelling van vorige week stond Achilles 1 er dit keer wél en het had geen kind aan IJsselvogels: 20-7. Team 2 keek bij rust tegen een kleine achterstand aan, maar voelde dat er meer uit te halen viel. De winst was binnen bij 15-12. Achilles 6 haalde de punten op bij KVS, door daar met 8-15 te winnen. Achilles A1 speelde een derby tegen de Kanaries van Die Haghe. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar met name in de tweede helft sloeg de A1 een gat dat Die Haghe niet meer te boven kwam: 17-14. De A2 speelde gelijk, tegen Avanti werd het 11-11. De B1 maakte het (onnodig?) heel spannend tegen Fiducia, maar er werd wél gewonnen: 15-16. Tot slot ook overwinningen van de C2, E1, E2, E3, E4 en de Achilles Leeuwen. De D2 speelde gelijk tegen Refleks. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. Zelf een verslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl! [Verslagen Achilles 3, E1 en E3 toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 2 - TOP/SolarCompleet 3

Na een valse start van de competitie vorige week zaterdag was er afgelopen week goed getraind en was Achilles 2 er op gebrand om Top zonder punten terug naar Sassenheim te sturen. Het was bovendien de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, dus een mooie gelegenheid om het thuispubliek te laten zien wat het tweede team in huis heeft.

In de eerste helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop liep dan ook gelijk op en het verschil is nooit meer dan één punt geweest, waarbij dan weer Top, dan weer Achilles de voorsprong pakte. Echt veel gescoord werd er echter nog niet en uiteindelijk werd met een 5-6 achterstand de rust in gegaan. Verdedigend zaten we er in ieder geval goed op. Vooral het vak met Benthe, Desiree, Sander en Wesley maakten het Top verdedigend moeilijk door de druk die ze gaven.

Na de rust werd het verschil voor het eerst 2 punten in het voordeel van Top. In het verleden heeft Achilles 2 meerdere keren moeite gehad om scherp uit de kleedkamer te komen na de rust, waardoor tegenstanders de overhand konden pakken. Daar was echter nu geen sprake van, want we zetten meteen de achtervolging in. Door een korte kans van Twan en een afstandsschot van Julia werd de stand gelijk getrokken. Er volgden mooie aanvallen met dynamisch spel. Achilles was vanaf dat moment duidelijk de betere ploeg. De schoten gingen beter vallen wat uiteindelijk resulteerde in een 15-12 overwinning.

Komende week gaan we weer hard aan de bak om ook aanstaande zaterdag tegen Nieuwerkerk 3 punten te pakken. Scheidsrechter bedankt voor het fluiten en alle wissels uit 3 weer ontzettend bedankt dat er weer een beroep op jullie gedaan kon worden!

Achilles 3 - KVS 4

Op voorhand een wedstrijd tegen een concurrent. Al vroeg in het seizoen, na een goede wedstrijd tegen Excelsior en positieve resultaten uit de training.. zouden we er al klaar voor zijn? KVS 4 is een goede ploeg met veel spelers die gewend zijn op niveau te korfballen. Achilles 3 over het algemeen een jong team met enorm veel energie, creativiteit en uithoudingskracht. Zodoende ging de wedstrijd van start, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Wat je zag waren twee ploegen die in balans waren. Veel druk op beide aanvallen, maar misschien nog wel meer druk op de verdediging. Zodoende kwamen de doelpunten moeilijk op gang. Het eerste verdedigingsvak met onder andere Joël en Pepijn voldeden aan hun taak om de hoofdaanvaller van KVS uit te schakelen. Dat gaf ons wat extra tijd om zelf doelpunten te maken, die achteraf hard nodig bleek. Het ging moeizaam. Het vak met onder andere Kelly en Simon had het moeilijk om structuur te vinden in de aanval en daaropvolgend de afronding te vinden.

Bij vakwissel was het duidelijk dat Kelly tegen een dame liep die collectief uitgeschakeld diende te worden. Op deze momenten zie je dat we nog meer tijd met elkaar moeten doorbrengen om aanvallend en verdedigend collectief dingen op te kunnen lossen. Gelukkig is Achilles 3 daar breed genoeg voor als je kijkt naar het aantal- en type spelers die wij kunnen inzetten. De tijd zal het leren.

