Achilles 1 aan top!

Achilles aan top.png hoofdartikel

In mijn herinnering was het nog niet zo lang geleden, maar het is vast al meer dan 20 jaar geleden dat Vincent en ik samen het hoofdartikel ‘De logica van de onlogica’ schreven. Wij hadden een duo-redacteurschap. Na het verzamelen van alle nieuwsberichten, verslagen (veel uitgeschreven op papier en daardoor veelal onleesbaar), brachten wij onze verzameling en floppy-disk met hoofdartikel naar Olga. Zij ontcijferde, typte alles uit en stelde de Leeuwenkrabbels samen. Na publiceren en afdrukken, maakte de vouwploeg de Leeuwenkrabbels verzendklaar. Ons hoofdartikel werd met wisselend enthousiasme ontvangen. Wij vonden het een van de meest spraakmakende en inspirerende artikelen van die tijd, maar dat is logisch.

Hoofdartikel.PNG

WhatsApp Community voor (ouders van) Achillesleden
Nu hebben we bij Achilles andere en vooral meerdere communicatiemiddelen.
De laatste toevoeging hiervan is de WhatsApp Community voor (ouders van) Achillesleden. Een experiment dat al een tijdje draait, maar voor velen al onmisbaar is. Een uitermate handig middel waarin alle nieuwtjes rondom onze club direct op je telefoon verschijnen. Desiree maakt de teksten aantrekkelijk en fris voor dit medium. Het is lekker te lezen en je hoeft er niets voor te doen. Behalve aanmelden en dat kan gewoon. Stuur dan even een mailtje met jouw naam, telefoonnummer en ploeg (of ploeg van je kind) naar website@hkvachilles.nl.

De ‘Socials’
Naast dit medium zijn we actief op diverse Social Media kanalen. Zo heb je gelopen zondag bijvoorbeeld de ontwikkelingen van ons eerste kunnen volgen. Wat een prestatie! Op Facebook en Instagram wordt deze berichtgeving bijgehouden door Desiree, Daphne en Romy. In de ‘Verhalen’ werd de stand met bijbehorende beelden bijgehouden, prachtig! Zo kon de thuisblijver toch de verrichtingen van 1 met deze historische stap naar de ereklasse volgen.

De website
De website is ook niet meer weg te denken uit ons clubbestaan. De nieuwsberichten volgen elkaar snel op en daardoor is de site volop in beweging. De agenda heeft een belangrijke rol. Maar er is vooral veel praktische informatie op te vinden. Naast reguliere artikelen verzorgt Dennis de wedstrijdintroducties en -verslagen, die hij elke maandagochtend publiceert. Blijf vooral jouw verslagen insturen!

De Leeuwenkrabbels
Ik noemde het net al, de Leeuwenkrabbels. Het officiële cluborgaan dat al jaren wordt verzorgd door Olga en niet meer weg te denken is. We zijn toe aan jaargang 87 en versturen de artikelen per mail. Tenminste als het werkt. De eerste week van dienst als voorzitter van de commissie Communicatie was er een klein probleem, waardoor heen en weer lopen naar Olga met een USB-stick weer oude tijden deed herleven. En dat was weer gezellig. Aan de andere kant wel praktisch dat de mail met behulp van Rinus weer is hersteld.

De nieuwsbrief
Om ons communicatieverhaal compleet te maken, ontvangen alle leden elke dinsdag een nieuwsbrief. Geen uitleg nodig, want het spreekt voor zich: een handige samenvatting van alle nieuwsberichten, netjes op een rijtje gezet. Lekker praktisch en overzichtelijk, zodat je zelf kunt kiezen welke onderwerpen jou interesseren.

Dit zijn dus al 5 verschillende soorten media, die worden aangeboden door Achilles om op de hoogte te blijven: WhatsApp, Social Media, Website, Leeuwenkrabbels en digitale nieuwsbrief.