Helaas geen punten deze wedstrijd ondanks dat we in de tweede-helft nog probeerde het gat van 3-7 kleiner te maken. Conclusie: te weinig goals uit slimmigheden en gestructureerde aanvallen tegenover een ijzersterke verdediging. Eindstand; 5-9.

Richting de toeschouwers van vorige week en deze week.. bedankt! Blijf vooral komen, want dit team is bruisend en gaat nog leuke dingen laten zien!

KVS 6 - Achilles 6 8-15

Vorige week werd midden in het centrum van Den Haag in onze eigen binnentuin, aldus de verslaggever van Atlantis 3, aan het Pomonaplein de ouverture van de competitie met 17-10 gewonnen van Atlantis 3. Met deze mooie start trokken we voor een gezellige middag richting Scheveningen om aan te treden tegen de lokale vissen voor wedstrijd nummer twee. Nou ja, die vissen bleken eerder een stel guppies daar het KVS 6 dat Team 6 de afgelopen jaren trof qua leeftijd gemiddeld ietsje ouder was. Die hadden al baardgroei et cetera terwijl door enkele spelers van het huidige KVS 6 zo vlak voor de wedstrijd nog her en der wat jeugdpuistjes werden uitgeknepen. Niettemin verliep de wedstrijd zonder veel gekheid en sportief. Audrey was een weekendje weg. Dat was Selah en Jelte aan te zien. Selah 'had zelf haar schoenen aangetrokken’ en liep met ‘bananenvoeten’ over het Cas van Dijkpark. Jelte liep onder lichte dwang in een geel-blauw voetbalshirtje. Op de vraag 'wat ze zoal gedaan hadden met papa nu mama een weekendje weg was’ antwoordde de mini-Cambuur adept met kleine oogjes: “Teletekstpagina 830 kijken!”

De wedstrijd: het duurde even voor Team 6 los kwam. Dat kwam vooral door de met een schotpercentage van slechts 11% uit de toon vallende Yhoeri. Het statistisch programma van de aan een enkelblessure herstellende Marieke wees in keiharde cijfers uit wat de aanwezigen met het blote oog al konden waarnemen. Typerend was de strafworp die onze krullenbol miste welke gelukkig voor ons alsnog door mighty Mike in een goal werd omgezet. Op de daaropvolgende ‘goedmaakpils’ wordt ook nog steeds gewacht. Voor vriendin Lisa was de maat al een tijdje vol en zij besloot dan ook om vast bij een andere wedstrijd te gaan kijken want ze kon het gepruts niet meer aanzien. 9-4 was de ruststand. Na een minuut of 10 in de tweede helft viel de zwart-wit-groene doelpuntenmachine even stil en kwamen de guppies terug tot 7-11. Spannend werd het echter niet omdat Team 6 zich herpakte en nog een aantal malen doel trof. Eindstand: 8-15. Toen deed het volgende mirakel zich voor. Michael stond, nog niet koud van het veld, al met een koud pilsje in de hand, terwijl KVS Team 6 nog aan het feliciteren was met de overwinning. Vrouwlief Sharon was uitstekend voorbereid op het laatste fluitsignaal en verwelkomde Mikey met een zoen en een ijskoud flesje gerstenat. OMG Michael. Waar haal je deze vrouw vandaan en zijn er nog meer van. Laat dit een voorbeeld zijn hoe het ook kan. Aukje, lees je mee? Volgende week spelen we thuis tegen Pernix 5 om uit te maken wie er ongeslagen deze competitie mag vervolgen! Aanvang: 15:30.

Groeten,
Erwin

Fiducia B1 - Achilles B1
Afgelopen zaterdag stonden we al heel vroeg op voor de 2de competitiewedstrijd tegen Fiducia B1. Na een goede bespreking was HKV Achilles B1 er helemaal klaar voor en kon de wedstrijd beginnen.

Het begon gelijk opgaand, de teams waren aan elkaar gewaagd maar Achilles kon toch net voor de rust een gat van 2 punten doorslaan en daardoor met een goed gevoel de kleedkamers in gaan ( 5-7 ). Achilles begon de 2de helft heel sterk en zagen dat Fiducia het heel erg moeilijk vond om het spel van Achilles te verdedigen. Daardoor kwam Achilles met 5 punten verschil voor. Helaas verslapte Achilles en werd Fiducia steeds sterker en kwam zelfs tot 13-15. Bij Achilles liep het niet meer zo gesmeerd als eerst en waren allemaal een beetje in shock. Na een nodige time-out van Achilles werd er toch net voor tijd gescoord voor de overwinning. De eindstand was uiteindelijk 15-16 in ons voordeel en heeft Achilles het eigenlijk veel te spannend gemaakt, omdat we duidelijk de betere waren.

De 2 punten zijn binnen, volgende week tegen Ovvo/ De Kroon . We kunnen jullie support goed gebruiken richting het kampioenschap, dus kom allemaal volgende week zaterdag om 10.30 uur, Pomonaplein om HKV Achilles B1 aan te moedigen.

Julian Sanches

Fiducia B1 - HKV Achilles B1 (Coachverslag!)
Na een mooie overwinning vorige week zaterdag op ijselvogels B1 werd er deze week weer hard getraind door de B1.  Zaterdag reisde de B1 af naar Vleuten voor de uitwedstrijd tegen Fiducia B1.  Helaas konden Merel en Quinn niet spelen door een opgelopen blessure maar we houden nog genoeg talent over in de B1.

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Na de 1-1 en 2-2 kon het eerste gaatje van twee punten verschil gemaakt worden en werd het 2-4. Het aanvallende spel was goed, we waren fel in de duels en er werd goed en scherp verdedigd.  Fiducia heeft twee spitsen die goed verdedigd werden door Julian en Lucas en door de prestatie van het hele vak konden deze spelers uitgeschakeld worden.  Onze dames verdedigde goed voor waardoor hun spitsen zo min mogelijk ballen kregen.  Uiteindelijk was de ruststand 5-7.

Na rust wouden we een gaatje van 4 doelpunten slaan en kwam Mick het veld in. Na een geslaagde eerste aanval scoorde Fiducia toch weer mee. Daarna werd de aanvalsmachine van Fiducia compleet lam gelegd door ons sterk verdedigende team. Iedereen voerde zijn taak uit en Xander ging rebounds winnen van een gast die een kop groter was. Uiteindelijk konden we uitlopen tot een voorsprong van 10-15. Dan zou je zeggen dat moet wel gespeeld zijn met nog 10 minuten op de klok, maar helaas werden het nog spannende minuten. We waren slap en de concentratie viel compleet weg waardoor Fiducia om 13-15 kon komen. In de spannende slotminuten gebeurde er van alles. Eerst werd het 14-16 maar Fiducia scoorde meteen de 15-16 met nog een minuut op de klok. Uiteindelijk werd een doelpunt van Fiducia nog afgekeurd wegens snijden en kon de aanval de wedstrijd uitspelen. Uitslag 15-16.

Als coaches hebben we 50 minuten een heel sterk spelend HKV Achilles B1 zien spelen. De laatste tien minuten werd nog even spannend maar uiteindelijk ging de twee punten mee in onze tas. Een topprestatie wat mij betreft. Als team hebben we goed gespeeld iedereen heeft boven zijn niveau gespeeld. Ga zeker zo door dames en heren!

Ik wil graag Mick en Ivy bedanken voor het reserve zitten en het meespelen in de belangrijke fase van de wedstrijd. Verder wil ik de scheidsrechter bedank voor het leiden van de wedstrijd en als laatste wil ik de enthousiaste ouders bedanken voor jullie aanmoedigingen. Dit heeft ons zeker geholpen! Volgende week spelen we 10.30 op ons eigen mooie veldje tegen Ovvo/De Kroon B1. Ik hoop jullie allemaal dan weer te zien.

Groetjes Lars Alsem

Achilles B2 - Dijkvogels B2
Het eerste doelpunt van de wedstrijd was gemaakt door de Dijkvogels met een strafworp. Vervolgens scoorde Silja en stond het 1-1. Daarna stond Achilles weer achter en stond het 1-2. Toen kwam er nog een goal van de Dijkvogels, dus 1-3. Gelukkig voor ons scoorde Melissa en werd het 2-3. Daarna scoorde onze tegenstander nog twee keer en stonden ze weer dik voor met 2-5. Toen scoorde Sanne weer en toen stond het 3-5. Jammer genoeg voor ons scoorde de Dijkvogels weer drie punten, dus 3-8. Vervolgens maakte Citlali een doelpunt en stond het 4-8. En toen weer een goal van Jill dus stond het 5-8. Daarna scoorde ik en stond het 6-8. Toen weer twee punten voor de tegenstander, 6-10.