Een reactie op Frits’ hoofdartikel
Dit brengt me bij een opmerking van Frits in zijn hoofdartikel 'Achilles 1 staat bovenaan en de Col de la Colombière'. Hij stelt dat randzaken soms de boventoon voeren in onze berichtgeving. Hoewel hij daar ook gelijk in heeft, ligt het er ook aan welk medium je bekijkt. In de Leeuwenkrabbels en de nieuwsbrief staat het hoofdartikel bijvoorbeeld bovenaan, maar op de website krijgen wedstrijdverslagen op maandagochtend voorrang, gevolgd door het hoofdartikel op dinsdagochtend. En op Social Media is een en ander zelfs live te volgen. Het is al aan het verschuiven.

Afhankelijkheid van artikelen en verslagen
Daarnaast zijn wij als commissie vooral afhankelijk van geleverde artikelen en verslagen. Het kan daardoor voorkomen dat er niet de aandacht is voor prestaties of de aanloop er naar toe. Kampioenswedstrijden van lagere teams worden zelden benoemd. Gelukkig hebben diverse teams wel een mooi kampioenschap behaald. Kijk maar naar de stralende koppies op Facebook en Instagram. Achilles F1, Achilles D3, Achilles D1 en Achilles 5; Toppers, van harte gefeliciteerd met de behaalde kampioenschappen!

Vaste reporter Achilles 1 (en 2)
Het artikel van Frits heeft ook een zeer positief vervolg gekregen. Want het gaf wel stof tot nadenken en in deze ook handelen. En zo kunnen we met trotst presenteren dat Peter Frauenfelder de verslaggeving van Achillles 1 (en 2) gaat verzorgen. Onze eigen reporter van Achilles 1 (en 2), jazeker! En jullie hebben al kunnen lezen dat hij is gestart met een geweldig artikel over de kampioenswedstrijd van Achilles 1. Deze verslaggeving krijgt vanaf nu een vaste plek bovenaan de nieuwsberichten.

Korfbal Haagse Regio en VruchtenPers
Peter’s artikelen worden herschreven en geplaatst in de media van Korfbal Haagse Regio waar we de concurrentie aangaan met onder andere Die Haghe en KVS. Lees het  artikel van de wedstrijd op de site van de Korfbal Haagse Regio hier: Achilles 1 maakt stap naar ereklasse 
Dat we standaard een keer per kwartaal in de VruchtenPers staan met hoogtepunten van onze vereniging, geschreven door Mandy, is al ter sprake gekomen. Ook hiermee kunnen we ons ook buiten de club goed profileren.

Vrijwilligers achter de schermen
Dit alles doen we met behulp van vrijwilligers die meer achter de schermen werken, of achter een camera ;-).

Erwin de L. coördineert de hoofdartikelen en er zijn tal van schrijvers die hieraan bijdragen, zoals Erwin v V. met zijn hilarische hoofdartikel van afgelopen week. We streven naar meer diversiteit in de schrijvers. Dus, ben jij vrouw of identificeer je je als zodanig? We zouden je graag verwelkomen in onze pool van hoofdartikelschrijvers! Interesse? Mail naar website@hkvachilles.nl.

Dan Marijke, zij verzorgt al jaren de stukjes ronde de komende wedstrijden van Achilles. Onmisbaar op de website. Je kan in 1 oogopslag zien welke ploegen je op ons veld kan bezoeken. Of wanneer je zelf moet spelen natuurlijk.

En tot slot Joost al jaren onze trouwe fotograaf die altijd langs de lijn klaar zit. Om mooie plaatjes en actiefoto’s te schieten. Zie de media op de site, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. In één woord: ‘Een echte Achillesheld achter de lens!’

Dank aan iedereen die zijn steentje bijdraagt! En dat brengt ons weer bij de titel van dit stuk: Achilles 1 aan top! Nu ook letterlijk op de website.

Peter Zoutendijk

Floppy.jpeg

Datum 08-10-2024 11:00
Tags