———————————rust—————————

De tweede helft begon met een doelpunt voor de Dijkvogels, 6-11. Toen scoorde Silja weer een punt en stond het 7-11. Daarna werd er vijf keer gescoord door de tegenstander dus stond het 7-16 en dat was de eindstand. Ook al hebben we verloren heeft iedereen wel heel goed zijn best gedaan  en we hebben toch zeven doelpunten gescoord. Onze reserve Ocker heeft in de tweede helft ook erg goed gespeeld. Bedankt Ilan voor het fluiten van onze wedstrijd.

Groetjes Elise Roelofs

Achilles C2 - Excelsior C3
De wedstrijd Achilles C2 – Excelsior C3 begon goed, ze zijn al erg op elkaar ingespeeld.

In de verdediging stonden: Maleah, Maco, Oscar (Leander) en Elisha.
In de aanval stonden: Lizzy, Ocker, Taufique en Kimberly.

Het was een leuke wedstrijd en er werd veel gescoord. Maleah 4 x ( 2 x strafworp ), Kimberly 3 x, Lizzy 2 x, Ocker 1 x, Leander 1 x, en Maco 1 x. De verdediging was sterk vandaag, ze hebben er maar een tegen gekregen.

De scheidsrechter bedankt voor het fluiten. Jalien bedankt voor het reserve staan. De eind uitslag was 12 -1.

Kimberly Vijverberg

Die Haghe D1 - Achilles D1 (Coachverslag!)
In een heerlijk zonnetje stond zaterdag de 2e competitieronde op het programma. Die Haghe D1 was de tegenstander en we speelden aldaar. Vooral voor Liv een hele reis om er te komen. De kinderen van Die Haghe bleken best groot te zijn. De meeste hadden al een jaartje hoofdklasse ervaring. Voor acht van onze spelers is alles nog nieuw. Toch begonnen we sterk. In de aanval werd er snel gespeeld en geduldig gezocht naar de persoon die het beste vrij stond. We kregen gelijk in de beginfase een aantal goede kansen. Helaas gingen ze er niet in. In de verdediging werd er geprobeerd te onderscheppen, precies was we hadden afgesproken. Dit lukte goed. Alleen het uitwerken van de bal naar het aanvalsvak ging nog niet geweldig. In de loop van de 1e helft kwam Die Haghe beter in de wedstrijd en scoorden ze een paar goals. Het lukte Achilles nog niet om de korf te vinden. Toch was het leuk om te kijken naar een paar mooie schoten van Lucas en Liv en de onderscheppingen van Bo en Manelle. Ondanks dat Bo tegen een groot meisje stond, liet deze topper zich niet wegzetten. In de tweede helft lukte het niet meer om scherp te blijven. Het was ons team nog niet duidelijk genoeg wat we moesten doen tegen deze goede tegenstander. Shane probeerde goed de rugkant te zoeken, maar de pass kwam steeds niet lekker aan. Die Haghe liep van ons weg. Gelukkig redde Esmée onze eer en scoorde een mooi schot. Het verschil in score lijkt groot (14-1). Toch hoeven we maar drie dingen te leren en dan spelen we minimaal gelijk. Deze week oefenen op voorverdedigen, de deur dicht gooien om een doorloop te verdedigen en aanvallend de ruimte in de rugkant opzoeken om vrij te komen. Het was een leerzaam potje! Volgende week spelen we thuis tegen Refleks. Jim, bedankt dat je er was!

Achilles D2 - Refleks D2
Achilles D2 was uitgeslapen en begonnen fris aan de wedstrijd. Toch werd het snel 0-1. Bradley maakte er gelukkig 1-1 van door een mooie bal te scoren op korte afstand. Na 12,5 minuut was het wisselen van functie. Er werd had gewerkt en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Daar stond Jalien ineens vrij en scoorde de 2-1. Na goed insnij-werk gaat Bram er als een speer langs en krijgt een strafworp mee. Bram scoort deze netjes en het is 3-1. De heer van Jim besluit onder de paal te blijven hangen, daar weet Jim wel een oplossing voor. Dichter bij de korf gaan staan en raak schieten! dan is het ineens 4-1! Dan is het rust en kan iedereen even bijkomen.

Vlak na de rust wordt het snel 4-2, maar gelukkig scoort Bregje een mooi doelpunt; 5-2. Dan wordt het 5-3 en spannender. Wisselen van functie.  Oh jee, daar is de 5-4… Dan besluit Bram van ver te schieten en raak 6-4. Refleks krijgt een strafworp maar die gaat mis. Daarna scoren ze 6-5 en 6-6. En weer een strafworp maar die gaat gelukkig ook mis. Toch nog een puntje verdiend met een 6-6 eindstand.

Scheidsrechter bedankt voor het fluiten, Nikki en Wim bedankt voor het coachen en tot volgende week allemaal!

Groetjes Bram

VEO D2 - Achilles D3
Vandaag gingen we naar Voorburg. Het was te goed weer: best warm! Iedereen was mooi op tijd.

De wedstrijd begon op zich wel goed. De tegenstander had de bal wel veel in de eerste helft. Het eerste kwart bleef de stand 0-0. De tegenstander had veel kansen en het werd uiteindelijk 1-0. Maar de hoop was nog niet opgegeven, want Lucas leek te scoren, maar hij was verdedigd. (al vonden wij van niet, maar de scheids heeft altijd gelijk). Niet lang daarna was een strafworp voor de tegenstander en toen werd het 2-0. Om de eerste helft af te sluiten maakte de tegenstander nog een doelpunt en werd het 3-0 en was het rust.

In de tweede helft, niet lang daarna, scoorde Sofie met een strafworp en werd het 3-1. Daarna werd het 4-1. De tegenstander kreeg nog een strafworp en daardoor werd het 5-1. Daarna werd het 6-1 en de eindstand was uiteindelijk 7-1.  De aanval ging wel goed, maar we hadden niet veel kansen, omdat de tegenstander goed verdedigde. Dus misschien kunnen we voortaan wat sneller bewegen. Verder lieten we de bal wel veel uit onze handen glijden.

Coaches Anne-Lotte en Niek bedankt! Jullie gaven goeie tips.  Scheidsrechter ook bedankt.

Groetjes Joost

Achilles E1 - Phoenix E1
De tweede wedstrijd van het seizoen: e1 tegen Phoenix. Mooie dag in het openingsweekend! De eerste tien minuten stonden bijna alle ouders langs de kant. De doelpunten gingen super snel: 5-0. We speelden heel erg goed.

Ook daarna bleven we scoren, maar Phoenix ook. Met 8-3 gingen we de rust in, dus het ging nog steeds wel goed.

Na de rust werd het na 8-5, 9-6 . Toen werd het 9-7 en 9-8. We maakten 10-8. Het werd 10-10 maar uiteindelijk wonnen we gelukkig met 11-10. Spannend!

Coach Arjen: hartelijk dank! Ook bedankt: Scheids Susan.

Volgende week gaan we weer knallen, thuis, tegen Valto.

Groeten Dirk

Achilles E1 - Phoenix E1 (Coachverslag!)
Na de verloren partij tegen ONDO vorige week, liet de E1 deze week zien waar toe ze in staat is. Met leuke combinaties werd Phoenix E1 al in de eerste 10 minuten op een 5-0 achterstand gezet. Na onderschepping van de bal op de tegenstander werd die snel opgewerkt en werd er goed gekeken naar wie er vrij stond. Ook verdedigend zat het wel goed in de eerste 20 minuten. Dirk en Erik probeerden met de juiste hand de bal te onderscheppen zonder dat ze de rugkant lieten vallen. Goed opgepakt van de training! Met het goede spel gingen we met 8-3 de rust in. In de tweede helft werd wel duidelijk dat deze Phoenix in de eerste helft met de minst sterke opstelling startte. Een paar goede heertjes waren zeer gevaarlijk en ook zij konden heel snel de bal naar de aanval opbrengen. Ook konden zij van ver schieten en daaruit scoren. Al waren we een aantal keren net iets te laat met verdedigen, toch hebben jullie het knap gedaan! Jullie houden met verdedigen je tegenstander beter voor je eigen neus en stappen niet zomaar meer opzij. Heel goed! We gaan dat de komende weken nog beter neerzetten. Aanvallend maken jullie ook goede stappen vooruit. Rondspelen en kijken wie er vrij staat en lef hebben om tot schot te komen. Al met al een zeer goede ontwikkeling. Houd dit vast en jullie worden een geduchte tegenstander die gevreesd wordt. Einduitslag 11-10.

Achilles E2 - KVS E4
Toen we op het veld waren, hebben we met zijn allen het veld uitgelegd. We begonnen de wedstrijd zonder Sophie omdat zij pijn heeft aan haar knie. We moesten in het begin even op gang komen, maar we wisten goed over te spelen en al snel werd er een doelpunt gemaakt. Dit werden er steeds meer en we wonnen dan ook met 9-2. Britt bedankt voor het reserve staan en scheids bedankt voor het fluiten.

Lars

Achilles E2 - KVS E4 (Coachverslag!)
Wat een wedstrijd hebben de kanjers van de E2 deze week weer neergezet!! Helaas zonder de geblesseerde Sophie (snel weer beter worden) en dus moesten de andere 4 er volle bak voor gaan de hele wedstrijd. Gelukkig hadden we voor nood Britt langs de kant (bedankt Britt voor het reserve staan). Maar deze noodreserve was niet nodig en Britt kon zichzelf helemaal geven in haar eigen wedstrijd direct na ons. Terug naar onze wedstrijd, de bal in de korf machine was ook deze week lekker bezig. Ze vlogen er 1 voor 1 in, het verdedigen ging een stuk beter en er werden veel ballen onderschept. Bij het aanvallen lopen we nog steeds een beetje door elkaar en dit zorgt ervoor dat ballen niet goed aankomen. Dus hier gaan we hard op trainen. Wel een paar doorloopjes gezien, dus dat is helemaal goed!!

Einduitslag was 9-2 en we hebben allemaal gescoord. Ook nog een bedankje aan de scheids voor het fluiten van onze wedstrijd

De trainsters

VEO E2 - Achilles E2 (Coachverslag vorige week!)
De allereerste wedstrijd voor het echie was afgelopen weekend een feit!! Met 1 oefenwedstrijd in de benen was het nog even zoeken naar elkaar en moesten we ook nog wat afspraakjes die we hebben gemaakt onthouden. Zo moeten we goed vrijlopen, maar niet om elkaar heendraaien en dat werd al snel opgepikt door iedereen. Door dat we verder uit elkaar vrijliepen ging de bal snel vanuit de verdediging naar de aanval en konden we makkelijk mensen uitspelen en goals scoren. Want ja, de bal in de korf machine was geopend bij de E2. Het ene doelpunt na het andere werd er gescoord door deze toppers. Ook zagen we nog wat verbeterpuntjes, zoals goed met de billen naar de paal blijven staan tijdens het verdedigen, voor de doorloop gaan als de bal onder de paal en goed vrijstappen om te kunnen gooien.

Al met al een goede wedstrijd met een monsterscore van 1-10 en 5-5 met de strafworpen, maar genoeg om op te trainen!!!

Tot volgende week,

Futura E2 - Achilles E3
Op de tweede competitiedag stonden de ploegen tegenover elkaar die vorige week dik hebben gewonnen.
E3 ging op bezoek bij Futura E2 zonder Layla, de vrouwelijke topscoorder.
Joanne en Donya kregen versterking van wisselspeler Imke. Samen met Milan en Sem begon de E3 goed aan de wedstrijd en werd het al snel 0-3 door Sem en twee keer Donya. Ook met Imke erbij in het tweede kwart ging het prima. De doelpunten werden makkelijk gescoord en de E3 kwam niet in de problemen. Dankzij vier doelpunten van Sem, twee van Joanne en nog eentje van Donya is het uiteindelijk 2-9 geworden. We vierden daarna nog de verjaardag van Sem op het zonovergoten Stokroosveld. De E3 staat bovenaan!

Futura F1 - Achilles Tijgers
Zaterdagochtend 08.30 uur verzamelen bij Futura. Het zonnetje scheen het windje was fris maar perfect weer voor een korfbalwedstrijd. Om 09.00 gingen de Tijgers na een peptalk van Paul, Noa en Cino van start.

Het werd al snel 1-0 voor Futura, maar Noa wist er na een mooie pass van Fedde 1-1 van te maken. Helaas maakte Futura al voordat het eerste kwart voorbij was de 2-1 en 3-1. Het tweede kwart gingen de Tijgers goed van start. Er waren mooie onderscheppingen en er werd veel geschoten. Hier kwam dan ook een mooi afstandsschot van Roos uit, 2-3. Niet veel later scoorde Noa weer vanuit een kansje achter de korf, 3-3.

Na de rust werd het 4-3 en 5-3. De Tijgers hadden heel veel kansen, maar er werd vaak iets te gehaast geschoten waardoor deze er niet ingingen. Uiteindelijk scoorde Roos een korte kans vanonder de korf en kreeg Xander door een mooie actie een strafworp mee welke Fedde er heel goed ingooide en zo stond het 5-5. Helaas scoorde Futura nog 2x en was de eindstand 5-7.

Na de wedstrijd natuurlijk nog de strafworpen; fedde scoorde hier 2x en ook Noa maakte hem mooi. Hier werd het 2-3 voor de Tijgers.

Tijgers, dit wordt een super seizoen dat weet ik zeker.

Luuk Deurloo

Achilles Leeuwen - Lynx F1
We moesten tegen Links van "Ik zie ze links, Ik zie ze rechts". Wij gingen al heel snel veel scoren en toen gingen onze meisjes hun helpen want zij hadden niet genoeg kindjes. De jongens gingen niet hun helpen want wij gingen 10-3 winnen. Luuk en Isa gingen ook bij ons mee spelen, dat vind ik leuk. We gingen goed schieten en scoren. Ik heb ook één gescoord.

Groetjes Jarmo

Achilles Leeuwen - Lynx F1 (Coachverslag!)
Onze Leeuwen mochten dit weekend aantreden tegen Lynx F1. Philène was er niet. Gelukkig waren Luuk Deurloo en Isa zo lief om na hun eigen wedstrijd nog bij de Leeuwen in te komen vallen. Bedankt allebei!

Onze Leeuwen hadden een super start en kwam al snel 2-0 voor. Een kindje van Lynx kreeg een bloedneus. Lynx had maar 4 spelers bij zich. Aangezien 3 tegen 4 niet eerlijk is hebben we besloten om Isa even bij Lynx te laten invallen. Het jongetje kon gelukkig snel weer verder. Vanaf het moment dat het 3-0 werd, mocht Lynx van ons een superspeler lenen. Minka, Fiep en Isa wij vinden het echt super van jullie dat jullie de tegenstander wilden helpen. Jullie deden dit heel goed. Fiep heeft zelfs een prachtige goal voor Lynx gemaakt.

Ondertussen knalden de Leeuwen hard door. Er werd al veel sneller gegooid dan in de eerste wedstrijd en opnieuw heeft iedereen veel kunnen schieten. Verdedigend zaten de kinderen er ook al beter bij. Erg leuk om te zien hoe snel de Leeuwen dingen leren. Uiteindelijk wonnen de we de wedstrijd met 10-3.

Scheidsrechter Laura (onder begeleiding van Marinus, jij ook bedankt!) bedankt voor het fluiten. Top gedaan!

Britte en Rianne

Achilles Beren - Avanti F1 (Coachverslag!)
Zaterdagochtend vroeg mochten de Beren weer laten zien wat zij geleerd hebben afgelopen week. En dat was veel! Wat werd er goed verdedigd, dicht bij de tegenstanders blijven en goed verdedigen met je handen bij de bal. We hebben het jullie allemaal zien doen. Ook sneller gooien ging steeds beter!

En het beste van alles was dat we deze wedstrijd ook een doelpunt hebben gemaakt! Hoera!!

Toppers, volgende week weer!

Achilles Beren - Avanti F1 -Verslag van Jinte Vrijenhoek
Het was heel erg leuk. De eerste keer hadden we niet gescoord, maar deze wedstrijd wel!
Het schieten aan het einde van de wedstrijd ging heel erg goed.